Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се заварява с аргон (първи стъпки)???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се заварява с аргон (първи стъпки)???

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
    ...Toва е спрей на Редко против пръски и е малко гола вода....
    Спреят е "италиански" , а Редко го търгуват и го поръчват с тяхното лого .
    Но що пък да е гола вода ?!
    Във фирмата ми се води за универсално средство , нещо като WD40 : освен за основното си предназначение ( защита на дюзите от пръски) се използва в ключалки , пръскане на резби при отвиване , "смазване" на кой- какъвто механизъм се сети и т.н.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Спреят е "италиански" , а Редко го търгуват и го поръчват с тяхното лого .
      Но що пък да е гола вода ?!
      Във фирмата ми се води за универсално средство , нещо като WD40 : освен за основното си предназначение ( защита на дюзите от пръски) се използва в ключалки , пръскане на резби при отвиване , "смазване" на кой- какъвто механизъм се сети и т.н.
      Явно са му сипнали нещо, дето не е за пластмаса.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
        .....имам в предвид серийно производство с изпълнявани на норми и "хвърляне" на бройки...то тогава влиянието на автоматичната маска върху производителността на труда е доста голямо....
        Ето и нагледен пример:

.....
        Братле , ако намериш български заварчик , който да работи със скорост равна на тази в клипа , ама не 5 мин. , а по 7-8 часа и то всеки ден - дай го насам ! Ще му купя 2 автоматични маски от най- скъпите, плюс 5 000 лв. месечна заплата .

Това в рамките на шегата де , клипът е демонстрационен . Ама очаквах с оглед на темата да намериш такъв с WIG , а не телчар .

Що се отнася до серийното производство :

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
        ......ако в подобни ситуации има и допълнително поставяне на елемент които трябва до бъде придържан с ръка на точно определено място и прикапан , при използване обикновена маска в момента на климването тоя елемент има вероятност да бъде разместен или изкривен и след това какво следва ? Рязане ,поставяне пак на мястото му ...и пак прикапване... и ако пък бройките са доста солидно количество ......
        Не , не следва рязане , а в подобна ситуация следва смяна на технолога . Ако ме разбираш правилно

И то това пак за телчарки , щото ако примерно изделието се заварява на WIG с добавъчен тел и заварчика трябва да придържа всеки път елемента с ръка , за да не мърда и същевременно да хвърля бройки , къде му отива производителността ?
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Явно са му сипнали нещо, дето не е за пластмаса.
          Не знам каква алхимия са забъркали . Единствено булото на тайнствеността е повдигнато ( гледам , че пише на флакона) с твърдението , че не съдържа силикон , фреон и др. гадории , увреждащи околната среда . Демек : еконормите са налице

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
            Toва е спрей на Редко против пръски и е малко гола вода.Са слюдите струват 1 (един) лев и спокойно надживяват 15кг ролка тел.В този ред на мисли пръскането,мазането и шпакловането им с каквито и да е субстанции си е пикане срещу вятъра отвясъде....
            Така е , не ме беше жал за слюдата и затова пробвах.И вече няма да правя така...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              И то това пак за телчарки , щото ако примерно изделието се заварява на WIG с добавъчен тел и заварчика трябва да придържа всеки път елемента с ръка , за да не мърда и същевременно да хвърля бройки , къде му отива производителността ?
              Ми вероятно в подобна ситуация следва смяна на технолога !
              Или пък търсене на заварчик с три ръце !Само не знам каква заплата би му дал, може би 3 х 5 000 лв. !
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Не знам как е при вас, но при мен след всяко пръскане в дюзата със спрей започва да пращи и гърми, докато не се изпари спрея.
                Газа е коргон, спрей имам някакъв от Редко и един на Бинзел едно и също и с двата, от средство против пръски при мен става средство за пръски .
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Имам и на редко с зеления етикет и бинзел,ползвам ги постоянно,нямам дерт и с двата,на бинзел имам няколко, три мисля флакона с всички е ок.Миналата неделя счупих човката на единия шланг,при мен на всички ползвам газови дюзи от големите с резба,наложи се да сложа нормална човка с дюза и се усети голяма разлика в положителна посока,пиша от тел и ми е трудно да пиша дълго,машината стана някак си по отзевчива,най малкото трепване на ръката го виждах после във заваръчния шев,та виж тоя бинзелския е течен като мляко,да не уплатнява отворите за газ във човката
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Нищо не уплътнява, изпаренията му сякаш развалят коргона .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Бе темата като е за първи стъпки в тиг-заваряването, да попитам лаишки? Какъв добавъчен материал да ползвам при заваряване на две ламарини по 2мм?Тези дни мисля да прпобвам новата си машинка от АИГ, та няма да отида да търся от магазина, не за друго ами нямам време тази, пък и другата седмица.Та си мислех за очукан и почистен добре вежен 2мм.
                      Правилно ли мисля или се лъжа?

Коментар

Като добавъчен може да използваш тел(горена),с дебелина 1,5-2мм.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ок. Мерси.Навремето гледах, че оксиженистите ползваха именно нея, но рекох да питам.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                            Нищо не уплътнява, изпаренията му сякаш развалят коргона .
                            Няма такива явления при мен. Вероятно трябва да вдигнеш малко тока. Със/без спрей няма никаква разлика. На Binzel, бяло-лилав флакон, ако помня добре. Абе обикновения спрей на Binzel против пръски. Каквото се натрупа в човката, с едно почукване е на земята. Дюзата ми е сигурно вече на 15-ина кила тел, без никакви последствия. Хем предимно на 180-190 ампера с тел 1-ца и шланг MB15. ПВ-то ми е малко (моето, не на машината) и не прегрява много. Като прекаля - понамирисва, ама нищо сериозно.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има едни спрейове, с вид на разредено мляко, водят ги някакви еко-меко... На растителна основа били, не увреждали природата, бля-бля...
                              Та в Sunsystem ни бяха раздали да пръскаме бойлерите с тях-да не залепват пръски по ламарината. Щото после трябва да се почистват, а това е времето на двама работници...
                              Дотогава си пръскахме по ламарината с обикновен спрей за дюзи-каквото донесат, ама обикновено беше на Den Braven. И като напръскахме с новото еко чудо-по шевовете станаха такива шуопли, че бригадира забрани изцяло да се изнася това нещо от склада...

Та има различни спрейове, аз съм най-доволен от един, с червен флакон, и разни знамена по него. Не се сещам какво му беше името, но ако го видя веднага ще го позная.

А против залепването на пръски по дюзата за мен няма по-добро от пастата. Прилича на грес, и се потапя в нея загрялата "човка". Най-дълготраен ефект има пастата.
                              Според мен де.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ей такъв е, прилича по описанията на Кольо и се държи по същия начин. Исках да взема паста от АИГ на панаира, но някой им беше свил последната от щанда и ми подариха това . Може аз нещо да не правя както трябва все пак е бинзел .
                                https://www.google.bg/search?q=anti+...27%3B207%3B602

Спарки, ти за газовата ли говориш, че е на 15 кила, мойта е на поне 50 .
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X