Сбит преразказ: Ако не вземем мерки да променим енергоемките производства като цимент и стомана и продължим да плюскаме телешко сме прее*ани. Той и Безос инвестират в търсене на нови технологии.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Телешко а-ла Бил Гейтс и т.н.
Свий
X
-
Няма такова нещо, само трябва да си сменим източника на енергия с батерии. Какво толкова, ще правим цимент и желязо от вятъра
.
Впрочем каква е драмата с телешкото, че ми е чужд(
) езика?
-
Едва ли, изсичат се гори и стават на пасища по съвсем други причини. Това с пърденето е пълна смехория, извинявай. Впрочем и пасищата са повече от телетата, поне тук е така.
пп Само да уточня че аз от утре още мога да стана пълен веган и месото няма да ми липсва. И сега го ям само заради гарнитурата
-
Всъщност това с пърденето е ГОЛЯМ проблем. Метан. Даже има идеи буквално да им заврат по една тръба отзат и да добиват индустриални количества метан. И това въобще не е шега. Поразрови се малко и ще видиш
-
-
Хич не е смехория. Проблемът с телешкото и практическото му отсъствие у нас (продава се говеждо за телешко и дРъто волско вместо в екарисажа - за говеждо, ако изобщо, де) е коментиран във форумЪт. Тука ядем прасета. Пърденето на кравите обаче си е "глобален проблем", щото цял свят яде телешко (освен в Индия) вместо свинско. Двойка крави искат не знам-си колко декара пасища, еди-колко си кв.м. обор, няколкостотин литра вода, вкл. за отмиване на л@йната им от обора и т.н. Не случайно доста народ се хвана да гледа щрауси - на площта и с фуража за 2 крави могат да се отглеждат 40 щрауса, месото им е много повече, кожата имсто коментира
Днес, 21:20
Едва ли, изсичат се гори и стават на пасища по съвсем други причини. Това с пърденето е пълна смехория, извинявай. Впрочем и пасищата са повече от телетата, поне тук е така.
почти със същите показатели като телешката, е, не дават мляко, но пък снасят големи Яйца.
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Добро телешко (аржентинско, американско, уругвайско) почва от мин 10 евро пържолата в магазина тук. И стига до 150 евро килото. Добро естонско телешко за готвене е 8-9 евро килограма. Бонфилето е 25-30 евро килото. Но е телешко ( ангъс, блек ангъс и т.н.), а не кравешко от млекодайна крава.
-
Ето и малко данни за консумацията на телешко в някои държави https://beef2live.com/story-world-be...tries-0-111634. П.п Може ли някой модератор да отдели тези постове в ' телешка' тема?
-
Бай Бого, и с какво отглеждането на ОНЕЗИ телета се различава от отглеждането на нашите вулгарни, мръсни, гадни на вид и на вкус телета?
Тук не говорим за вкус на месото, а за пръдни и лайна.
И колко вода отива за измиването им.
Я питай Гичев дето отглежда 300 крави колко пъти МИЕ обора от лайната?
Не си запознат с тази работа, ама спориш. То си е нормално де, човек трудно се отказва от спор.
-
-
Хайде, хайде, ти колко крави на пасище си виждал? Имам братовчед в квартала, който след символичната заплата като треньор по гребане преди години, реши че ще се храни от крави. Той и единият му син. Имат десетина, заедно с телетата и бика. Стигат им, даже и жена му не работи вече нищо. Пък не са се юрнали да си правят пасища, само ги разхождат покрай реката.Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеХич не е смехория. Проблемът с телешкото и практическото му отсъствие у нас (продава се говеждо за телешко и дРъто волско вместо в екарисажа - за говеждо, ако изобщо, де) е коментиран във форумЪт. Тука ядем прасета. Пърденето на кравите обаче си е "глобален проблем", щото цял свят яде телешко (освен в Индия) вместо свинско. Двойка крави искат не знам-си колко декара пасища, еди-колко си кв.м. обор, няколкостотин литра вода, вкл. за отмиване на л@йната им от обора и т.н. Не случайно доста народ се хвана да гледа щрауси - на площта и с фуража за 2 крави могат да се отглеждат 40 щрауса, месото им е много повече, кожата им
почти със същите показатели като телешката, е, не дават мляко, но пък снасят големи Яйца. 
