Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телешко а-ла Бил Гейтс и т.н.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61







    1 коментар

    • #130.1

      rosen_offroad коментира
      Вчера, 23:07 На всеки 5 минути се пробваше и беше подметка през цялото време
    Ако вместо да го коксуваш 45 мин (па ако и да го пробваш на колкото и да е време), беше го ял сурово, като тоя рибай стек, дето така ентусиазирано го пропагандираш - нямаше да е подметка. Или поне не повече от въпросния стек.

    ПП
    И-и, ма-ани ги тия коментари бе човек - съвсем случайно изрових настоящия ти.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

    Коментар


    • #62
      Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Ако вместо да го коксуваш 45 мин (па ако и да го пробваш на колкото и да е време), беше го ял сурово, като тоя рибай стек, дето така ентусиазирано го пропагандираш...
      Анджак, всеки иска да държи нещастната пържола на скарата, докато стане крехка. "Мраморно" телешко с междулкетъчна мазнина или както там сега е модерно да се вика на лойта в него безспорно и сурово ще дойде по- крехко от сухо телешко ноооо в такъв случай, каква е изобщо идеята да ядеш говедо вместо прасе, все едно да си купиш Мерцедес Волф и да му монтираш двигател от Уазка?
      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

      Коментар


      • Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        То по тая логика, що да ядеш дивеч, агнешко, ярешко, па и пилешко-пуешко-патешко, щом има свинско? Па и соя има, па и Бил Гей-ц е на път да измисли нещо...
        От "Максо БГ" - ами щото вкусът е различен.

    • #63
      Bogoljub Gagic коментира
      Вчера, 20:34
      Нищо не знаеш за магаретата ти. ​ Аз в годините на славната си погранично-стражевà служба що магаренца съм омаал. "На ти, бабуль, тоЗ магаР, че моята Катя (власите упорито си кръщаваха добичетата с български имена ​ ) пак е пакостила, па аз немам сили да го гледам!" Мили животинки имахме, разбира се изроди, които с кеф ги колеха....
      ... а при вида на тая садистична картина ( клането на магаре от група изроди) , нежната душа на редник Гагич се терзаеше и бунтууууваше , бунтуваше ... Вътрешно обаче . По 2 причини : ако р-к Гагич беше показал публично негодуванието си от кървавата баня - то току някое старо куче можеше да го сметне за "мека" .. ъ .. абе , джендър по модерно му . А до уволнението - време много ...
      Втората причина : едно подобно несъгласие с методите на отнемане на живота на магаретата автоматично би го изхвърлило от софрата ( като не мо`еш да гледаш , нема и да едеш!" ) , оставяйки го на бедния войнишки порцион .
      Затова р-к Гагич тихичко и с възмущение мааше вкусно печено магарешко с червено вино , чакайки Уволнението ...
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

      Коментар


      • rosen_offroad
        rosen_offroad коментира
        Редактиране на коментар
        Нашто го закарахме до едно храстче пред къщи, куршум у главата, клъц на артерията да изтече и после краката за теглича на жипа и хайде пред гаражот

      • BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Явно никой тук не е виждал истинска кланница и не е работил в такава, аз съм, преди много години.

        Правило е животното да се зашемети, по-дребните животни с ток, по едрите с механично причинено(не с чук или топор) мозъчно сътресение, краен случай с огнестрелно оръжие/инструмент.

        Само на зашеметено животно се посяга с ножа, това по правило, инак талибанската и стоящи крави се били заколвани, особено ако се гони норма.

      • Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Кви ветеринари, кви затворени помещения? Става дума за войници по времето на ТЗВ Заклещва малкото магаренце между краката си и почва да му реже главата, онова реве, гърчи се, сълзи му текат от очите. Как може изобщо да сравнявате такова нещо с баба, колеща кокошка?! Бас държа, че и в кланица не сте влизали, само домашно прасе как се коли сте гледали отдалече...

    • #64
      Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение

      Анджак, всеки иска да държи нещастната пържола на скарата, докато стане крехка. "Мраморно" телешко с междулкетъчна мазнина или както там сега е модерно да се вика на лойта в него безспорно и сурово ще дойде по- крехко от сухо телешко ноооо в такъв случай, каква е изобщо идеята да ядеш говедо вместо прасе, все едно да си купиш Мерцедес Волф и да му монтираш двигател от Уазка?
      Това вече го минахме, лекува се елементарно. Жена ми кървища не поглежда. За това се взимат 5-6 еднакви стека и се пускат на чугунтиевия тиган с боднат термометър. И се вадят от54-55 градуса нагоре през един. После пробва със затворени очи и вече всички ядем нормален мидиъм-реър или малко по към мидиъм (58-60). И жината не се мръщи вече че капе кръв от него.

