Първоначално публикуван от blackfirefly
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.
Свий
X
-
Последните 2 дни не съм влизал в накъзин та не съм забелязал зомбясване като покрай Големото Мриене.
Ма гледам Спарки не се е доредил до цяло руло кенеф папир а само до къс та явно е същото
Днес един колега излиза до банка и каза, че било като преди война.
Всъщност не разбрах защо но искал да внася кешовица в банкомат.
И било трудно а аз даже не знаех, че може да се прави това.
Ползвам ги рядко и то само в обратната посока
Враг усраине
Коментар
-
И като им кажеш, че почти всички банки предлагат услугата "плащане на битови сметки", че има Ипей и т.н. и можеш да си платиш сметката 24/7/365 от телефона или компютъра, те гледат тъпо...Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнениеХодих да пазарувам при Фантастикото сега и гледам на касите всеки втори с торбичка с монети, касиерките не могат да смогват да ги преброяват, огромни опашки, същото е и пред банкоматите с кешово приемане на пари, там също опашки, а да не говорим пред изипей за битовите сметки, там опашката стигаше почти до изхода на магазина, всичко за в последния момент оставят хората...
- 1 like
Коментар
-
Абсолютно вярно, мой близък беше абсолютен противник и недоверчив към всякакви такива онлайн банкиране и плащания, но от година благодарение на мен е много доволен че всички битови сметки, данъци, винетки, покупки онлайн, плащания с карта и т.н. вече го прави със смартфона и мобилното банково приложение, а само до преди две години за всичко ходеше да тегли кеш от банкомати и да виси по опашки за всичко, само за около един месец му помогнах и обяснявах за всичко свързано с онлайн плащания, разбира се и да е внимателен и е вече с добра банкова култура, сега се ядосва че не може да плаща с часовника му че му е стар моделаПървоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеИ като им кажеш, че почти всички банки предлагат услугата "плащане на битови сметки", че има Ипей и т.н. и можеш да си платиш сметката 24/7/365 от телефона или компютъра, те гледат тъпо...

Сега го зарибявам да се регистрира към Евротръст за ел. подпис, като така ще има достъп онлайн до още повече обществени услуги без да ходи до общини, може да се регистрира към приложението " Е-здраве " без да ходи никъде само с ел. подпис, можеш да провериш и наличност към втората пенсия също с ел. подпис без да ходиш никъде, и др., та такива ти ми работи в днешния модерен свят
Последно редактирано от Еделвайс; Вчера, 22:59.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Да, знаем ви голите опорки. Ама като се опре до факти, така и не дадохте такива. И с колкото и големи букви да ги повтаряш, те няма да станат реалност.
верно ли за теб статистиката са 'голи опорки' ?
Сметни дълга към БВП като % и пак кажи - става ли?
СмЕтни го този % и за ФРГ - и пак повтори 'опорки' - ама пред огледалото и поне 50 пъти - тогава и сам ще си повярваш.
Коментар
-
Ма не ме интересува колко е дълга към БВП, ни нашия, ни на ФРГ. Интересува ме как се живее. В момента се живее и по-богато и по-свободно от когато и да било - факт. Има много нередности (но много по-малко от времената, по които въздишаш), но това си зависи от нас като общество.
Пълното щастие няма да измислим, естествено.
-
-
Коментар
-
Що бе, навремето като деца на колко опашки се редях.
Има някаква носталгия по опашката

