Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моята Дачия е Моят Автомобил

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Я да ви го обясня аз по моя си начин - течност и въздух в един резервоар се нагряват през деня различно,от разликата в температурата между въздуха в резервоара и газта се получава конденз който ти бьрка в нервите.За 2-3 седмици или месеца не ти е голям проблем,филтрите ще го оберат,но за да не се получава това всеки един резервоар се държи пълен ако няма да се ползва.

    Кой не вярва да пробва 5 тона нафта в Сан Франциско,през деня пече,през нова сече.

    Ма може и да не съм прав😜
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • Празна не се държи, защото когато налягането не натиска "О" пръстените те някакси се посвиват и след пълнене на бутилката пропускат. Случвало ми се е на Нивата и на Ситроена след около месец каране на бензин с празна газова бутилка.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

      Коментар


      • А кой каза, че като бутилката е празна-в нея няма налягане?
        Няма само когато е неизползвана.
        След първото зареждане си има налягане, и то е почти константа за целия живот на бутилката. Или докато не се разхерметизира.

        Не ви ли се е случвало газаджията да каже-"заредих за 5 лева газ за да я тествам за течове". С тези 5 литра ако е вода или друго неизпаряващо се гориво-налягане, ама друг път.
        Има ли желание-има и начин!

        Коментар


        • Абе, газаджиите едно време слагаха една течна мазнотия - нещо мацаха по клапана за зареждане, смазка някаква било, НогУ полезно за чарколяците по ОреТбата [ туй (с) форумЪт ]? Това какво беше?
          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

          Коментар


          • Колата я карам след две, максимум три седмици престой, така че няма проблем. Винаги ще има известно количество LPG и бензин, а и Моята Дачия седи в подземен гараж с постоянна температура, когато няма да се кара. Глезанка е тя!

            Коментар


            • Здравейте и Честита Коледа!

              Първият признак от нередовно каране на Моята Dacia май се появи! Изчаках трето зареждане, за да спомена за "проблем". Когато карах редовно и всяка седмица зареждах бутилката с LPG, при пълнене, тръгваше почти веднага, след поставяне на пистолета на газовата колонка. Сега има някакво "замисляне" до 5-6 секунди и тогава тръгва. Заредих нарочно на три различни вериги бензиностанции, но всеки път бе едно и също, тръгваше със закъснение. Признавам, че съм лаик по проблема и се обръщам към вас за диагностициране по моя преразказ. Автомобила е в гаранция и разбира се, ще посетя сервиз, но няма да ми е излишна предварителна информация. Лек и успешен ден ви желая!

              Коментар


              • Пробвай да изпуснеш налягането в тръбичката от зарядното до самата бутилка.
                С отвертка натискаш лъскавата съчма да излезе малко газ навън. През лятото доста често се случва, и само изпускането помага.
                Има ли желание-има и начин!

                Коментар


                • Направих го, Благодаря. Сега чак след три седмици евентуално ще зареждам газ и ще пиша допълнително дали съм за сервиз.

                  Коментар


                  • Изпускането на налягането води до проблеми с ръжда по съчмата и неуплътняване. Ако толкова дразни закъснението , зареждайте по често или смажете с вазелин съчмата и уплътнението. При всички варианти това не е повреда и повод за търсене на гаранционен ремонт.
                    Фиат Купе
                    Опел Фронтера В
                    Мицубиши Паджеро Пинин

                    Коментар


                    • Първоначално публикуван от _ninja_ Преглед на мнение
                      Седалките са едни от най-удобните, които съм карал Аз в автомобил. Нали не си представяте, че 10 години, в които използвам Dacia, ще си причиня прешленно-чревни дискомфортни усещания..... . Всичко останал Е каприз!
                      Ша ме извиняваш колега, ама на по дървени седалки в кола до сега не съм попадал. Карам служебна Докер и мина ли повече от 200км без да слизам започва да ме боли задника от седене. Това дори и в Опел не ми се е случвало.

                      Коментар


                      • Хората се различават и по колите, и по задниците си. Весела Коледа!

                        Коментар


                        • Прочетох всичко с интерес, и се чудя по-доволен ли сте от газ/бензина или мъничко съжалявате за дизела?

                          Коментар


                          • В малкият клас двигатели, няма как да не страдам по дизелът. Успокоението ми с бензин/газ е единствено, че все още не е попаднал под ударите на "екологията", но и това е временно.

                            Коментар


                            • Взех за съпругата си Сандеро Степуей дизел, и ми е малко странно,че трябва да се кара като бензин т.е. на 5-та трябва да си с 70.Вашето така ли беше?

                              Коментар


                              • Да, даже малко над 70, ако има леко изкачване. По-старите модификации на дизеловите двигатели в Сандеро и Логан от 85 к.с., след постигането на 60 км/ч, можеше да ползват 5-та предавка в града. Завиждам ви благородно за Сандерото Степуей!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X