      Така че, мерцедеса ако ти върви по-добре с Уазковия двигател, не виждам причина да не го туриш.
      Последно редактирано от mdim; 01-03-21, 15:46. Причина: правописа ми куца
      Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
      Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

      Коментар


      • #65
        Чак се чудя как може да се пишат толкова много глупости.
        От телета и крави не разбирам. Това което знам е, че една крава за да дава мляко трябва да се запложда и да ражда. Телето иска като всяко живо същество да яде и никой не ги гледа излишно, коли се или на дни или когато времето застудее и вече не става да се изхранва с паша. Отделно, че като го затвориш трябва и да му чистиш.
        Няколко приятели имам които редовно купуват цели телета или телешко месо. Единия взима теленца на няколко дни от познат, рядко на 1-2 месеца. Другите взимат от където има и обикновенно е есента като застудее, често пак съвсем млади. Трудно ще намерите теле на повече от 6-7 месеца.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

        Коментар


        • mdim
          mdim коментира
          Редактиране на коментар
          То разликата е голяма. То и със свинското е така, ама не ядеш пържола от 25кг сукалче, а искаш нормална вратна пържола от 120+ кг. прасе. С говеждото, което се гледа за месо (ангъс породите, кобе и т.н.) е същото, там ако го заколиш като е още теле, само отива зян. Качествено говеждо е между 2 и 3 години.
          Абсолютно същото е да накараш из Кавказ да ти заколят агне. Там не си ли стане баран, не го пипат, даже и пари да даваш. Но барана също е друга порода, която си се гледа за месо.

        • Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          От моя кулинарен опит-досега не съм ял вкусно месо от сукалче. Прасета главно, но се е случвало и някое друго яре.
          Трябва да си направи нужната възраст за да стане месото с нормален вкус.

        • rosen_offroad
          rosen_offroad коментира
          Редактиране на коментар
          Сукалче прасе някъде 5-6 кила със лимонче в устата печено повече от 8 часа на бавен огин....

          Мале мале направо лиги ми потичат като си спомня.....

          Направо му изядох половината кожа и преядох

      • #66
        1 коментар

        • #60.1

          Кольо коментира
          Днес, 12:44 Абе я едно агне да стане 1000 лева, и вълната от една овца да се изкупува за 500, пък да видим дали няма да се възроди овцевъдството.
          Едно време хората не са ги отглеждалиот любов към животните, а заради печалбата. И докато е имало печалба(или така са си докарвали евтина и сигурна храна)-овцете са си били отглеждани.
        Да стане, ама няма. Освен ако хиляда лева не почнат да струват колкото едно агне. Затова фатката на печалбата е намаляване разходите, убу ма при обективните дадености, няма накъде. И така с клизма - сто години.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

        Коментар


        • Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Еее, без инфлация де. Всичко да си е на сегашни цени, само агнетата по някаква невероятна причина да станат по 1000 лева, та да има защо човек да се омирисва на кошара.

      • #67
        Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
        ...
        Няколко приятели имам които редовно купуват цели телета или телешко месо. Единия взима теленца на няколко дни от познат, рядко на 1-2 месеца. Другите взимат от където има и обикновенно е есента като застудее, често пак съвсем млади. Трудно ще намерите теле на повече от 6-7 месеца.
        Няма никакво значение кой и по каква шуробаджанашка линия се снабдява с телешко или урежда на някого да си купи теле от "производител". Това не е критерий. Критерий е да можеш да отидеш в кварталния супермаркет или месарница (където са оцелели такива) и да си купиш българско телешко. Има, да, продава се "нещо" озаглавено така, но то е дърто волско или кравешко. Става само за "телешко варено" - мин. 2 часа в тенджера под налягане или 3-4 часа с доливане на изпарилата се вода, в обикновена тенджера. Другият вариант е да се сложи в някаква капама или гювеч и 24 ч. да седи в кьошето на някоя пещ, докато се пекат други неща. Извън горните шуренайко-стринкински връзки български телета се купуват от месопреработватели-колбасари. Ако се търси пържола - не става от наше теле.

        P.S. Използвам случая да искажа "служебна благодарност" на няколкото участника, които на ЛС ме подкрепиха, както и да им благодаря за напътствията къде (в чужбина разбира се) може да се купи или яде истинско телешко. Както и да отправя упрек към тях че не го направиха тук в тази традиционно за форумЪт изродила се в турнир по МСТБГ тема.

        На групата по МСТБГ пожелавам някога през живота си все пак да вкусят телешка рибица на скара (т.нар. "риб_ай" - "rib eye" стек) като перифразираме народния джендър-певец:

        Ако си дал на гладния, парченце стек от своя стек,
        Ако си дал на скитника, дори искрица огън от свойта скара,
        Ако си дал на ближния
        Да вкуси истинско теле,
        Не си живял, не си живял напразно

        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

        Коментар


        • Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Мани-мани. Даже посланик Херо Мустафа-та ходѝ да открива щанда с телешко в едно от "Метрата"... купих си един-два пъти и системно се изривам / изприщвам по лицето (?!) от него ли, от съпровождащия консумацията му алкохол ли - не знам.

