Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се заварява с аргон (първи стъпки)???
Свий
X
-
От: Как се заварява с аргон (първи стъпки)???
Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнениеИма ли таблици за стойностите на тока и номера на стъклото ?
Няма как да питам Мама.
За капак се хващам на бас че с класическа маска ще се осветиш по-лесно.
Иди при АИГ пипни виж и така. Имат секви маски, дават и да се пипа.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеЗа твоето заваряване 10 е простия отговор.
За капак се хващам на бас че с класическа маска ще се осветиш по-лесно.
Иди при АИГ пипни виж и така. Имат секви маски, дават и да се пипа.Мария Стоева 0889 82 51 и 87.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеТова пък защо ?
При съизмерим краен резултат, в смисъл, един и същ материал като вид и дебелина, и еднакви параметри на заваръчния шев, поне видимо.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнениеОк!И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеА, още нещо - читавите маски имат режим рязане, за да не си вадиш стружки от очите.Мария Стоева 0889 82 51 и 87.
Коментар
-
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеКолкото и странно да ви звучи по-светлото стъкло предпазва по-добре.
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеСоларните маски са удобни ама САМО някой път, непрекъснатото затъмняване и просветляване при работа с такава маска допълнително натоварва очите, ретината, фокуса и мозъка. Като добавя СО-то, работата на открито /светло/ и предполагам начинаещ заварчик, ситуацията става трагична.
Та, в това отношение маската на AIG, което важи и за марковите маски струващи няколко пъти по толкова, е че като не е затъмнила е значително по-светла от множеството маски нисък клас, пък били те и маркови. Настройките за реакция, закъснение и прочие, наличието на 4 датчика и други подробнсти пък ти дават възможност да я настроиш според себе си, и да не изсветлява и затъмнява погрешно.
@Кольо - далеч съм от мисълта да ти давам акъл за заваряване, ама настройката си има чалъм. Понякога с повече затъмняване се вижда по-добре - просто трябва да постигнеш това от предното ми изречение.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнениеМоже да ходя по пещери , но не съм пещерен човек, все пак съм завършила скулптура... и знам като има летящи частици да ползвам предпазни средства.
Ма предполагам си била наясно каква маска да си вземеш и кои стават и за рязане, а не като запалиш флекса да се затъмнят и да гледаш умно.
Успех!И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
И аз съм с две ръце за соларните маски.От доста години ги ползвам и никакви ядове с очите.И един съвет от мен като си вземаш маската гледай да е с максимално голяма касета/визьор/.поне за мен голямата визуална площ е голямо предимство.
Коментар
-
Соларните маски не са удобни пренимно когато използващият я не може да си я настрои............
Таблиците за силата на тока и номера на филтъра са УСЛОВНИ. Всеки сам трябва да си намери оптималният вариант. Тънкият момент е именно цвета на очите. Когато се заварява с 5-6мм електрод /това няма как да се случи в домашни условия/, тогава се прибягва до по-тъмен филтър, при мен тогава е 10-ка или 11-ка, какъвто имам под ръка, но и екипировката е друга.
Коментар
-
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеПовече от 20 и кусур години се занимавам със заваряване ежедневно и интензивно.
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеМислиш ли, ... дали мога да си настроя соларната маска, как мислишНищо лично - говоря съвсем сериозно.
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение/имам две и двете са маркови и не са от 100 лева, а в пъти повече и двете се търкалят някъде в гаража/.
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеПроблем с очите нямам, ама никакъв.
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеПолзвам САМО обикновенна маска номер 9 стъкло без слюда или прозрачно стъкло, соларните не ги ползвам изобщо.
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение...не форумни ентусиасти със шарени маски дето кат им се скапат батериите и почват да си рециклират китайските боклуци, защото са се набутали/.И не, не ми е проблем да си купя маска за хилядарка, при положение че съм дал 4-5 бона за машини, дето в 99% от времето стоят без работа. Само дето няма да ми даде нищо повече от китайската за 120. Не е като да не съм пробвал и точил лиги. Най-малкото, нали се сещаш че ако не ставаха, нямаше да ги продават за 4 цифрени числа и всеки щеше да си работи със стъклата за по 5 кинта.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Като сме тръгнали да се хвалим,и аз използвам проста дълбока маска с брезент на ръкохватката.Джам №-9 +две стъкла,външно и вътрешно,при зацапване сменям вътрешното отвън.Това при работа с телоподаващо и електрожен,за прихватите мижа,случвало се е да се изпека сериозно със обелване на кожа.Соларни имам две,и двете китайски,едната от Вики,другата от Дел,разлика помежду им не намирам,за мен са си добри.Ползвам ги задължително при работа с аргон(щото ми трябват и двете ръце),до сега не е имало последствия за очите,а не е като да не съм заварявал продължително,но не се чуствам комфортно с шлем на главата.Осветявал съм се зверски веднъж и не го пожелавам на никого.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Те и по-стари заварчици като видят нещо с повече от едно копче по него, не го щат, та какво остава за маска с цели 3 врътки + 1-2 допълнителни копчета. Нищо лично - говоря съвсем сериозно.
Това че 20 години заваряваш няма много общо.
Не трябва непременно всеки попитал да се праща някъде си за маска, машина или друго. Имаше поставено условие - здравето и съм дал своите препоръки. Нито ги натрапвам нито искам да се обременявате с тях.Последно редактирано от gogo77; 24-10-14, 21:39.
Коментар
-
Различните гледни точни винаги дават малко повече информация за вреди и ползи, затова и попитах тук... Да се видят и пипнат различни неща също е полезно, ако не за даденият момент, то за всеки случай за в бъдеще. Благодаря пак, и ще продължавам да съм благодарна за всяка информация и споделен опит. Надявам се да не се карате! ... колкото и да е интересно да се чете форумен разгорещен спор.Мария Стоева 0889 82 51 и 87.
Коментар
-
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеХе хееее, браво бе сериозен бил......копчетата са ни били в повече...
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение, хубавец....
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеНищо лично - не е за всеки тая работа.
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеНали ви видях как ги разбирате копчетата на една машина, че и акъл давахте барабар и това което Гуглето ви предложи...
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеАйде нема нужда да ме цитираш и коментираш, не си от бранша.
Само за информация - на читава маска IR и UV защитата си работи постоянно, хич и да няма батерия. От там нататък си е до скорост на реакция (която на хубавите пак се настройва), и степен на затъмнение за видимия спектър, което пак се настройва. Няма и един едничък измерим параметър, по който да са по-зле от черното стъкло 9-ка за 5 кинта. РАЗУМЕШ?
За твърдението ти кое пази повече - просто дай линк/документ с конкретн обективни факти. Специалистите, до които си се допитал обикновено четат разни публикации по върпоса, или пък пишат дори. Или пак е "строго секретно"?
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеМи няма, що ли да имаА цял живот е заварчик, на заплата. И други такива.
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеНе трябва непременно всеки попитал да се праща някъде си за маска, машина или друго.
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеИмаше поставено условие - здравето
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеи съм дал своите препоръки. Нито ги натрапвам нито искам да се обременявате с тях.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар