Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телешко а-ла Бил Гейтс и т.н.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
    Магазина на пазара на гарата https://willi.ee/?lang=en
    А ето ти какво продават тук(това дето уж го нЕма)....в така наречения бус....

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      То хубава ферма, ама месото им гьон беее.
      Кво го кръщаваш ся...

• Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение

Ходил сме. В Лондон. Там салатен бар, а скарата е от 3 вида месо, плюс всякакви дреболии, наденички и така нататък. И през 2-3 минути из ресторанта търчи младеж с два шиша от скарата и ти слага в чинията разни неща. Верно се яде до насиране.
    Месата са много добри, но още по ми харесаха кралски скариди с ананас.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Чудя ви се на акъла как спорите с Гагича.
      Не сте ли разбрали, че всички освен него са неуки, незнаещи, без вкус, само той знае кое е най-доброто ястие във всяка една държава, абе по-по-най. С него не може да се спори.

За него е писан текста:

Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
        Магазина на пазара на гарата https://willi.ee/?lang=en
        18 артикула BEEF
        9 артикула BEEF STEAKS
        и... само 5 артикула свинско...
        Тия естонци са вегани-геюве-не-знаят-какво-да-ядат !
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• Bogoljub Gagic коментира
          Днес, 16:54
          Един местен обущар е заинтересован Къде ги продават?...
          - у една известна верига магазини , дето продава и еФтини играчки за възрастни , предмет на ентусиазирана тема и в настоящия Форум .
          Днеска го снимах специално заради тебе , щото знам как ше включиш латерната

Апропо , аз такова нема да си купим , не за друго , а щото съм от четата на Тони Стария (впрочем , той ми е приятел ). В смисъл - телешко си купувам от негови колеги , даже и у същата плАнина . И не само телешкото . И киселото млЕко ( и пресното естествено) ми е от истинска крава. И кравето и овчето сиренье си го правя собственоръчно. И ягнешкото ми е от стада по Средна гора . Имам си и двор със зеленчукова градина - летно време с розови домати с разсад от едни баби от далечния северозапад , люти чушкки , "прътени" (нямаш идея кво е това) и краставици "Гергана" , които стават по 48 см. (толкова ми е "рекорда").

.... Ама не познаваш хората , а ги квалифицираш според собственото ти болно его , после се сърдиш що ти казвам че понягога говориш като луд с уя си .
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Май и тебе ще те пратя при ДСУ-тата... мислим дека

• Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Арабите не случайно плащат българско овчо на двойна цена. И цяло месо на скара практически не правят.
          Двойно плащаха , или около двойното (в днешни дни не знам как е ) това , което е осветено от ходжата (или както там му викаха). Ако не е "подпечатано Всевишния" , купуваха от нас на безценица . За техния стандарт . За нашия беше " приход във валута от износ по второ направление " (демек в зелено , колкото и жалко и мизерно да е на практика , ма нали все е кяр ) и се отчиташе като "поредния успех на Социлизъма под мъдрото ръководство на ЦК на БКП и лично на др. Тодор Живков".

ПС. Какво имаш предвид под "цяло месо" ?
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• #185.1

Bogoljub Gagic коментира
            Днес, 20:38

Май и тебе ще те пратя при ДСУ-тата... мислим дека....
            На Чавдар преди време му разпраях един случай от малко след 9-ти септември . Ако искаш ше ти го разкажа и на теб . А като дойде време да си пиша мемоарите , ше озаглавя разказа " Ти говориш с езика на врага" .

ПС. Не знам какво е ДСУ , а и не ми дреме , ама искаш ли да ти кажа аз къде ше те пратя ....май ?

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Кажи? това ще бъде последното, което ще прочета от теб

• Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Двойно плащаха , или около двойното (в днешни дни не знам как е ) това , което е осветено от ходжата (или както там му викаха). Ако не е "подпечатано Всевишния" , купуваха от нас на безценица . За техния стандарт . За нашия беше " приход във валута от износ по второ направление " (демек в зелено , колкото и жалко и мизерно да е на практика , ма нали все е кяр ) и се отчиташе като "поредния успех на Социлизъма под мъдрото ръководство на ЦК на БКП и лично на др. Тодор Живков".

