Преди 2 години взех едно магаре за суджук.
Като го заколихме направих грешката да сложа 2 меса на скарата тъй за кеф.
За 45 минути от двете страни само изгоря ама не ставаше и за подметка на обувка....
Е нещо подобно е с българското телешко
Като го заколихме направих грешката да сложа 2 меса на скарата тъй за кеф.
За 45 минути от двете страни само изгоря ама не ставаше и за подметка на обувка....
Е нещо подобно е с българското телешко

Аз в годините на славната си погранично-стражевà служба що магаренца съм омаал. "На ти, бабуль, тоЗ магаР, че моята Катя (власите упорито си кръщаваха добичетата с български имена
имахме, разбира се изроди, които с кеф ги колеха.... Та, магарешкото е по-вкусно от конското - на тъъъъъънички пържолки, мариновани със смес от вода, оцет, джанки, мачкани шипки, чесън и люти чушлета (рецепта на старшината с исконно българското име Ливер).
Буквално не ставаха за ядене. Отврат!
кво па толкуз (търкалящи се човечета)

писал съм го някога из форумЪт, ама не си спомням къде.
) както и фамозния "Белгийски / Датски / Холандски шпеков салам", едни такива дебели палки, вътре с вид на луканка, от който ако сложиш един резен в загрят тиган... просто изчезваше и оставяше червена течност + едни твърди гранули
последните пък ако престояха още малко на огън, ставаха черни и почваха да миришат на изгоряла пластмаса 
в един момент се изпоопари и престана да купува въпросния "салам"
.
И... о, чудо невиждано
Казва, че при вас вероятно доминира пасбищното животновъдство и месото е различно. От нашите крави, гледани в боксове и тъпкани със смески, не се получава същото месо.
Коментар