Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телешко а-ла Бил Гейтс и т.н.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    Преди 2 години взех едно магаре за суджук.

    Като го заколихме направих грешката да сложа 2 меса на скарата тъй за кеф.

    За 45 минути от двете страни само изгоря ама не ставаше и за подметка на обувка....

    Е нещо подобно е с българското телешко

    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

    Коментар


    • #47
      Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение

      За 45 минути от двете страни само изгоря ама не ставаше и за подметка на обувка....

      Е нещо подобно е с българското телешко
      Хъ-хъ. И чие месо за 45 минути връз скарата няма да стане на подметка? Па и магарето си е материал само за кайма, принципно. Но обещавам другата седмица да експериментирам с българска полусурова мръФка на грил, времето се стопли. Гагич, да знаеш, като купуваш примерно четвъртинка теле шансът да ти пробутат крава е ...как да кажа...тряя да си ебаси гражданина или поне Стиви Уондър.
      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

      Коментар


      • Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Нищо не знаеш за магаретата ти. Аз в годините на славната си погранично-стражевà служба що магаренца съм омаал. "На ти, бабуль, тоЗ магаР, че моята Катя (власите упорито си кръщаваха добичетата с български имена ) пак е пакостила, па аз немам сили да го гледам!" Мили животинки имахме, разбира се изроди, които с кеф ги колеха.... Та, магарешкото е по-вкусно от конското - на тъъъъъънички пържолки, мариновани със смес от вода, оцет, джанки, мачкани шипки, чесън и люти чушлета (рецепта на старшината с исконно българското име Ливер).

    • #48
      Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      ...Аналогично на алкохола.
      Тук с алкохола малко не става ясно.
      Аналогично на тези, дето нямат прасета и ядат говеда, където нямат грозде и плодове, правят алкохол от зърно, или картофи. После с много реклама (разчетена главно на снобия и парвенющина) царевичен спирт от Кентъки (само например) - големата ралта...
      Последно редактирано от davc; 28-02-21, 19:32.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • Kirilpm
        Kirilpm коментира
        Редактиране на коментар
        И после като ти кажат аз да не съм простак да пия ракия, пия само уиски и двойно дестилирана водка

    • #49
      Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
      За 45 минути...
      Братче! То за 45 мин като не е коксувало, пак добре...
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • rosen_offroad
        rosen_offroad коментира
        Редактиране на коментар
        На всеки 5 минути се пробваше и беше подметка през цялото време

    • #50
      Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение

      Тук с алкохола малко не става ясно.
      Аналогично на тези, дето нямат прасета и ядат говеда, където нямат грозде и плодове, правят алкохол от зърно, или картофи. После с много реклама (разчетена главно на снобия и парвенющина) царевичен спирт от Кентъки (само например) - големата ралта...
      Прасетата са евтини за гледане животни. "Простолюдието" в Европата си е осигурявало протеини, отглеждайки по едно-две в къщи. Кулаците и градската буржоазия (абе, масоните, то ясно) са ядяли телешко. Аристократите - дивеч. Бракониерството не случайно се е наказвало със смРът - посягаш на папото на господаря, ама-ха?!
      Досещаш се кое диво животно е изчезнало първо, нали? Европейският тур. После за малко да го последва и зубърът. Сигурно щото месото им е било гьон и за нищо не е ставало?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

      Коментар


      • #51
        Цецо го казà Възпроизвеждам му коментара, щото стана ясно, че коментарите никой не ги чете, освен участникът, получил съобщение, че някой му е коментирал поста.
          • cecoa1 коментира
            Днес, 13:59
            Факт. Друго е онова телешко. Много е вкусно и крехко. Ама си е от породата, не от възрастта, и цените са други. Но честно казано, не бих го ял по-често от читаво свинско. Не заради цената.
            • Уведоми
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

        Коментар


        • #52
          Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

          Прасетата са евтини за гледане животни. "Простолюдието" в Европата си е осигурявало протеини, отглеждайки по едно-две в къщи. Кулаците и градската буржоазия (абе, масоните, то ясно) са ядяли телешко. Аристократите - дивеч. Бракониерството не случайно се е наказвало със смРът - посягаш на папото на господаря, ама-ха?!
          Досещаш се кое диво животно е изчезнало първо, нали? Европейският тур. После за малко да го последва и зубърът. Сигурно щото месото им е било гьон и за нищо не е ставало?
          Бракониерството се е наказвало със смърт като посегателство върху частна собственост на аристокрацията (не че тя на дивеч е опряла да се изхранва), а и за по-ефективна превенция поради изобилие на мераклии (резонно - месо наготово). Инак, евтино е относително понятие, но прасе с трева, сено и слама (както говедо) ще оживее, ма ше е конкуренция на Синди Крауфорд...
          Последно редактирано от davc; 28-02-21, 20:25.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

          Коментар


          • Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Не намирам Синди Крауфорд нито за слаба, нито за дебела, та какво имаш предвид?

          • davc
            davc коментира
            Редактиране на коментар
            Ам'добре, избери си някоя, която намираш за особено кльощава и смятай, че съм писал нея.

          • rosen_offroad
            rosen_offroad коментира
            Редактиране на коментар
            Кейт Мос е анорексичката в занаята

        • #53
          Модераторите, за 4-ти път - преместете телетата, прасетата и манекенките в друга тема, моля.
          Последно редактирано от NovemberCharlie; 28-02-21, 20:34.
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

          Коментар


          • Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Редно е Бил Гейтс да отстъпи в друга тема. A gentleman would walk.

        • #54
          Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          ...Инак, евтино е относително понятие, но прасе с трева, сено и слама (както говедо) ще отгледаш, ма ше е конкуренция на Синди Крауфорд...
          Евтино е. Седи си в кочината и наддава (и то не само на сланина) като яде всичко, което му изсипеш.
          На нашата застава (пфу, пак ме налегнаха им ТаатовоЗлатоВековни, ем казармени спомени...) гледахме двойка прасета, 20-на шилета, едно смахнато "теле" (беше всъщност недорасъл поради някакво заболяване некастриран бик, катереше се по кобилите ) и три кобили (уж две за езда и една впрегатна)... Та, да не се отплесвам - новобранецът, назначен за "шилегар" рАчи да "гледа" шилетата като прасета - държи си ги в кошарата и само им сипва слама и жито да зобят.... Еми, познай каква гадост: като пораснаха и тръгнахме да ги колим, установихме, "че се състоят" само от жили, ципи и яко една жълта като лимон лой Буквално не ставаха за ядене. Отврат!
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

          Коментар


          • #55
            Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Та, да не се отплесвам - новобранецът, назначен за "шилегар" рАчи да "гледа" шилетата като прасета - държи си ги в кошарата и само им сипва слама и жито да зобят.... Еми, познай каква гадост: като пораснаха и тръгнахме да ги колим, установихме, "че се състоят" само от жили, ципи и яко една жълта като лимон лой Буквално не ставаха за ядене. Отврат!
            Да не отплесваш, ма ей го, че отлеснА. Дребният рогат добитък е ептен ента тема. И вярно, че отглеждането му на ясла е умряла работа. Затова и овцевъдството тук е в състояние на агония, откак през Родопите минава граница.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • Иванов Иван
              Иванов Иван коментира
              Редактиране на коментар
              В агония е защото държавата иска да го затрие. А иска да го затрие, за да върви вноса! Като всичко останало де.

            • Kirilpm
              Kirilpm коментира
              Редактиране на коментар
              "Затова и овцевъдството тук е в състояние на агония, откак през Родопите минава граница. "

              Тва един прЕател ти го каза или между всичко останало си бил и чобанин?

            • veskov
              veskov коментира
              Редактиране на коментар
              В агония е животновъдството, а границата си я има от преди. Вината вече 14г преобладаващо не е наша. Точно противоположно на подема в др сектори, пр зърнари.

