Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се заварява с аргон (първи стъпки)???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се заварява с аргон (първи стъпки)???

Колеги спора за тези казани стана доста меко казано остър.
    Казах,че казаните от българските перални на са "пълна нераждавеика" като имах на предвид следното.Преди доста време /има 30г.от тогава/ направих на татко един здвоен казан от такива перални в който той съхраняваше домашното сирене и само за три години казана се проби стана като гърмян,а другия мисля беше от "Рига" още си е здрав и в него преди държах солената сланина,а сега правя саламурата за пушеното месо и сланина.
    Това,че се пука го отчитам като моя грешка малко прегрявам материала.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
      Това тел дето цинка е вътре ли?
      Тоя ръждивия бодливия е такъв. Подцинкован. Ръждясал е, щото цинка е отдолу и ръждата още не е стигнала до него. Прави се по свръх секретна рехнология на руските военни, за заблуда на противника че е кекав и лесен за рязане.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мо
        Последно редактирано от stilnik; 10-11-14, 00:28.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Тоя ръждивия бодливия е такъв. Подцинкован. Ръждясал е, щото цинка е отдолу и ръждата още не е стигнала до него. Прави се по свръх секретна рехнология на руските военни, за заблуда на противника че е кекав и лесен за рязане.
          Лелеее тез руснаци били големи хитреци и майстори на заблудата и после какво-противника да си начупи керпедените пък и някой ако се одраска да го хване тетанус.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Ей това ще си го архивирам.

Именно,но по добре работи от Надцинкования,нищо,че е почти окапал цинка...
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
              Казах,че казаните от българските перални на са "пълна нераждавеика" като имах на предвид следното.Преди доста време /има 30г.от тогава/ направих на татко един здвоен казан от такива перални в който той съхраняваше домашното сирене и само за три години казана се проби стана като гърмян,а другия мисля беше от "Рига" още си е здрав и в него преди държах солената сланина,а сега правя саламурата за пушеното месо и сланина.
              Това,че се пука го отчитам като моя грешка малко прегрявам материала.
              Най-вероятно е било "пълна" неръждавейка, но не е било такава, която е устойчива на натриеви соли. Английската дума за неръждавейка е по-удачно подбрана от българската. StainLESS означава, че се напетнява/корозира по-малко, а не че не корозира въобще. В зависимост от употребата се подбира и подходяща марка неръждавейка. Ако не се лъжа за хранителни продукти най-често се ползват неръждавейки от серията 300.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                На теб ти се каза просто да си траеш и да попиваш !
                А и по този начин ще научиш като мен доста интересни неща . Аз не случайно споменах , че човек се учи докато е жив .
                Ей с`я например вече ми светна и що е подцинковане и надцинковане : същото като надиграване и подиграване. И като поде@аване и наде@аване.
                Богат е българският език , ей !
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Христо_Шн Преглед на мнение
                  ...StainLESS означава..., ...по-малко...
                  И двете думи са си съвсем на място. Наставка "less" в английския е аналог на представка "без" или "не" в българския. http://dictionary.reference.com/browse/-less
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    На теб ти се каза просто да си траеш и да попиваш !
                    А и по този начин ще научиш като мен доста интересни неща .
                    Като гюдерия съм!
                    Само дето не сханах какъв бе проблема,колегата да си завари две ламаринки със добавачен матрял тип-горена тел(не ръждясъла)?Идеята ми беше да пробва,при нормално водене на горелката си се получава.Не говоря за натоварени възли и космически технологии.Не знам и защо трябваше да намесваме бодливият и поцинкования тел у цялата схема,има си измислен добавъчен,но никой от учените не поясни какъв трябва да е той...
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Вместо да спорите и да се карате, що не сглобите нещото с поп-нитове?
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

И двете думи са си съвсем на място. Наставка "less" в английския е аналог на представка "без" или "не" в българския. http://dictionary.reference.com/browse/-less
                        Да, не се бях замислил за значението като наставка. Факт е обаче, че където и да съм чел отговори на въпроси за неръждавейките самите англоговорящи изтъкват "less" като "по-малко". Става дума как се разбира от обикновения човек. Докато в българския няма двусмислие, затова и всеки си мисли, че неръждавейката никога не корозира, което не е истина. Ето един пример за по-горе написаното:
                        http://chemistry.about.com/cs/metals.../aa071201a.htm

Коментар

Първоначално публикуван от Христо_Шн Преглед на мнение
                          .... Английската дума за неръждавейка е по-удачно подбрана от българската. StainLESS означава, че се напетнява/корозира по-малко, а не че не корозира въобще. .....
                          Когато става въпрос за превод на технически термини е силно нежелателно да се използва Гугъл преводач.
                          Прието е ( и то - не случайно) преводът да не е буквален , а по смисъл - отговарящ на българската терминология в съответната област .

Така например е неправилно "сварка" да се превежда като "заварка" . Както и "pulse" да се превежда като "пулс". Правилните български термини са съответно "заваряване" и "импулс".

В този ред на мисли , това което си цитирал от английската заемка си има точен български термин : "корозионно устойчива стомана".
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Съмнявам се, че този, който пръв е употребил "неръждавейка" е ползвал гугъл преводача

Аз съм много нов в тези неща, затова основно чета и много рядко пиша. Термина, който ти използваш наистина описва по-точно този вид стомани. Както обаче прекрасно знаеш това, което придобие по-широка популярност остава, а другото се забравя. Позволих си да погледна в "Терминологичен речник по металообработване" от 1990 г. (мераклия съм и не жаля пари за книги ), там е даден терминът "неръждясваща стомана", а терминът, който ти ползваш го няма.

Коментар

Лелеле, от една горена тел к`во излезе...Верно оная вечер за първи път хващах тиг горелка, и въобще си нямах идея за какво иде реч(не че сега повече имам) Ее поиграх си, започнах да правя по-уверени шевове по метала, пробвах различни амперажи и ми хареса много.Скоро като се по усвободя ще покажа снимки(и да не се смеете много).Ма като знам какви шевове правех и на трансформатора преди двадесет и кусур години...

Коментар

Сега остава да се каже нещо и по въпроса: Какво се случва с уж устойчивите CrNi стомани при заваряване без двойна защита, при прегряване или с неправилен защитен газ (МАГ)?
                                Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X