Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телешко а-ла Бил Гейтс и т.н.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Между другото, като бях в Япония не остана много време за телешко имат хиляди други неща по вкусни

Пържоли телешки ядох основно в Мексико. От Техас внасят щото нали а у. Беее, жилаво месо си е.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Аз като прозд селянин съм ял само стиропор(по Гагича), и не съм усетил да ми е жилаво. Обаче не на пържола, сготвено. Де с картофи, де с ориз, де на нещо друго. И въпреки,ч е си е само месо, не е жилаво, на вкус си е нормалното теле'ко което познавам-не е моя тип месо.
      Аз си искам свинското, много ми е по-вкусно.
      Но това е вкусът. Както е възпитан, а той е едно от нещата които се възпитават(и превъзпитават) най-лесно.

Още нещо любопитно, учудващо добре правят телешки пържоли в Молдова.
    Но и там има по вкусни неща.

Най забавното е как се яде баницата на закуска.
    С червено вино. Няма шес пет
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• NovemberCharlie
      NovemberCharlie коментира
      Редактиране на коментар
      Love that shit.

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      СтраМно (с) Тропчо... че кога е успял Бил Гей-ц да ги напълни с ГМО-та тия исти бОлгари?

Bogoljub Gagic коментира
    Вчера, 13:52

Кви ветеринари, кви затворени помещения? Става дума за войници по времето на ТЗВ Заклещва малкото магаренце между краката си и почва да му реже главата, онова реве, гърчи се, сълзи му текат от очите. Как може изобщо да сравнявате такова нещо с баба, колеща кокошка?! Бас държа, че и в кланица не сте влизали, само домашно прасе как се коли сте гледали отдалече...
    Дааам. След като разбрахме, че Гагич разбира от телешко/говеждо , щото преди 35 години е ходил на екскурзия ...пардон! ...на ученическа бригада... на село и е виждал с очите си кравеферма и истинско живо говедо и следователно вече е спецялист/животновъд , след като е гледал като ефрейтор как се коля магаре (благословена да е БНА , че иначе още щеше да си мисли че такова животно нема , магаре де ) , след като ни убеди , че ние българите ядеме дръти жилави волове и не сме видели , ни пък сме яли телешко , след като ни убеди , че културните държави предпочитат телешко (такова , дето , пак според него , тука нема ) , а свинското е обект на консумация от тъпоумното простолюдие , след като и не сме виждали (пак според него ) ни как се коля кокошка , ни прасе , ни яре , ни теле , то вече е ясно , че нищо нито сме виждали , нито сме яли .

... с което темата се изчерпа.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Те много неща са нови за тебе в тази тема, Кольо 😀

• windwarrior
      windwarrior коментира
      Редактиране на коментар
      ГВ и ВВ си бяха към МВР по мое време. Даже войнишките им книжки не бяха с виненочервени корици, а май сини или зелени.

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      За теб е същото, само дето не си признаваш.
      Ама по-скоро слон ще мине през иглено ухо отколкото Гагич да признае, че нещо някъде е сбъркал или не знае.

Bogoljub Gagic коментира
    Вчера, 22:07
    Някакъв бус идва някога си. Какво идва да покаже това? Аз какво разправям в цяла тема тука - българинът няма лесен достъп до телешко за ядене и не познава вкуса на това месо! Ама на шурея-шуренайката-с-връзки можела да те урéди, ама във Велинград имàло некъв бутиков магазин, ама в сряда пред Халите във Фъндъкшехир - всичко това само потвърждава казаното от мен.
    По моя преценка е достатъчно лесен. Точно според търсенето. Българинът си предпочита свинско....и аз не съм изключение...агнешкото също ми е фаворит, карантия, крачета, ушета....риби, скариди...и чак тогава ми е телешкото. Реално е преди пилешкото.
    Та според мен тръшкането по този въпрос си е малко....drama queen...

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Ай стига бе.
      Всички хора които уважавах и мислех за умни ми падате един по един в очите. Не, че е важно, ама да си кажа.
      Слезте от света на умните и красивите, върнете се в реалния свят, и ще се смеете на сегашните си убеждения.

Не, това не може да бъде.

• NovemberCharlie
      NovemberCharlie коментира
      Редактиране на коментар
      Коле, виж статистиката. Globally, enteric fermentation (mostly in ruminant livestock) accounts for about 27 percent of anthropogenic methane emissions,[67] and methane accounts for about 32 to 40 percent of agriculture's greenhouse gas emissions (estimated as 100-year carbon dioxide equivalents) as tabulated by the IPCC.[59] Methane has a global warming potential recently estimated as 35 times that of an equivalent mass of carbon dioxide.[67

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Един куп числа които казват каквото казват.
      Обаче като си представиш колко е голяма атмосферата и какъв процент е метана от кравите разбираш колко са несъстоятелни.

А и кой знае колко са верни.

По-горе се спомена-само едно изригване на вулкан изхвърля толкова много въглероден двуокис, че всичките крави на планетата да се скъсат да пърдят.........
      При все много по-голямата топлотворност на метана сравнен с въглеродния двуокис.

А някой заел ли се е да сметне колко метан се отделя от всички гнилостни процеси в природата? Да не се окаже, че приноса на кравите е нищо и четвърт(няма даже и половина) пред всичките други процеси които отделят метан. Отделно хората дето на всяко вдишване издишаме колкото там въглероден двуокис. Очаквайте в скоро време да ни призовават да дишаме леко и повърхностно и да не бягаме и бързаме за да не се задъхваме.
      Да не говорим, ако някой иска да си пръдне, така, щото си е човещинка...

Не е от армията, а от биещото сърце на партията
    Това граничарите. Което всъщност обяснява много неща

Коментар

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      "Какво намекваш, бе простак такъв?!
      В главата ми нахлува люта кръв." 🤣

Гагич определено е прав , че българите нямат възпитан вкус към доброто телешко. Отделно, има разлика във вкусовите качества даже и при свинското и пилешко. Масовото вкусово качество на месото в супермаркетите не е добро, но понеже е най-достъпно хората го приемат за нормално.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Литър кръв, Амедее, литър. Не люта

Коментар

Преди доста години в Метро имаше "гурме" седмица. И понеже имах път към София мой приятел готвач ме помоли да мина през метро и му купя вакумирана охладена телешка рибица. Специална порода телешко от Аржентина. Парчето месо беше около килограм и нещо, вакумирано м/у 2 дебели найлона. Месото беше със сив цвят, като черно-бяла снимка. Съхраняваше се в хладилна витрина при около 0-2С. За това парче месо дадох около 75 лв. От готвача разбрах, че преди да се готви трябвало да се темперира няколко часа на стайна температура и след това като се развакумира за около 15-20 минути си сменяло цвета на кърваво червено прясно заклано.
        Приготви го с подправки на горещ тиган. Отвън беше кафяво, а вътре червено. Беше крехко, но безвкусно. Само аромата на подправките гъделичкаше апетита ни. Майка му на моя приятел, също готвачка в закусвалня от Татово време го подуши, сряза и опита, преглътна го и каза: "безвкусна изгъзица".
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

От лидъл-ските аржентински рибай, 14-15 лева парчето, стават. Останалите, разни бляк ангъси изрезки - не. От Метро има редовно разни, аржентински, уругвайски, бразилски, ама там е малко тото - един път бива, друг не. От била преди няколко години като подкараха бляк ангъс съм взимал прилични стекове, ама това беше, няколко пъти се опарих и вече не пробвам. А иначе, вивендата на Черни връх си има всичко и качеството е постоянно, но е най-скъпата от сите. Опитвал съм и бългаско, от прилични и доказани магазини, за стекове иде реч, не стават.

Коментар

Bogoljub Gagic коментира
            Днес, 07:35
            Домнуле таварашул, граничните войски не беха към БНА. Нещо предозираш с издигането в култ на показаното от тебе невежество.
            Е па невежество ми . Къде съм виждАл аз "войниклък" , та да знам ...
            Само помня , че по мое време се казваше : "влизаш в казармата" .
            Ся , дали влизаш у кашимерията , дали ше бъркаш бетон , дали ше охраняваш границата от враговете на Отечество - или иначе казано "под чия шапка си " - на войника му беше през дедовия , щото все е в казарма и требе да изтърпи 2 години .

... а и имаше нещо от рода на : "Аз , гражданин на Народна Република България , като встъпвам в редовете на въоръжените сили , тържествено се заклевам : да бъда честен , храбър , дисциплиниран и бдителен воин .... " и т.н. и т.н. - това беше еднакво и за кашици и за кечаджии и за граничари .

.... освен ако ефрейтор Гагич се е клел и на Партията и на БНА ... което (първото) никак не е изключено , ама в различно време от това , в което е получил нашивката като мокър влах .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              пОказната селяния и войнстващото невежество може все още да се приемат като признак на богат житейски опит, но само в представите на ромските ти служители и на група ДСУ-та от форумЪт
              А по навъпроса за казармата също си бос - фалѝл си се тука как си бил "подофицер" от Строителните войски или нещо такова...

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
            Преди доста години в Метро имаше "гурме" седмица. ...Специална порода телешко от Аржентина.... Месото беше със сив цвят, като черно-бяла снимка. Съхраняваше се в хладилна витрина при около 0-2С. ....
            Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
            От лидъл-ските аржентински рибай, 14-15 лева парчето, стават. Останалите, разни бляк ангъси изрезки - не. От Метро има редовно разни, аржентински, уругвайски, бразилски, ама там е малко тото - един път бива, друг не. От била преди няколко години като подкараха бляк ангъс съм взимал прилични стекове, ама това беше, няколко пъти се опарих и вече не пробвам. А иначе, вивендата на Черни връх си има всичко и качеството е постоянно, но е най-скъпата от сите. Опитвал съм и бългаско, от прилични и доказани магазини, за стекове иде реч, не стават.
            И аз не съм фен на разните "зреещи меса"... напомнят ми за "фазана на Анджин сан" ако някой помни сериала "Шогун".
            Общо взето "зреене" = контролирано гниене, за да омекне месото
            Има обаче пържоли, не е нужно да са чак като японските от клипа, пуснат от Чарли по-горе, които пресни сурови, "незрели" си стават да ги плеснеш на скарата без мариноване.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• mikivt
              mikivt коментира
              Редактиране на коментар
              Хмх, говеждите стекове, зрели 30-тина дена, са най класиката на класиките. От тях по вкусни не съм ял. Не пропускам при ходене някъде през граница да опитам какво се предлага. Тука също душа какво и къде има - правя си почти всяка седмица. Телешко, такова от на под 12 месеца животно, свястно съм ял само в Намибия.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

"фазана на Анджин сан" ако някой помни сериала "Шогун".
            ...
            Я, то си я имало книгата :

— О, съвсем забравих за него. Уаташи… — започна той, но не можа да си спомни как трябва да го каже на японски и сви уморено рамене. — Уакаримасу. Нан десу киджи ка? Разбирам. Какво е станало с фазана?

От прозорците и зад вратите надничаха вцепенени от ужас слуги. Тя отново започна да обяснява. Той се съсредоточи, но не можа да схване смисъла на думите й.

— Уакаримасен, Фуджико-сан. Не разбирам.

Фуджико пое дълбоко въздух, след това с треперливи жестове изигра пантомима — как някой сваля фазана, отнася го и го заравя.

— А! Уакаримасу, Фуджико-сан, уакаримасу. Много ли се беше вмирисал? — И понеже не знаеше японската дума за „воня“, стисна носа си и изимитира погнуса.

— Хай, хай, Анджин-сан, додзо, гомен насай, гомен насай. — И тя показа с жестове как цял облак от мухи се е носел и бръмчал около фазана.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Хубави са телешките стекове, харесвам ги....ма баш най-Убави...молим ви. Въпрос на вкус....както казало кучето
              Ама нЕмАло в БГ.....има толкова, колкото го търсят. И за да ти е фаворит...да го пазнаваш е необходимо...но не е достатъчно условие

Коментар

Bogoljub Gagic коментира
                Днес, 11:28
                пОказната селяния и войнстващото невежество може все още да се приемат като признак на богат житейски опит, но само в представите на ромските ти служители и на група ДСУ-та от форумЪт
                А по навъпроса за казармата също си бос - фалѝл си се тука как си бил "подофицер" от Строителните войски или нещо такова...

стреляш на посоки , другарю Гагич . Като агент на Шесто .

Ако намериш някъде да съм писал , че съм бил "подофицер" от Строителни войски - ще ти дам 500 ( петстотин )евро .Заявявам го официално .

Обаче ако не намериш такъв пост - искам да напишеш : Извинявай , бате Владо .

Става ли !

Коментар

• Bogoljub Gagic
                  Bogoljub Gagic коментира
                  Редактиране на коментар
                  Старото име на "фазан" a.k.a. "старшина-школник" е било това. Ти си бил такъв, ибо партийно-номенклатурен проЙзход, предан син на Партията

Към Bogoljub Gagic:
                След като видяхме от клиповете някога в Япония телетата ръчно са се масажирали и поили с бира, за да се получи мрежата нишки от мазнина. Може ли за клип как се отглеждат сега.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• Bogoljub Gagic
                  Bogoljub Gagic коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не знам къде си гледал, аз съм пуснал по-горе в темата линк от youtube как се поят с бира, масажират и точат с точилка СЕГА.

• s_s1
                  s_s1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Да, именно клипа е от старо време, а сега как ги отглеждат?

• icos
                  icos коментира
                  Редактиране на коментар
                  Някога в Япония телешко са яли от самурай нагоре. БТВ, 1. Гагич, нали не твърдиш, че в целия останал свят извън западналата КМБ хората се хранят обичайно с телешки мраморирани пържоли по двеста и петдесет евро килото? Щото няма да ти повярвам, пък и ей ся мога да питам някой от типовете тук наоколо с петцифрените(бруто де) в евро месечни заплати и ще ми се изсмее като на дебил. Иии 2. Каква е файдата да поиш стадо говеда с бира на дребно /от бутилка/, освен за рекламна цел пред фотокамерите?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X