ПС. Какво имаш предвид под "цяло месо" ?
            Халал. Ма то да е халал заклано е просто като свирка.

Цяло месо е парче отрязано и хвърлено на скарата. Щото по лесно.
            Те си играят да правят кайми, подправки, да зрее сместа и т.н.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Vlado_Ts
              Vlado_Ts коментира
              Редактиране на коментар
              - ясно . За месото .
              Е , в Арарат при турците пък специално съм спирал за овча пържола . Насред чукарите . От увесена на ченгел одрана овца . Джагала изрязва което парче поискаш и пече пържолата на място , оваляна обилно в подправки . Докато е топла е като амброзия .
              .... в един момент взех да подозирам , че нещо предварително ги мариноват ,

ПС. Като каза за кайми . В Техеран съм ял нещо подобно на дюнер , ама плънката е с кайма , някакви сосове и зелени подправки , страхотна вкусотия . Във Враца през `70-те правеха нещо подобно , наречено "Кемерка" , но със свинско , естествено .
              Последно редактирано от Vlado_Ts; 05-03-21, 20:02.

• turtey
              turtey коментира
              Редактиране на коментар
              Естествено. Като изстине лойта е гадна.

Като се накълца с правилното количество лой плюс подправки и мерудии и узрее става още по добре

• Никой ли не е ял рибай в 6 звезден ресторант?

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_912966.jpg Прегледи:7 Размер:102.0 КБ ID:6716778
            Прикачени файлове
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

• mdim
              mdim коментира
              Редактиране на коментар
              Не че нещо, ама ако се вЕрва на доказателствения матрЯл и ти не си. Това си е Томахоук стек. Рибай е като е отделено от кокала. Вярно, че мръвката е същата, но терминологията е редно да се спазва.

• rosen_offroad
              rosen_offroad коментира
              Редактиране на коментар
              Беше обявено като сърф енд търф

• s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              Да помоля за линк към ресторант категория 6 /шест/ звезди.

• Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Абе че са сетих. На бразилски ресторант ходили ли сте? Не гурме, обикновен тип бюфет
            Понеже на са модерни имат три такси - мъж, жена, дете.
            И ти връчват по две чинии...
            Родицио. Беше голЕм фън-шуй, като отвориха "Рио" едно време срещу НДК-то и обраха сичкото негър от Студентския Град за сервитьори. Тогава идеята "плащаш една цена и ядеш колко можеш" беше екзотична.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

18 артикула BEEF
            9 артикула BEEF STEAKS
            и... само 5 артикула свинско...
            Тия естонци са вегани-геюве-не-знаят-какво-да-ядат !
            Хайде стига сега , пише си "Гурме" на целия тоя панахир. Да не мислиш, че средностатистическият естонец си е надмогнал на масрафа да яде всеки ден мръфки по 30-50 евро килото?

And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение

Хайде стига сега , пише си "Гурме" на целия тоя панахир. Да не мислиш, че средностатистическият естонец си е надмогнал на масрафа да яде всеки ден мръфки по 30-50 евро килото?
              А-а-а-а, не си чел кво написаха ДСУ-тата по-нагоре в темата: това не е никакво гурме, а гьон, стЕрИопор, "пуздра" (каквото и да значи това) и изобщо не ми го фалѝ. ИстЕнското мЕсо е свинското!
              Не мога да приведа цитати, щото съм ги игнорирàл и вече не ми се визуализират мненията им.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• Ехх Гагич...по-бързо ще стане това което ти бях казал....ще се докараш до там и нещо умно и вярно да кажеш, няма кой да повярва...
                ​​​​​​

Коментар

• https://youtu.be/nK3vz-fxEQU
                  е тоя пич ако не сте го гледали си струва.

ПП специално за Владо - има и от Иран няколко серии.

Коментар

• Нещо такова имах предвид. Клипът не е качествен, но се виждат половинките шилета директно върху скарите. Пълно е с такива крайпътни заведения по Алжир и Тунис. Докарват овцете, колят ги на място и ги пекат. Спират ТИР-аджий, междуградски автобуси и народът плюска:

Коментар

• Това също не си го представям с българско агнешко (а па са и доста едри котлетите, за да са от агне, по-скоро е овен):

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X