Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И в наше "село" еврото не е дошло. Даваха ни и по бтв.
    Масово се плаща в левове и рестото е в лев. Но никой не протестира. Така ще е до края на месеца, после ще се оправим. Аз още нямам евро, ползвам лев.
    CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      То и тука в София само в големите вериги даваш левове връщат ти евро . Малките си карат каквото им дадеш това ти връщат . Не ми се мисли колко от евентуално оборотния си капитал трябва да го забатачиш за тази глупост . Големите вериги които работят с милиони естествено не им е проблем .

• Който няма евро чейнчвам за лев - едно към три. Като в доброто старо време - американски долар за три лева!
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      С този идиот Тръмп за президент долара е най несигурната инвестиция .

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Имам кеш към 3500$. Как да ти ги пратя.

• Колко си щедър. Вероятно ще си следващия кандидат за татко Терез...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Аз бг-евра още не съм виждал. Левчетата ги изчистих още края на ноември. Плащам с карта.
      Имам си някякви другоземски евра за зор-заман, но досега още не се е наложило да ги използвам.
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• gecata1059
        gecata1059 коментира
        Редактиране на коментар
        Те хартиените са същите . За монети сина има стартов пакет та ги видях.

• MM1980
        MM1980 коментира
        Редактиране на коментар
        Монети има
        п.п. Хм, набълбукали са ме с бг монети от 1 евро и 5 стотинки/цента, ахаааа, значи тези ги фалшифицират!

• Вдругиден започва изплащането на пенсиите. Постепенно ще се появят евра.
      А и големите вериги са си дефакто и обменни бюра.

Коментар

• Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
        ...А и големите вериги са си дефакто и обменни бюра.
        ...и каква ли част от пероснала ги използва за такива...
        На практика могат да обменят почти произволна сума от лева в евро.

И коментаторите...

Коментар

• kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          "произволна", ама дребна. Пробвай с няколко милиона

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          И малка не могат . Всичко е вързано стока - пари . Можеш примерно със 100 лева да купиш нещо за 1 лев и разликата да ти върнат в евро . Но трябва да е регистрирано като касова операция .

• Днес приключих с всички левове.
        В голямото село – никакви проблеми. В Кауфланд връщат евро без въпроси. Малкият отиде в клон на ДСК – никаква опашка, дори не е имало хора. Внесъл е всички лева по сметката си без никакъв проблем. Приели са както банкнотите, така и монетите. Буквално е извадил всичко бгн едри дребни и е внесъл без проблем. не ги е обръщал

В Кауфланд всичко е точно математически – няма вдигане или закръгляване на цени.

Единствено в ресторанта, в който обядваме, всичко е с нови цени, закръглени към евро. Горе-долу е на кантар – едни малко нагоре, други надолу – и са сложени и преизчислени цени в лева според закона. Мъката обаче е голяма: две жени смятат и връщат ресто, на едни в евро на други в лв в зависимост от това кой в какво плаща. Колкото по-бързо остане само еврото, толкова по-лесно ще им бъде. В малките магазинчета също са на двойна сметка, но предпочитат картови плащания.

Тази седмица в София всичко ще приключи. Най лесно е в банки и оказа се и в пощата (не съм ходил) най трудно е магазини и ресторанти.
        То всъщност е логично но нали трябва да има хеит

Коментар

• Да видим сега как Еврото ще ни направи по-европейци от чехите

Коментар

• Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
            Да видим сега как Еврото ще ни направи по-европейци от чехите
            Ф. Порше чех ли е, австриец или германец?

Ако е по лесно - същия въпрос за Х. Ледвинка.

Коментар

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Македонец, алооо! ... и двамата.

• Jasonf
              Jasonf коментира
              Редактиране на коментар
              Еее, прав си , не се бях замислИл

• Бонус въпрос относно европейското

Художникът ли е българин или тия които танцуват?

Коментар

• ezhko
              ezhko коментира
              Редактиране на коментар
              Ясно е, че сме способни да побългарим всичко. Но не измествай темата от въпроса: Ще ли Еврото да ни направи по-европейци от чехите?

• Jasonf
              Jasonf коментира
              Редактиране на коментар
              Кое ще побългарим?
              Ръченицата?!?

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              А защо трябва да ни прави по-европейци от чехите? Манталитет със смяна на валута не се променя. Не знам например гърците да са се променили рязко с нещо през 2002-ра.