          • #56
            Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

            Евтино е. Седи си в кочината и наддава (и то не само на сланина) като яде всичко, което му изсипеш.
            На нашата застава (пфу, пак ме налегнаха им ТаатовоЗлатоВековни, ем казармени спомени...) гледахме двойка прасета, 20-на шилета, едно смахнато "теле" (беше всъщност недорасъл поради някакво заболяване некастриран бик, катереше се по кобилите ) и три кобили (уж две за езда и една впрегатна)... Та, да не се отплесвам - новобранецът, назначен за "шилегар" рАчи да "гледа" шилетата като прасета - държи си ги в кошарата и само им сипва слама и жито да зобят.... Еми, познай каква гадост: като пораснаха и тръгнахме да ги колим, установихме, "че се състоят" само от жили, ципи и яко една жълта като лимон лой Буквално не ставаха за ядене. Отврат!
            Е щом шилетата и прасетата са в кошарата кво па толкуз (търкалящи се човечета)
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

            Коментар


            • Kirilpm
              Kirilpm коментира
              Редактиране на коментар
              В този момент мармота си взема станиола и си тръгна.

            • Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Русский не выучил, а болгарский забыл... Научѝ се да четеш. Или месетебегейският порив е по-силен? Къде съм писал за прасета в кошара?

            • DBRS
              DBRS коментира
              Редактиране на коментар
              Извинявай Гагич. Прав си, не съм внимавал, та разбрал съм те погрешно.

          • #57
            1 коментар

            • #136.1

              Иванов Иван коментира
              Днес, 21:29 В агония е защото държавата иска да го затрие. А иска да го затрие, за да върви вноса! Като всичко останало де.
            Ей, ти ше се явиш последна надежда на Чарли - да се върне темата в руслото на конспирациите...
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • Иванов Иван
              Иванов Иван коментира
              Редактиране на коментар
              Ти сериозно ли го мислиш това за конспирациите?

          • #58
            Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение

            Дребният рогат добитък е ептен ента тема. И вярно, че отглеждането му на ясла е умряла работа.
            Сетих се! Мога да кажа нещо позитивно (и патрЕотично) за нашия едър рогат добитък. писал съм го някога из форумЪт, ама не си спомням къде.

            Едно време, когато се наливаха основите на търговията на Прехода мльадата тогава г-жа Гагич работеше в една белгийска фирма, а мльдият тогаз неин съпруг (т.е. аз ) чат-пат вършеше услуги на белгийските собственици, които заливаха Източна Европа с боклуци като някакво измислено нес-кафе (преопакована "Инка" от Полша), шампоани правени във "Ветпром Радомир" и бутилирани във Видин с етикети "Made in EU" (годината е 1994 ) както и фамозния "Белгийски / Датски / Холандски шпеков салам", едни такива дебели палки, вътре с вид на луканка, от който ако сложиш един резен в загрят тиган... просто изчезваше и оставяше червена течност + едни твърди гранули последните пък ако престояха още малко на огън, ставаха черни и почваха да миришат на изгоряла пластмаса
            Та, нормално, дори българският потребител в един момент се изпоопари и престана да купува въпросния "салам" .
            "Хм-м-м-м ?", почнаха да недоволстват белгийците, "нали българите са толкова прости, що така не искат да ядат нашия салам?" "А-а-а-а! Вероятно хранителните им навици са различни! Бинго! Познахме! Тука нали е ориент, сигурно са свикнали на друг вкус!" И... о, чудо невиждано - дават белгийците, откъсват им се от сърцата 300 (три-ста) $ (щат-ски до-ла-ра) във фирмата: "Вижте там, купете за тия пари колбаси, шунки, абе, каквото се ценѝ най-много ог българските потребители, да го занесем на нашия колбасар в Белгия, да направи същото".
            Последва невероятна оргия с покупка на много алкохол, от последните продукти на "Родопа" (още не беше затворила) - там филе Елена, пастърми, чудесии, смядовски луканки и във фирмата се спретна щур купон. Недоизядените остатъци от колбаси бяха връчени на белгийците в една торба. "Бре-е-е-е-ей, за триста долара само толкова?", учудиха се те и грейнаха: "Е, ние в Белгия ще направим същите много по-евтино!"
            Мина цяла година... Белгийците се щурат тука, нещо въртят далавери, но салами не внасят. Накрая ги попитах: "Абе, какво стана с онези мостри, дето ги взехте?". А те ми отговарят: "Нашият колбасар каза, че не може да произведе това" Казва, че при вас вероятно доминира пасбищното животновъдство и месото е различно. От нашите крави, гледани в боксове и тъпкани със смески, не се получава същото месо.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

            Коментар


            • Kirilpm
              Kirilpm коментира
              Редактиране на коментар
              Тука вече мармота сви станиола на фунийка и се прободе в сърцето.

            • Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              Месю ле Гаг, от доста години, може би над 10 вече не гледам прасета за домашна употреба(то и никакви други животни де), а всяка зима си купувам малко мръвки от промишлената свинеферма в съседното село. Да видиш какви мезета стават.
              Ако бях любител на телешкото-щях да си правя и телешки пастърмички, ама вкусът ми е възпитан да харесва свинското.

              Трима от четиримата които продават телета за клане, и колят по 3-4 за местния пазар са ми приятели, единия баш. И само да поискам-ще ми го докарат на вратата. Прясно заклано, още с нервни тикчета по мускулите. И гарантирано от младо теле, отглеждано пасищно. То друг начин за отглеждане не се практикува, зер ако са само в "кошарата" излиза много скъпо.
              Ако искаш-следващата зима ще уговорим клане на теле, ще те извикам да гледаш, да снимаш и да цъкаш с език.

          • #59

            #136.2

            Kirilpm коментира
            Днес, 21:46 "Затова и овцевъдството тук е в състояние на агония, откак през Родопите минава граница. "

            Тва един прЕател ти го каза или между всичко останало си бил и чобанин?
            Доколкото по никакъв начин не е неприятел, може да се каже, че позна. Защото става дума за дядовците ми. Допреди стотина години (малко повече де), само коприщени са притежавали повече овце отколкото сега ("сега" не е до пред носа ти, а от непосредствено след границата) има в цялата държава.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • veskov
              veskov коментира
              Редактиране на коментар
              Кольо коментира
              Вчера, 22:34
              "Нямането" на овце сега не е заради границата с Гърция.
              Просто няма печалба в овцете, и който ги отглежда го прави или за собствена консумация, или заради еврофондове.
              Някои и на инат, ама са малко.
              Нито агнешко се търси толкова, нито млякото е примамливо с нещо, за вълната да не говорим. Едно време вълната е била основния приход от овцете, а сега като я остригат и я хвърлят

              За втори път, нямането не само на овце, ми на животновъдство и бахчии отдавна не е само наша родна вина. Майната и на печалбата, нали водим здравословен живот.

            • Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              Иванеее, Иванеее......

            • Kirilpm
              Kirilpm коментира
              Редактиране на коментар
              "Към днешна дата в повечето населени места е ЗАБРАНЕНО!!! И то не само овцички и козички, ама и прасета и кокошки!!! "

              Прасета не може, а кучета и котки може, айде де!

          • #60
            Кольо коментира
            Днес, 22:34 "Нямането" на овце сега не е заради границата...
            Просто няма печалба в овцете...
            Стигнал си до половината на анализа. А нямането на печалба е именно поради наложилият се начин на отглеждане. Нито "грош" за фураж, нито пък друг за каквато и да е "инфраструктура" при свободно-пасищното отглеждане между низините до Бяло море и високите лъки на Родопите си е фактор.
            Е, има и обществено-културни наслагвания впоследствие. Например власите (сега по-популярни като каракачани) станаха "мегдански песове".
            Последно редактирано от davc; 28-02-21, 22:38.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              Абе я едно агне да стане 1000 лева, и вълната от една овца да се изкупува за 500, пък да видим дали няма да се възроди овцевъдството.
              Едно време хората не са ги отглеждалиот любов към животните, а заради печалбата. И докато е имало печалба(или така са си докарвали евтина и сигурна храна)-овцете са си били отглеждани.

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X