Навремето най неприятно ми беше да плащам тока и топлофикация. Тока беше в енергото, стайче 2х2 метра и се редяхме отвън на улицата , също беше и топлофикация.
Мале колко псувни имаше един период който пътувах доста. Бях надплатил сума - взели повече не отчитали наистина, а си пишел колко то си иска. Та идиотите въпреки това понеже на датата не съм платил свалили бушона на таблото. Прибирам се за празниците ток няма , след хиляда мъки, на орион дежурни да дойдат да пуснат тока. Дори искаха 40 лв Сега не знам дори на коя дата се плаща всичко е автоматично.
Дали съм с евро или сономи ми е все та. Всичко е електронно и не бих се върнал на опашката.
но Всичките тия в сивия сектор който не плащат данъци ревът. Юе ревът де , ония ден хванаха болниците, имат възможност да хванат и дистрибуторите а от там и магазините .
Имамше една хубава приказка за бг- какво е корупция- далавера в която не участвам и другата всички искат ред и закони , ама да не е за тях
Коментар
-
А к'во да правим ние които нямаме такава авангардна система за разплащане. Аз имам само няколко картици и толко. Нямам ни иПей, ни ГуглеПей, ни АплеПей. ..бе от малък съм слаб по пеене. МожЕм само през банката да плащам. Там да искат.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Разплащателни сметки в ДСК има поне от 1985 година . Аз съм на такава от как съм се уволнил от казармата през 1990 и имам сметки за плащане . Не ни е толкова дълъг живота та да го пилеем по опашки .Последно редактирано от sek.1; Днес, 11:06.
-
-
Забелязвам, че е национален спорт да се буташ на опашки. И 99% от хората на опашката това ги кефи. Първо на опашка да вземат пенсията, после на другата да платят тока и водата. После в магазина да доизхарчат квото останало. Това задължително трябва да се случи в първия ден, като дават пенсиите, за уважаващите себе си си добър ако си готов до обед. На следващия ден няма почти никой в пощата и по другите места, ама вече не е интересно. Твоя близък явно е от оставащия 1%. С е-здраве аз нямах късмет, нещо не ми харесаха телефона, та ще карам без. Кеш вече само на пазара за салата, то там още 20 години няма да има ПОС. Сметки плащам онлайн от години, че и майка ми научих. По заведенията малко се мусят на плащане с карта, ама аз не съм се убил да ходя. Евтината бензиностанция, където зареждам има ПОС и го ползвам редовно. По аптеките също се вкултуриха.Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
Абсолютно вярно, мой близък беше абсолютен противник и недоверчив към всякакви такива онлайн банкиране и плащания, но от година благодарение на мен е много доволен че всички битови сметки, данъци, винетки, покупки онлайн, плащания с карта и т.н. вече го прави със смартфона и мобилното банково приложение, а само до преди две години за всичко ходеше да тегли кеш от банкомати и да виси по опашки за всичко, само за около един месец му помогнах и обяснявах за всичко свързано с онлайн плащания, разбира се и да е внимателен и е вече с добра банкова култура, сега се ядосва че не може да плаща с часовника му че му е стар модела
Сега го зарибявам да се регистрира към Евротръст за ел. подпис, като така ще има достъп онлайн до още повече обществени услуги без да ходи до общини, може да се регистрира към приложението " Е-здраве " без да ходи никъде само с ел. подпис, можеш да провериш и наличност към втората пенсия също с ел. подпис без да ходиш никъде, и др., та такива ти ми работи в днешния модерен свят
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Докато можеше мама се редеше по опашки за пенсията . Обаче в един момент шиповете в колената надделяха над ината и понеже със сестра ми категорично отказахме да ни даде пълномощно да и теглим пенсията от пощата си извади карта . Сега освен че и ги превеждат на седмо число в месеца а не на двайсе и някое на който даде картата той и тегли колкото иска от пенсията . Аз и по социализма на опашка не съм се редил а сега няма сила в този свят да вися някъде ако пред мен има повече от двама - трима човека .
-
-
Ма опашките са арно нещо. Докато чакате можете да обсъдите къде какви примоции има, кой какво е купил от темуту или експреса. Да си менкате линкове. Да си туитвате лайковете...
Коментар
-
Социалното на опашките е вярно, ама белите хора това го правят в парка на пейките. Не да пречат на някой не пенсионер да си свърши работата. Позната баща и на 90+, питала го за какво и той бърза да изтегли, неговата по карта. Казал и "Ще видят, че не я тегля и ще решат, че не ми трябват пари".Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Ей, съвсем ще ни ограбят тея от ЕЦБ - искат във всички централни банки да изкупуват левчето ни срещу 0,51129 евроцента, вместо както е по чейнджбюрата за 1,99

: https://offnews.bg/obshtestvo/i-osta...en-858347.html
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 5 потребители онлайн. 1 потребители и 4 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Коментар