И да, цял свят яде пилешко. Пилета, пуйки, патки, щрауси - все тая, където - каквото. Ма са конкуренция на телешкия метан
.
Коментар
-
Уффф, още един, който не вкусвал истинско телешкоПървоначално публикуван от сто Преглед на мнение
Хайде, хайде, ти колко крави на пасище си виждал? Имам братовчед в квартала, който след символичната заплата като треньор по гребане преди години, реши че ще се храни от крави. Той и единият му син. Имат десетина, заедно с телетата и бика. Стигат им, даже и жена му не работи вече нищо. И не са се юрнали да си правят пасища, само ги разхождат покрай реката.
И да, цял свят яде пилешко. Пилета, пуйки, патки, щрауси - все тая, където - каквото. Ма са конкуренция на телешкия метан
.
Пилета, пуйки - това са супер-евтини (в развитите страни) продукти, не се считат за месо. У нас, че са по-скъпи (пуешкото напр.) от свинското, еми така е. По белия (а и по черния и жълтия) свят свинско ядат много по-рядко и по-малко от телешко. Това е месото, като им кажеш: "месо / барбекю / печено на фурна" си представят телешки стек, не свинска пържола или печено пиле, както ние бедните сдуханяци у КаэМБеята
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
- 1 like
Коментар
-
В заключение, че пак се отклонихме към месарски теми: кравата не е "едно такова, дето има рога и виме".
Има крави и крави. Стотици породи, разновидности. В Клета Майка отколе НЕ СЕ гледат месодайни породи. Ние, българите като цяло НЕ ЗНАЕМ ВКУСА НА ТЕЛЕШКОТО месо. Защото това, което ядем ... все едно да сравниш патица с "водна кокошка"
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
- 1 like
Коментар
-
Няма как някакво си телешко да е по-хубаво от свинско. Джендърски работи...
За протокола, ял съм истинско телешко. Не в България.HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1
Коментар
-
И аз така си мислех, Митко, докато не пробвах (преядох) с Кобе телешко(kobe beef), такава мръвка не може да се сбърка нито на вкус нито на вид, топи се в устата, няма такава благина. И преди някой да попита, не, не съм го плащал лично, бях по работа в Китай и в Шанхай запихме в един японски ресторант със Сумо тепих и там ядохме какви ли не благини.
-
-
Запознат съм достатъчно добре. Ходѝл съм на бригада в кравеферма по ТЗВ време. Ся, кво искаш да ми кажеш - че днешните телета са потънали в л@йна, а тогава при светлия социализъм имаше "лентова изгребвачка" (така ѝ викаха, всъщност беше верига с "ламели") под опашките им, като всеки ден се пускаше и вода в улея ѝ. Също така 5-6 години адвокатствах на Мишо Сърбинов (не е този, който го помни, знае) и кръжеца около него. Вие гледате некви мангали и изпадняци как пасат по 10-на крави на чуждото и "покрай реката" (че да метилясат хубаво-хубаво) и ОСВЕН, ЧЕ НЕ СТЕ ЯЛИ ТЕЛЕШКО, ХАЛ-ХАБЕР СИ НЯМАТЕ И ОТ КРАВЕФЕРМАКольо коментира
Днес, 08:16
Бай Бого, и с какво отглеждането на ОНЕЗИ телета се различава от отглеждането на нашите вулгарни, мръсни, гадни на вид и на вкус телета?
Тук не говорим за вкус на месото, а за пръдни и лайна.
И колко вода отива за измиването им.
Я питай Гичев дето отглежда 300 крави колко пъти МИЕ обора от лайната?
Не си запознат с тази работа, ама спориш. То си е нормално де, човек трудно се отказва от спор.
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Пачемуща са тия чупки в кръста. Цяла Европа гледа и яде крави. Французи и италианци правят най дебелите и кървави стекове и то все от местни породи говеда. Ние ядем аржентински и подобни, щото си нямаме наши и не е традиция. Е, и?? Ако доказваш, че стековете са гот`но нещо, ок. Ама ти държиш да наведеш аудиторията, че не била знаела не само как се лапат кравешки пържоли, ми и че наживо само ти си виждал говедо??!!Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеВ заключение, че пак се отклонихме към месарски теми: кравата не е "едно такова, дето има рога и виме".
