Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Колега като за начало си направи кобалтов отрезен нож . По лесно се точи и понася повече грешки . С какъв камък точиш твърдосплавните ?
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Магазин Хес в Бургас го затвориха преди 10тина дни.Ташев Галвинг го затвориха преди 1 година.А Руди (магазин за лагери и инструменти ) продава на цени х2 .Нож ,който купувах от Хес за 12 лв при Руди е 25лв. Има ли сайт от който пазарувате ножове на нормални цени?С кобалтовите ножове въобще не мога да се оправя.Не знам от какво е,но нито нож за резба от кобалт ми върши работа,нито отрезен.Може да е в мен грешката,но от тези със запоените пластини имам повече успех и работят много по-добре.Особено червените (за чугун).Имах син,който не режеше толкова добре като червения за това вече купувам само червени за всичко ,дори за резби.Един майстор ми каза,че червените издържали на удари,а при мен такива има в изобилие Кобалтовите ги ползвам само за дърво (някоя дръжка за пила или др)
      Последно редактирано от stypkata; 03-12-17, 19:56.

Коментар

Не е нормално това, дето го описваш. Провери ето тези ъгли от картинката как са:
        http://mgplm.org/_pu/0/40006595.jpg
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Ако разбираш руския https://www.youtube.com/watch?v=FsWB0BzwKjU

Коментар

Пластината е DCMT11T308 (08 е радиус на върха 0.8, съответно 04 е за 0.4мм). Не е задължително съща марка, те са стандартизирани. Единична бройка, само от някой магазин, където е голяма вероятността да е боклук, но за сметка на това да е 35 кинта. Гледам, че и винта е в трагично състояние.
            Аз купувам по кутии от 10 броя, скоро мина един, който спомена за единични бройки пластини, "Техноинг" , от Варна, може да питаш, тел. 052974457. Не съм купувал от там.
            Последно редактирано от pencotk; 04-12-17, 08:45.

Коментар

Ето ти пластинки https://www.banggood.com/10Pcs-DCMT1...r_warehouse=CN
              Купувал съм няколко ножа от там и съм доволен, сега чакам ножчета за резби.

Коментар

Имам такива пластини DCMT11T304 на Iscar . Цената е символична за колеги.

На лични при интерес .

Който търси , намира !
                Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Едно клипче,което скалъпих набързо за заточването и рязането,като не съм се спирал на моделите ножове.Масовите са Р-30 сини,за обща употреба при стомана,кобалт-за същото но не търпи високи обороти при рязане.К-30 червен за чугун,като става и за стомана.
                  P.S.Рязането става малко по-бързо,но ми е трудно да въртя със една ръка подаването,на последният детайл просвирва докато прехвърлям ръкохватката.
                  Последно редактирано от petroffbg; 07-12-17, 18:20.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

С риск да ви оручасам - направо сте уникални в този форум! Да сте живи и здрави.Днес взех един зелен камък за шмиргел 200/20/20 (Made in Russia) ,че до сега с белия не се получаваха много работите.Надявам се със зеления да се получат по-добре.За съжаление отрезните ми ножове ги изпотроших и още не мога да намеря магазин в Бургас ,от който с пари в джоба да си купя 1 стругарски нож...

@Петроф - това на какви обороти го режеш?
                    Последно редактирано от stypkata; 07-12-17, 20:35.

Коментар

Ето ти рязане на 500 оборота с кобалтов нож на самоход . Нарочно не съм пуснал охлаждането за да се вижда по добре . https://www.vbox7.com/play:b64c4e66?...604&order=date Нагоре в темата съм описал камъните за шмиргел кой за какво е . Нож с твърдосплавна пластина се точи само на зелен силициев камък или диамантена шайба . С другите само гълташ прахоляка . Освен това ти трябва истински шмиргел с истински 3 000 оборота .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                        @Петроф - това на какви обороти го режеш?
                        Изгледай пак видеото...
                        Не искам да те разочаровам,но с руски зелен камък надали ще се получат нещата.Преди две-три години бях пазарил от Габрово руски(бяха на далавера) зелен и бял,е за нищо не стават и двата не отнемат и посиняват.Махнах ги и си взех берковишки,бързо се ронят но не посиняват и се точи безпроблемно,само дето ставаш целият в пепел...
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

В една друга тема бях публикувал снимки на моят шмиргел. За мен по добро от шаийба с диамантено покритие ,за точене на видирани ножове и фрезови глави, няма. С същите се заглаждат перфектно режещите ръбове на свредла ,кобалтови ножове и фрезери.Вярно ,че първоначалното вложение е по-голямо ,но то се изплаща с времето. Първата ми шайба с диамантено покритие е от 2002г (по спомени) и до сега се ползува без проблем (на снимката камбанката най в дясно).
                          Прикачени файлове
                          "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                          Ат.Буров.

Коментар

Каква едрина използваш? 180 дали ще е добре?

Коментар

Диска с радиално покритие е с диаметър Ф150 и едрина 125-160 по спецификация. Дясната камбана е Ф150 и едрина 80-125 , а лявата с диаметър Ф125 и едрина до80.Диска с радиално покритие ползвам за бързо сваляне на излишният материал от видията запоена за ножа или фрезовата глава. На дясната камбана дозаточвам и заглаждам. Шмиргеловият камък е за отнемане на основният метал от стр. ножове и за грубо заточване на кобалт и свредла. На лявата камбана заглаждам окончателно домакинските ножове на жената.
                              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                              Ат.Буров.

Коментар

Започнаха да ми се получават рязанията с отрезен нож.Явно е било заради стария камък за шмиргела - бял.Знаех как трябва да изглежда ножа,но не се получаваше когато камъка не е подходящ и като си помисля колко ножове изпотроших....С новия зелен ,руски е много по-лесно оформянето на стругарските ножове.На снимката е Ф75 и до към 30мм подавах без да разширявам канала (т.е. може да отреже ф60 само с напречно подаване) и това с кобалтов нож.

Това на снимката както се досещате ще е за цепене на дърва.Според вас трябва ли му термообработка? Днес го пробвах както беше на струга на 500об/мин - разцепих няколко здрави дъски,но като че ли първите витки на резбата се нараниха.В склада за метали казаха,че материала е ст.45,но как да съм сигурен?Може и да намерите някой косур на конуса Това ми е първата конусна резба и сигурно ще има доста грешки.Стъпката е 5мм ,ножа е щирия ,оборотите са 63 (или 65 бяха?)
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1025.jpg
Прегледи:1
Размер:86.1 КБ
ID:5775499Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1033.jpg
Размер:115.3 КБ
ID:5775500Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1037.jpg
Размер:146.2 КБ
ID:5775501

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X