Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телешко а-ла Бил Гейтс и т.н.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тако се димљи вешалица (па ти купуј у продавници):

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180103_165058.jpg
Прегледи:148
Размер:465.3 КБ
ID:6716688
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• За да сме в темата: телешкото е скрито под хлебчетата, но се вижда:

Име:IMG-c17aeb14b99725e360a6ea8d0f455124-V.jpg
Прегледи:145
Размер:119.0 КБ
ID:6716693
      Тайната на доброто отглеждане на телета и крави не е само в поенето с бира:

Име:IMG-725127c7e3b44936d599e6578dbbaa33-V.jpg
Прегледи:130
Размер:205.7 КБ
ID:6716694
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• Е това ако е неземното телешко........яснооо....

Име:images.jpg
Прегледи:137
Размер:12.9 КБ
ID:6716705

Коментар

• Къдей туй телешко?
          нейде из шумадия?
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Къдей туй телешко?
            нейде из шумадия?
            Не. Телешкото в пластмасовата "тарелка" е от Нова Зеландия. Дъщеря ми се пулеше в началото: "Абе, тия как така готвят? Пляскат на скарата телешкия стек или пък бухат във фурната телешкия / овнешкия бут и след един час го вадят?!" А то ставало. Пробвахме (хвана я тука миналогодишният "локдаун") с нашенски агнешки бут (за нашенско "телешко" не сме и помисляли) и-и-и-и-и... се наложи още 4 часа допичане (с покриване, увиване, че иначе ще се овъгли и пак ще си остане гьон).

Коментар

• Специално за агнешко не се обаждай неподготвен.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Специално за агнешко не се обаждай неподготвен.
                Много съм си подготвен. писал съм тука как през 1994 г. услужих с "Жигулсъна" си на некъв джамбазин, че като отидел със своето "Мицубиши" много му дигали цената. За благодарност ми натресе една овца (па и пита: жива ли я искаш, заклана и цяла с кожата или как? ). Имах един "Мраз" безкомпресорен (амонячен) и като падна едно спешно готвене на овцата във всички възможни видове, вкл. и на скара... мъ-ъ-ъ-ъка-а-а-а... По-късно се запознах с бай Шукри-чевермеджията (цитиран по-горе)... Докато в Алжир или Тунис Чичо АраП цепи шилето (даже не е малко агне) надълго и плеска на скара... "Пальчики оближеш, за ушами трещит" както казват бъртушковците... И мирише по друг начин агнешкото им... Някой прочее беше писал в тази тема за кавказките "бараны" - никой не бастисва малко агънце, чакат го да порасне, после "шашлыки-вино-гей-гоп"... Наше овнешко на шиш ще стане ама друг път.

Коментар

• mdim
                  mdim коментира
                  Редактиране на коментар
                  Аз писах за бараните. И пак ще се повторя. У нас колим и агнетата и телетата, докато са млади, за да са "почти сготвяеми и дъвчаеми". А говедата които се гледат за мИсо се колят между 2-3 години. За бараните не знам на колко, но са големи дживотни а не агнета. И въпреки, че не съм фен на нашето овчО, шашлык из баранина е нещо неописуемо вкусно.

• Абе че са сетих. На бразилски ресторант ходили ли сте? Не гурме, обикновен тип бюфет
                Понеже на са модерни имат три такси - мъж, жена, дете.
                И ти връчват по две чинии - в едната си редиш салати, в другата мИсо и морски дарове - минава един младеж с количка и някви неща на нея и ти насипва.
                портокаловия сок е фор фри.
                Може да се яде до насиране ))

Коментар

• artefekt
                  artefekt коментира
                  Редактиране на коментар
                  Имаше и тука един такъв...срещу Токуда...ходихме няколко пъти заради едни наши приятели, че имаше хубав детски кът с аниматори. Горе долу става..

• Bogoljub Gagic
                  Bogoljub Gagic коментира
                  Редактиране на коментар
                  На такова - не. Ходил съм във Франция. Някакви шантави неща, готвени със семки от маракуя, такива изгъзици...

• rosen_offroad
                  rosen_offroad коментира
                  Редактиране на коментар
                  Викат му Джураскария или Чураскария на този ресторант

Maле кви спомени нахлуват в мен от един такъв на Копа Кабана ......

• Арабите не случайно плащат българско овчо на двойна цена. И цяло месо на скара практически не правят.

Коментар

Арабите не случайно плащат българско овчо на двойна цена.
                  Да-да, на петорна го плащат... Правим д.ъ.м.п.и.н.г. на местната продукция, Абу Бутрос, требе да ги знаЙш тия работи.
                  Търтей, почват да ме глождят некви съмнения, че си вегетарианец?

Коментар

• Освен вегетарианец съм въздържател и педерас, не ме мисли.

Коментар

• Магазина на пазара на гарата https://willi.ee/?lang=en
                      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Освен вегетарианец съм въздържател и педерас, не ме мисли.
                        Къде и кога са плащали петорна цена за българско агнешко? Таато за един пробит долар беше готов девствени ученички за харемите да им продава, ти - петорна цена?

Коментар

• Петорна не, само двойна. А го поубихме тоя бизнес от малко акъл и много лакомия.

Коментар

• Bogoljub Gagic
                            Bogoljub Gagic коментира
                            Редактиране на коментар
                            Туй са легенди за величието на НеРеБея по времето на ТЗВ. Продаваха се под цената на местните. И то в Ирак най-вече (цената няма значение ибо беше на заб/р/авено плащане). В Магреба си имаха предостатъчно местно и не купуваха от Таато (поклон-тряс)

Абе че са сетих. На бразилски ресторант ходили ли сте? Не гурме, обикновен тип бюфет
                          Понеже на са модерни имат три такси - мъж, жена, дете.
                          И ти връчват по две чинии - в едната си редиш салати, в другата мИсо и морски дарове - минава един младеж с количка и някви неща на нея и ти насипва.
                          портокаловия сок е фор фри.
                          Може да се яде до насиране ))
                          Ходил сме. В Лондон. Там салатен бар, а скарата е от 3 вида месо, плюс всякакви дреболии, наденички и така нататък. И през 2-3 минути из ресторанта търчи младеж с два шиша от скарата и ти слага в чинията разни неща. Верно се яде до насиране.
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X