Чехите (и всички около тях) са много по-различни от нас и винаги са били. Кой е "по-европеец" е въпрос на дефиниция що е то европеец.
              Последно редактирано от sparkybg; 06-01-26, 13:52.

• Еврото поскъпна спрямо водещи световни валути!
            А у нас курса е фиксиран
            Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Вече ще идват гастарбайтери не само от Молдова, Узбекистан и Мароко, а и от Дания, Чехия,Швеция и Унгария.Ойрото е твърда валута, не е майтап.България ще надмине Швейцария по всички показатели.Може да отваряте шампанскотоНяма да има никакво поскъпване на стоките, заради приемането на еврото.Германците и французите лъжат нагло, че при тях е имало поскъпване за една година от над 17 %.Няма такова нещо.Даже ще има и дефлация

Коментар

• дядо владо
                дядо владо коментира
                Редактиране на коментар
                Може да ти се стори майтап, но учителката ми по английски ( това преди 10-ти) беше австрийка женена за българин (още преди 9-ти) щот тогава българин е било сгодна партия и баш сме си били европейци......

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Дедо то чехкини женени за българи има колкото искаш . Даже имам един колега който освен че е женен за чехкина е бил 12 години главен механик по крановете в МК Кошице . Това сега е Словакия ама разликата е като с нас и Македония . Там легендата е чех който повтори за една вечер му вдигат паметник . Това от колеги които са работили там след 1989 година . Според колегите единствения проблем бил в стола щото чехите почти не ядели хляб а някакви малки питки на които им казвали рохленки и то по една на трима .
                Последно редактирано от sek.1; 07-01-26, 05:54.

• Ооо, тема за циврене!

И коментаторите...

Коментар

• Каква е логиката да се сравняваме с Словаки и Чехия Иначе голяма благодарност за бирата и не само

Днеска четох че 1/3 от левовете вече са обменени. Дадох съвет и пример как най лесно става - 5 минти в банката и всичко се приключва

Но ако темата е за циврене, айде да се сравняваме с Румъния- там яко са подпалили ,защо са се замотали и не са приели еврото. Бая недоволни и следващата им цел.
                Да се сравним със Сърбите - Вучич ше му е още по трудно с власта -с евросъседите- обикновените сърби са много чувствителни че сме по добре от тях. Разбрах че пуснал комисари да искат венецуелските ни машини за изборите в Сърбия
                Май най хубаво е да се сравняваме с Македонците.
                Сестра ми беше в Скопие за празниците, оплака се че в македонската част като седнат в заведение и чуят че са българи сервитьорката не идвала. За сметка на това като се преместили в албанската всичко било перфектно. Плащали само в Евро , а собственика се похвалил че събрал за спомен всички български банкноти

Коментар

• ezhko
                  ezhko коментира
                  Редактиране на коментар
                  Недей даже да пробваш да ни сравняваш с Румъния. Много пред нас са по всички въпроси.

• trav
                  trav коментира
                  Редактиране на коментар
                  С изключение на еврото

• Emilppp
                  Emilppp коментира
                  Редактиране на коментар
                  Вчера и днес обикалям 6 клона на четири различни банки. Пред всички имаше поне по 10 човека.
                  Единият банкомат нямаше евро, другият ми разреши да изтегля 400.
                  Та спри да гледаш по телевизията, че за 5 минути в банката всичко е наред.

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
                Каква е логиката да се сравняваме с Словаки и Чехия Иначе голяма благодарност за бирата и не само

Днеска четох че 1/3 от левовете вече са обменени. Дадох съвет и пример как най лесно става - 5 минти в банката и всичко се приключва

Но ако темата е за циврене, айде да се сравняваме с Румъния- там яко са подпалили ,защо са се замотали и не са приели еврото. Бая недоволни и следващата им цел.
                Да се сравним със Сърбите - Вучич ше му е още по трудно с власта -с евросъседите- обикновените сърби са много чувствителни че сме по добре от тях. Разбрах че пуснал комисари да искат венецуелските ни машини за изборите в Сърбия
                Май най хубаво е да се сравняваме с Македонците.
                Сестра ми беше в Скопие за празниците, оплака се че в македонската част като седнат в заведение и чуят че са българи сервитьорката не идвала. За сметка на това като се преместили в албанската всичко било перфектно. Плащали само в Евро , а собственика се похвалил че събрал за спомен всички български банкноти
                А сега какво стана с машините за гласуване? Мъск разобличава USAID :https://novinar.bg/ilon-mask-razkri-...-malchat-video

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 2 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                X