Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телешко а-ла Бил Гейтс и т.н.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Хубава тема, ама си е за маса, не за форум. И да има дегустация .
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

icos коментира
      Днес, 15:06
      Някога в Япония телешко са яли от самурай нагоре. БТВ, 1. Гагич, нали не твърдиш, че в целия останал свят извън западналата КМБ хората се хранят обичайно с телешки мраморирани пържоли по двеста и петдесет евро килото? Щото няма да ти повярвам, пък и ей ся мога да питам някой от типовете тук наоколо с петцифрените(бруто де) в евро месечни заплати и ще ми се изсмее като на дебил. Иии 2. Каква е файдата да поиш стадо говеда с бира на дребно /от бутилка/, освен за рекламна цел пред фотокамерите?
      Това, което аз твърдя, може да се прочете (от който знае да чете, не само да пише, де) по-нагоре в темата.
      А то е: в представите на най-смотания не-вегън в останалата част на света "месо" = "телешко / говеждо". Не ангъс, топ сирлойн, кобе, уайгу и прочие изгъзици, които аз НЕ съм споменавал изобщо, други участници "въведоха" тези термини в темата. Просто хората по света под "месо" си представят крава-бик-бивол-теле. Само в КМБ като кажеш "месо" хората си представят свинско. А като кажеш в КМБ "телешко", почват да ти обясняват, че това не било месо, ами било гьон, стиропор и т.н.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Това за гона и стиропора освен теб не видях друг да го казва.
        За мен телешкото си е достатъчно добро. Крехко като за просташкия ми вкус, и достатъчно различно от гьон и стиропор за да ми харесва. Доколкото ми харесва де. Щото като виден проста с низш вкус предпочитам свинско. Или ярешко.

The data of USDA’s Foreign Agricultural service states that pork consumption in the world is twice as big as beef consumption. However, looking at US results separately reveals approximately equal results, with beef being ahead by a small amount. Pork seems to be popular in countries like China, European Union, Taiwan, South Korea, Montenegro and Vietnam. Beef is extremely popular in Uruguay and Argentina, followed by Paraguay, United States and Brazil. Among the countries with low consumption of pork are India, Nigeria, Philippines Thailand and Iran.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• s_s1
        s_s1 коментира
        Редактиране на коментар
        Да помоля за резюме на български език.

И коя е тази останала част от света..... Индия например към кои е
      Предпочитаната храна пряко се влияе от климата. Аз където съм ходил, гледам да опитам от специалитетите на месните.... досега не съм се разочаровал.
      А у нас си се тачи с в и н с к о т о.....

Коментар

И с картинка

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:world-meat-consumption.jpg
Прегледи:127
Размер:20.5 КБ
ID:6715396
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          BeAf ? Некой индиец ли е творецът ?

• old tramp
          old tramp коментира
          Редактиране на коментар
          Изпревари ме, даже си помислих, че е фейк. ;-)

https://ourworldindata.org/grapher/g...e=1961..latest

С по детайлна разбивка (пак същата работа)

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          https://ourworldindata.org/grapher/g...e=1961..latest

С по детайлна разбивка (пак същата работа)
          Кое му е същата работа?

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:livestock.png Прегледи:0 Размер:44.8 КБ ID:6715400
          Каква е тази Wild Game ?
          Излиза, че се отглеждат над 300 милиона тона ПАТЕШКО ?
          След това най-популярно е конското ?
          Следвано от камилското, гъски и ТОКАЧКИ ???
          К`ва е тая графика ?
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• deyan_h
            deyan_h коментира
            Редактиране на коментар
            дивеч.......

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Викаш-всяка графика в която свинското е повече от телешкото е манипулирана и не е вярна.

Оф...
          епа разгледай по подробно, цъкай и трее да ти светне.

Коментар

Име:Screenshot_20210302-163908.png
Прегледи:120
Размер:126.3 КБ
ID:6715403

Коментар

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20210302-164126.png
Прегледи:122
Размер:134.2 КБ
ID:6715405

Коментар

• Но индианс

Коментар

Име:Screenshot_20210302-165140.png
Прегледи:124
Размер:132.8 КБ
ID:6715415

Коментар

• Bogoljub Gagic
                    Bogoljub Gagic коментира
                    Редактиране на коментар
                    Да-а-а-а, патките влизат у следващийо парламент, а телетата требе да се коалират с некого за по-сигурно.

• artefekt
                    artefekt коментира
                    Редактиране на коментар
                    Най-вероятно с оФците...😂

Име:Screenshot_20210302-165510.png
Прегледи:175
Размер:109.0 КБ
ID:6715419

Коментар

• И на Амадеус любимата страна

Име:Screenshot_20210302-165449.png
Прегледи:113
Размер:107.1 КБ
ID:6715421

Коментар

• И как са нещата в целия ЕС

Име:Screenshot_20210302-170903.png
Прегледи:118
Размер:125.7 КБ
ID:6715441

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X