Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телешко а-ла Бил Гейтс и т.н.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кольо

За да не звучиш като профан, или като един мой познат йорист според който Caesar Gallia omnibus значело че Цезар отишъл в Галия с автобус, казва се транс пенем.

Падежи, тва онова, а у

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Е как с автобус, като пише ОМНИбус.

А за пенем или другото-не ме вълнува как е правилно на мошенически език.
      Аз искам хората да ме разбират.

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      "De Bello Gallico" означава:
      1. За красивата Галка (не от "Каризма", а от племето гали);
      2. Дебелия Гал;
      3. Нито 1, нито 2.
      ???

• artefekt
      artefekt коментира
      Редактиране на коментар
      Приеми, че е искал да каже...баш ме брига...

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Предпочитам алкохола от плодове (рИкиЙка в разновидностите ѝ в различните страни, в краен случай някой "калвадос" или коняк) пред сиромашки зърнени продукти, па и отлежавали в second-hand бъчви от вино.
    ...
    По вкус и цвет.... Аз пък си харесвам гроздова, особено мускатова. Ма щото си я правя и е евтино. Инак сигурно щях само зърнени продукти на готово да ползвам. Няма изненади и влажни години, просто технология и един и същ резултат.

Коментар

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Именно. Ама за стиснат шотландец да правиш грозде на алкохол е кощунство. Па и там ако достигне някакво вносно грозде, мигом се изяДа, какъв алкохол?
      Братушковците, финландците и прочие водкаджиЙ са същата работа. Просто нямат плодове и всичко, дори развалено, не стига до казана - изяжда се.

• rosen_offroad
      rosen_offroad коментира
      Редактиране на коментар
      Ех Гагич, ти по на север по горите ходил ли си?

Нямали плодове....

В Аляска лятоска в гората освен мечки има и 15 вида ягоди, малини, къпини и боровинки дето не сме и сънували че има.

Примерно жълти горски малини.

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Пробвай да свариш ракия от "диви чушки"... Малки са тия плодове, дребни, никой не прави ракия от тях, само слагат за настойка в разни "Absolut"-и и "Разторопши".

• Епа стой си простак
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      То никога не съм бил друг

• Истината е в сливите!! Сините - не джанките.
    п.с. Преди осем петилетки името на гроздовата си беше едно - каруцарска пърцуца.
    п.п.с. после някакъв академик я наложи с масовост и ефтиния. Неделчев някакъв май....

Коментар

• veskov
      veskov коментира
      Редактиране на коментар
      А, пили сме от тази сливова От чучура на бай генчовите казани се лееше наравно с троянската гроздова
      пп гяволетата пиеха виски, водка етс от албански сливов спирт, нищо различно от телешкото в темата

• Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Истината е в сливите!! Сините - не джанките.
    п.с. Преди осем петилетки името на гроздовата си беше едно - каруцарска пърцуца.
    п.п.с. после някакъв академик я наложи с масовост и ефтиния. Неделчев някакъв май....
    Глупости. Тук някъде бях качил един учебник от началото на века по винарство. Ракията е от грозде/вино, не от джибри дето си правил вино преди това. Конякът също.

Сетих се и още нещо - всичко, от което се прави вино, става и за ракия. Ракия става и от други неща, ма от тях, включително сините сливи, не съм чувал да правят вино.

Коментар

• MM1980
      MM1980 коментира
      Редактиране на коментар
      Вчера случайно загледах в т маркет вино от сини сливи. Но да, за първи път виждам/чувам за такова нещо.

• А какво ви е мнението за гюловата ракия
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

• сто
      сто коментира
      Редактиране на коментар
      Не съм опитвал.

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Опитвал съм три варианта: стария на "Дамасцена", новия на същата (имах тема за "Съвременния бай Ганьо" в алтернативния форум ), както и една "домашна" от розоварната в Мирково. Хич не е лоша. Прави се от "джибри" след сваряване на розовия цвят за извличане на маслото. "Джибрито" самоферментира, не му добавят нищо (вкл. и захар) за да не се набутват и си става супер.

• Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение

о.

Сетих се и още нещо - всичко, от което се прави вино, става и за ракия. Ракия става и от други неща, ма от тях, включително сините сливи, не съм чувал да правят вино.
    Точно за това говоря!!

Коментар

• veskov коментира
      Днес, 20:36
      А, пили сме от тази сливова От чучура на бай генчовите казани се лееше наравно с троянската гроздова
      пп гяволетата пиеха виски, водка етс от албански сливов спирт, нищо различно от телешкото в темата
      Ако визираш магазина на "бай Генчо" в София - в края на 50-те и през 60-те години на ХХ в. е бил нарицателно за мошеник, кръщаващ виното и продаващ разни менте-ракии.
      Оцеля почти през целия соц, после след прокобния 10-ти ноември изведнъж "Питиепродавница Бай Генчо" стана "мноу фьешън, бацье" че и цяла верига спретнаха.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• s_s1
        s_s1 коментира
        Редактиране на коментар
        Този магазин мисля, че се пръкна някъде около 1990 г. в Сф. Не мисля, че е съществувал частен магазин по Тошово време.

• И тази тема я омазахте. Хайде в Спам-а, пък си пишете за каквото ви текне.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

• artefekt
        artefekt коментира
        Редактиране на коментар
        Омаза я гузната съвест😉

• s_s1 коментира
      Днес, 09:51
      Този магазин мисля, че се пръкна някъде около 1990 г. в Сф. Не мисля, че е съществувал частен магазин по Тошово време.
      Частен едва ли е бил. Имаше просто несменяем и недосегаем за кадровата политика на съответния отдел "Търговия" или както там се е водел, управител - въпросния бай Генчо. Мошеник от класа, както и доста други магазинери по ТЗВ-време. Разказвал съм тука за подочутата от мен реплика на месарката Гюра - вечен и несменяем управител на магазина за месо на бул. "Георги Трайков" (сега "Черни връх") № 17 (опашката на задната врата беше по-дълга от опашката в магазина), а именно: "Бахмааму?! Пуснàл си неска фишО у тотото и бам дваесе `иляди лева! А па язе цел месец бъхтам за тия пари!!"

Коментар

• s_s1
        s_s1 коментира
        Редактиране на коментар
        Ясно... И след ТЗвреме си е направил магазини.
        И сега деца и внуци с гордост могат да кажат, че дядо им с честен труд е сътворил всичко.

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:телешко-.jpg
Прегледи:134
Размер:107.1 КБ
ID:6716669
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Един местен обущар е заинтересован Къде ги продават?

• Бе сал един Амадеус е ял хубаво телешко и пил ракия от плодове и истинско уиски.
      Затуй и тврди каде српската скара е врх на кулинарията

Коментар

• Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Бе сал един Амадеус е ял хубаво телешко и пил ракия от плодове и истинско уиски.
        Затуй и тврди каде српската скара е врх на кулинарията
        Изплакни Очи:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20181230_192205.jpg
Прегледи:152
Размер:370.5 КБ
ID:6716680

Коментар

• Тва врло прегорело ве???

Коментар

• ОбРъках се нещо. Това требеше да пусТна:

Име:IMG_20190922_144543.jpg
Прегледи:134
Размер:457.2 КБ
ID:6716685

Име:srbskajela.jpg
Прегледи:140
Размер:172.1 КБ
ID:6716686
            Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
            X