        • mdim
          mdim коментира
          Редактиране на коментар
          Не си му уцелил салатата явно, купувал съм почти всякакво от там, и от замразените и от охладените (разбирай размразени) и не съм имал никакви проблеми. И се държи като истинско. За разлика от лидълското, което нещо е омагьосвано, защото за стек са го докарали да става, но ако се опиташ да го пуснеш на су-ви-то, става на подметка на 54 градуса, което е много странно. Имам чувството, че почва няк'ва полимеризация там

        • Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Непоправим си!

      • #68
        Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        ... Критерий е да можеш да отидеш в кварталния супермаркет или месарница (където са оцелели такива) и да си купиш българско телешко. Има, да, продава се "нещо" озаглавено така, но то е дърто волско или кравешко...
        Емиииии... като искаш да си столичанин..... Нашата квартална месарница е те така:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Magazin2.jpg
Прегледи:151
Размер:128.7 КБ
ID:6715072
        And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

        Коментар


        • #69
          Гагич, казах ти откъде да си купиш телешко...не рачи да го пробваш...
          Намира се в България вече и правилното телешко. Около нас на поне две места гледат телета само за месо.
          ДеСега...тарикатЕ много и има и разочарования, а и търсенето определя предлагането, но леко по леко се нормализират нещата.

          Коментар


          • artefekt
            artefekt коментира
            Редактиране на коментар
            Халите на паркинга идва фермерски бус....мисля в сряда беше. Другите дни е на други места, но не знам къде и кога. Ситняково е едно от местата.

          • Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Някакъв бус идва някога си. Какво идва да покаже това? Аз какво разправям в цяла тема тука - българинът няма лесен достъп до телешко за ядене и не познава вкуса на това месо! Ама на шурея-шуренайката-с-връзки можела да те урéди, ама във Велинград имàло некъв бутиков магазин, ама в сряда пред Халите във Фъндъкшехир - всичко това само потвърждава казаното от мен.

          • mdim
            mdim коментира
            Редактиране на коментар
            Гагич, телешко има бе, 'щото говеждото ни не става за ядене. А това дето го нямаме е говеждо, пък те онези дето нямат възможност да ядат свинско хапват точно говеждо, когато месото вече се е развило и си има всички необходими благинки. Малката подробност, която с теб знаем а много тук си мислят, че е измислица е, че тяхното говеждо е по-крехко от нашето свинско дори. И стейка не се пече мидиъм реър защото иначе е подметка а защото така е по-вкусен (някъде нагоре описах експеримента). Ял съм и прегорял (уел-дан) и пак си е крехко.

        • #70
          Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение

          Емиииии... като искаш да си столичанин..... Нашата квартална месарница е те така:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Magazin2.jpg
Прегледи:151
Размер:128.7 КБ
ID:6715072
          Кач парасъ е овчето? И има ли го всъщност
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

          Коментар


          • icos
            icos коментира
            Редактиране на коментар
            Всичко има. Последно, като купувах, овнешки наложени пържоли бяха нещо, като 12 лева килото.

          • s_s1
            s_s1 коментира
            Редактиране на коментар
            Това ми се струва прекалено евтино.
            В магазин в Търговище, където до скоро раблотеше натюрлих турчин всеки ден разфасоваше 3-4 шилета и се продаваха на цена 22-30 лв за кг.

        • #71
          Баси, искам у ваше село.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

          Коментар


          • #72
            Е магазина на бул. Черни връх не го ли знаете?
            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

            Коментар


            • #73
              icos

              Това дето така старателно си замазвал биф миит Велинград ли е всъщност?
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

              Коментар


              • icos
                icos коментира
                Редактиране на коментар
                Ъхъ. Да не излезе реклама щото.

              • turtey
                turtey коментира
                Редактиране на коментар
                Ай реклама. Да немаш акции там ))
                Но ги имало и в наше село, трябва да мина да видя какво предлагат.

            • #74
              По японски на къра. Има батотнинг, федъринг и друг куул стаф https://youtu.be/URi4ceAFXaA
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

              Коментар


              • Bogoljub Gagic
                Bogoljub Gagic коментира
                Редактиране на коментар
                Какво е това батонинг, федъринг и т.н., че не ми се гугълства?
                Тъкмо се ужасих, че някой начуква или "точи" с точилка пържолите, изгледах клипа и се успокоих
                Когато някой МеСеТеБеГеец ми направи такива пържоли на тиган от купено "с връзки от шуренайката" теле ог БГ-производител, му плащам цялото теле

              • NovemberCharlie
                NovemberCharlie коментира
                Редактиране на коментар
                Реклама за сървайвъл нърдс

            • #75
              Votre steak : bleu, saignant, rosé, bien cuit, à point ?


              https://youtu.be/O8YQX-QgbXc
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X