От: Тема за Плазмено рязане, машини, технологии, техники и т.н.
Това какво значи ??
Първоначално публикуван от stivemaster
Преглед на мнение
Понеже си бил в бранша, тествахме скоро 3 киловатови фибро-генератори на IPG и китайските Raycus. С чиста съвест мога да заявя - разлика в качеството на среза и в стабилноста на работа не намерихме. Само дето Raycus e с 35 % по евтин...А като гаранция даже дават по дълъг срок. После разбрахме, че фирмата работи предимно за военната индустрия в Китай. Ще ги тестваме още, и май ще минем на тях, че цената на генератора е определяща за цената на машината като цяло и хич не е евтина.
—>
Въпроса ми е има ли някой опит с тия машини?Разград ги правят.Какво да очаквам от нея,здрава ли е и какви проблеми евентуално има за доизкусуряване?Аз май трябваше да питам преди да я взема хаха ама :/ ...Много се наплаших от това за екранировката и смущенията от плазмения източник.Аз съм взел Hypertherm Powermax 45 XP,монофазен и се притеснявам дали ще имам подобни ядове?Имам и още доата въпроси но по натам.Мисля да режа с чист азот,но малко скъпичко идва...Изсушителите за въздух пък са си цифра..Съвет?Благодаря на отговорилите!
Коментар