Има крави и крави. Стотици породи, разновидности. В Клета Майка отколе НЕ СЕ гледат месодайни породи. Ние, българите като цяло НЕ ЗНАЕМ ВКУСА НА ТЕЛЕШКОТО месо. Защото това, което ядем ... все едно да сравниш патица с "водна кокошка" 
Коментар
-
Виждал съм наживо как се гледат пасищно говеда в южна Африка. Никой нито ги храни, нито ги пои, нито пък им обезлесява пасища. Заградени са на огромни пространства, само им вадат вода от кладенци и това е. Ядат зелено 3-4 месеца, докато е дъждовното, през другото време тревата е суха - по малко метан. За сведение, във фермите от по десетки хиляди хектари и с по няколко хиляди говеда, живеят пъти повече преживни антилопи. Подозирам, без да съм го видял, че в южна Америка е подобно.
-
Какво общо имат страни като ЮАР, Нова Зеландия, някоЙ щати на ФАЩ, където говедата целогодишно са на паша и на практика нямат обори (само заграждения, в които ги вкарват ако ги доят) ? В КМБ нещата са съвсем други. В повечето европейски страни - също.
-
-
Този проблем го има в страни като Бразилия например. Естествено, дървесината също се продава. Имало го било (по думи на зетя ми) някога в Нова Зеландия. Много гори, малко ливади, дай да освободим място, че телешкото се продава по-скъпо от дървесината. После управниците им повторили (аз си мислех, че само ниЙ сме толкоЗ прости, ама ето на - успокоениеmikivt коментира
Днес, 11:54
Ами щото се твърдеше, че се секли гори за пасища.
) нашата грешка да нацвъкат иглолистни насаждения върху обезлесените терени (бивши широколистни гори)... Дълга и широка става.
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Отговорен за кислородния прираст е фитопланктона. Горите са малко "дал Колю - зел Колю". Не, че трябва да ги изсечем, ма голяма част от съвремените зелени инициативи са бош лаф, като им теглиш чертата и нищо накрая. Хора като деБил имат някакъв стремеж да се бута в тази посока, не е лошо, ма трябват истински верни решения, с резултат за климата накрая, а не - огромни усилия и спорен резултат.
-
Не става дума само за кислород, а за затоплянето по принцип, задържането на влага и т.н. В този форумЪт, естествено господства виждането, че няма проблем да изсечем всички гори в Клета Майка, те даже "се увеличавали" (според статистиката на Мин. на земеделието, водеща всяка буренясала и обрасла с храсталаци площ "гора"). Изсечена гора съм показвал не помня в коя тема, от Холандия - направо плаж (само дето си няма водоем наблизо). Примерно: https://www.google.com/maps/place/So...515!4d5.299197
-
Той климата си се променя постоянно. И с нас, и без. Видимо, напоследък, ние му влияем. Ама една по сериозна вулканична активност, на която пък въобще не можем и влия, и се е качил на черешата. В главите на такива като Гейтс, подозирам, се върти как да станем по малко като реално смислено решение и за климата, и за ресурсите.
-
-
Всичко друго, както и да е, но това е абсурд. Стереотип от времената, когато тези животни са ползвани за работни и едва на преклонна възраст колени за храна. Няма балък, който ще продължава да храни животно, отглеждано за месо, когато то престане да наддава (т. е. излезе от "младенческа" възраст)!Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение... Проблемът с телешкото и практическото му отсъствие у нас (продава се говеждо за телешко и дРъто волско вместо в екарисажа - за говеждо, ако изобщо, де) ...
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
- 1 like
Коментар
-
Това не е вярно, колкото се гледат за мляко, толкова и за месо. Освен това, половината от предполагаемо предназначените за млекодобив (съвсем естествено) ...се раждат мъжки. И съответно отиват за месо така, или иначе. С други думи, дори изобщо да няма нарочно отглеждани за месо (което не така), то пак половината от всички, неминуемо се употребяват за това.
Друг е въпросът с породите, качеството и пр. (въпреки че и в България има специализирани за прословутият Блек ангъс ферми).Последно редактирано от davc; 26-02-21, 12:51.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар