Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зареждане на акУмулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: зареждане на акУмулатор

Ясен е загатнал само за 'професионалиста' ,като го е сложил в кавички .И това е големия проблем в милата родина, че 'професионалиста' дето трябва да ти оправи водопровода е всъщност е математик по образование,'професионалиста' дето трябва да ти зареди акумулатора....навремето е бил прочут филолог и т.н.
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
      Ясен е загатнал само за 'професионалиста' ,като го е сложил в кавички .И това е големия проблем в милата родина, че 'професионалиста' дето трябва да ти оправи водопровода е всъщност е математик по образование,'професионалиста' дето трябва да ти зареди акумулатора....навремето е бил прочут филолог и т.н.
      Спам: то ако е бивш филолог, не е най-лошия вариант. Лятото търсихме акумулатор за един хайлукс, съответно отидохме в специализиран сервиз, където се занмават само с акумулатори, при това от поне 10 години, че и повече. И човека (който цял живот се е занимавал само с акумулатори) внимателно ни обясни, че такива точно акумулатори не съществуват. Е, в крайна сметка отидохме на друго място, "несъществуващите" акумулатори ги имаше в наличност, даже няколко вида...
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

На всякьде е така.Е мога да им мрьнкам повечко тук или да им вьрна стоката ма я брата да каже кой прави електриките по лодките преди дьлга пьтуване и дали даваме на някой да бара там.Няма как да му го вьрна тьпкано в средата на океана.

Динамика дето му изгьрмяха 9 батерии та чак дивана повдигнаха?Ми Сьнсикьра дето не му бяха направили кабелите на обувките и не запали левия мотор,а и щеше да пламне трьстьра?Ми ЧойЛи дето му бяха нпляскали зареждачката на 30 ампера рьчно и бяха изключили автоматичния режим и айде 14 000 долара ремонт щото кьораво желязо нямаше останало под водолинията?Ми....................да продьлжавам ли???

Избираш една добра батерия гел да речем,врьзваш си я как си знаеш и избираш автоматична зареждачка от хубавите.Включваш и забравяш,а теорията я оставям на профитата.Ако ще пьтувам далеч не давам и друг да се приближава до нея
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Хубаво пишете, ама кво ще ручат професионалистите? Дори и тия в кавички. А и услугите са замислени с цел да ни помагат, пък и да ни пазят от нас самите. Е, има и изключения. Иначе, вместо да си бъркам саламурата сам, ще трябва да викам Ясен.
          Тук си пишем за случаи, в които дофтасва неволята, за да не те омаже с киселини и масла.
          А напълно автоматичните зареждачки, предлагани на българския пазар, трябва да бъдат забранени със закон! След първия месец употреба, колко от тях работят? Ако не са направили и беля...
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Аа, съвсем си е прав даже. Повечето домашни зарядни устройства имат напрежение на отворена верига примерно 20 волта и горе-долу стабилизиран ток на заряд. Това ще се изравни с акумулатора, чак когато изври всичкия електролит. Тъй че трябва да се брои и по време, само че за пълен заряд се дават още около 20% отгоре, защото акумулаторът не е идеален.
            Мдаааа.... не забравяй и другата величина колега ! "Чичо Ток " !!!Дори и при 20 волта едва ли ще подържа такъв заряден ток че да изври електролита ! А и стига с тези домашни социалистически зарядни устаройства .Вече има всичко по магазините . Просто излезте и вижте ! Аз имам купешко зарядно което въобще на държи такова напрежение на "отворена" верига както казваш.Каква ще е тази верига като е отворена ?! Няма да е верига май?! И как го стабилизира тоя ток домашното зарядно ?!!!

Коментар

Всеки работи с каквото има. Било то и социалистическо. Като има по магазините, я покажи зареждало за под 100лв с ограничение по напрежение и регулируем ток? А я покажи и за над 100лв, ако е до парите?

Отворена верига е съвсем нормално понятие в електротехниката. А щом токът ти е чичо, оправяйте се по роднински. Аз правя каквото мога с малкото, което знам от електротехника и електрохимия.

Коментар

Аз ползван CTEK Zafir90 и съм безкрайно доволен. Включвам и забравям. Той си знае кога и какво да прави, още повече че го ползвам основно за акумулатора на мАтора.

4 положения:
                1.Готовност
                2.Заряд на мотоциклетен акумулатор с 0.5 ампера;
                3.Заряд автомобилен акумукатор с 4 ампера;
                4."Зимно" - включваш когато не караш и винаги имаш нормално зареден акумулатор.

Просто приказка и то за цена около 100лв с доставка.

http://www.amazon.co.uk/CTEK-Zafir-R.../dp/B002PRHUW2
                Прикачени файлове
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Всеки работи с каквото има. Било то и социалистическо. Като има по магазините, я покажи зареждало за под 100лв с ограничение по напрежение и регулируем ток? А я покажи и за над 100лв, ако е до парите?

Отворена верига е съвсем нормално понятие в електротехниката. А щом токът ти е чичо, оправяйте се по роднински. Аз правя каквото мога с малкото, което знам от електротехника и електрохимия.
                  Ами , моето например е за 39 лева и е с напрежение без товар във веригата ,апропо това е нормалното понятие за ел. технката , 12,5 волта ! Тока си го регулира автоматично , като не се изключва в края на заряда .Максимален заряден ток 6 ампера . Купих си го от "Метро " И го ползвам пета година вече . Имам два автомобила и мотоциклет. Справя се прекрасно със задачите си ! Така че не си прав . Съжалявам .

Коментар

Първоначално публикуван от Juraia Преглед на мнение
                    Мдаааа.... не забравяй и другата величина колега ! "Чичо Ток " !!!Дори и при 20 волта едва ли ще подържа такъв заряден ток че да изври електролита ! А и стига с тези домашни социалистически зарядни устаройства .Вече има всичко по магазините . Просто излезте и вижте ! Аз имам купешко зарядно което въобще на държи такова напрежение на "отворена" верига както казваш.Каква ще е тази верига като е отворена ?! Няма да е верига май?! И как го стабилизира тоя ток домашното зарядно ?!!!
                    Не подвеждай хората. Ако наистина държи 20V на отворена верига (твоето не го прави и по-добре), не му трябва кой знае колко ток, за да прецака акумулатора като го забравиш да поседи няколко часа повече.

Иначе си прав - по магазините може да се намери какво ли не. Аз също съм виждал "зареждачка" за 40 кинта, с добр и параметри по описание, но не съм я пробвал.
                    Домашните ... са различни. Моята е с процесро

Коментар

Като изчетох темата и се сетих, че имам едно соц зарядно в мазето. Последно го бях давал на приятел и не бе свършило никаква работа. Отворих го и се оказа със селенови елементи...Трансформаторът си работи, но от другата страна на селена нищо не излиза...Купих един "грец" и го свързах на мястото на селена. Поставих му радиатор и реших да го тествам...При отворена верига, сиреч без акумулатор, мултицета показва 20 V. Притесних се малко, но реших да пробвам и с акумулатор. При закачен акумулатор напрежението на клемите на акумулаторът е 17V. Изчаках около 2 часа с надеждата напрежението да "падне", но нищо...Мисля си...вероятно съпротивлението на селеновите елементи е било по-голямо...Вариант за който се сещам, е да се развие част от вторичната намотка на трафа, но той /варианта/ категорично отпада като много трудоемък, а и ще трябва опитно да се налучква...
                      Моля някой да даде идея как да намаля напрежението и евентуално за някква защита...Зарядното се ползва няколко пъти в годината за профилактично дозареждане.

Коментар

Първоначално публикуван от magician Преглед на мнение
                        Като изчетох темата и се сетих, че имам едно соц зарядно в мазето. Последно го бях давал на приятел и не бе свършило никаква работа. Отворих го и се оказа със селенови елементи...Трансформаторът си работи, но от другата страна на селена нищо не излиза...Купих един "грец" и го свързах на мястото на селена. Поставих му радиатор и реших да го тествам...При отворена верига, сиреч без акумулатор, мултицета показва 20 V. Притесних се малко, но реших да пробвам и с акумулатор. При закачен акумулатор напрежението на клемите на акумулаторът е 17V. Изчаках около 2 часа с надеждата напрежението да "падне", но нищо...Мисля си...вероятно съпротивлението на селеновите елементи е било по-голямо...Вариант за който се сещам, е да се развие част от вторичната намотка на трафа, но той /варианта/ категорично отпада като много трудоемък, а и ще трябва опитно да се налучква...
                        Моля някой да даде идея как да намаля напрежението и евентуално за някква защита...Зарядното се ползва няколко пъти в годината за профилактично дозареждане.
                        Ако не си скаран с електрониката - схеми на тиристорни управления за целта има бол. Ако ти е проблем, мога да ти спретна нещо, но при две условия: 1. да не бързаш много и 2. Да кажеш поне горе-долу колко вата е трансформатора.
                        Естествено, има и по-лесен начин - реостат - единствено неудобство, ще трябва да наглеждаш акумулатора по-често по време на зареждане.
                        Трети вариант, още по-лесен - разкарай греца и използувай само един диод за изправяне.

Коментар

Първоначално публикуван от magician Преглед на мнение
                          ...
                          Знам ги тия със селена. Нищо не се очаква да правиш, само сложи по-жив и изтощен акумулатор. Ако е зареден, или ако просто е умрял, това чудо и в оригиналния си вид ще му направи 17 волта и повече. Което обяснява защо не бива да се забравя включено. При тези основна роля в определянето на тока играе разсеяната индуктивност на трансформатора, изправителят се приема за идеален.

Коментар

Гледам на едно място един продава лабораторни изправители от серията ТЕС за по 80 лева. Те освен за прецизно зареждане стават и за 1000 други неща. Направо ме сърбят ръцете... ама ще ми викат пак, че съм Плюшкин

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Гледам на едно място един продава лабораторни изправители от серията ТЕС за по 80 лева. Те освен за прецизно зареждане стават и за 1000 други неща. Направо ме сърбят ръцете... ама ще ми викат пак, че съм Плюшкин
                              Ако са с обикновените потенциометри, бъди готов да ги смениш с някакви много по-читави - нямат Управия оригиналните. Има едни с цифрови кодери, те по-стават. А за малко повече от 80лв - съвременен китайски ТЕС - импулсен, цифров, малък - абе харабийска работа.

Коментар

Знам им и кътните зъбки на ТЕС-овете, затова ги предпочитам пред китайските Виж и ти дали няма да ти потечат лигите
                                http://www.impulse.bg/dalavera/c/0/c...A2%D0%95%D0%A1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X