Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Добре де - тези новите акумулатори не са като едно време с оловни мостове отгоре, т.е. достъпни са да замерваш клетка по клетка, а при новите акумулатори са скрити и дори са запечатани - как тогава по разни сервизи разбират коя клетка е аут?

Коментар

Първоначално публикуван от maistora_1 Преглед на мнение
      Добре де - тези новите акумулатори не са като едно време с оловни мостове отгоре, т.е. достъпни са да замерваш клетка по клетка, а при новите акумулатори са скрити и дори са запечатани - как тогава по разни сервизи разбират коя клетка е аут?
      Не разбират коя, а колко.

Коментар

Разбират, разбират!
        По гъстотата.
        Майсторе, ще се радвам винаги да имаш добре зареден акумулатор. И още...Като се радваш на твоята зареждачка, защо питаш? Като ти отговорят, защо си против? Въпроси, въпроси...
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Повдигнали сте темата и искам и аз да питам....
          Имам един познат, който има(няма да уточнявам от къде и кога го е гепИл) един 100Ah акумулатор(Искра, ако има значение), който е фабрично нов и незареждан с електролит. Ама го има от няколко години(над 4-5) и все се чуди дали да се пробва да му купи електролит и да го пробва.Страх го е, че нищо няма да стане,( На него парите за електролита без гаранция за успех не му се дават ама хич). Та въпроса ми е какви са шансовете за успех и каква е точно процедурата?(какво се купува, как се сипва и колко струва).
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ако на някой му се занимава - малка подсказка за големи главоболия Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_9287_1.jpg
Прегледи:1
Размер:139.9 КБ
ID:5295642 .
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              Разбират, разбират!
              По гъстотата.
              ...
              И как я мерят? Бурят дупки със бургии ли?

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Имам един познат, който има(няма да уточнявам от къде и кога го е гепИл) един 100Ah акумулатор(Искра, ако има значение), който е фабрично нов и незареждан с електролит. Ама го има от няколко години(над 4-5) и все се чуди дали да се пробва да му купи електролит и да го пробва.Страх го е, че нищо няма да стане,( На него парите за електролита без гаранция за успех не му се дават ама хич). Та въпроса ми е какви са шансовете за успех и каква е точно процедурата?(какво се купува, как се сипва и колко струва).
                Преди време се продаваха сухозаредени акумулатори, естествено български. Ако е от този тип и не е попадала течност в него може и да стане нещо. Трябва ти познат акумулаторджия, който да го напълни с истински електролит с гъстота 1,28. След това се закача на изправител за 3-4 часа да се възбуди. После му връзвате една крушка 5вата да го изтощи до 0 и пак го качвате на уреда. Ако гъстотата стигне отново до 1,28 във всички клетки, става за возене и може да го качите за проба и на кола за няколко седмици. Там окончателно ще си покаже възможностите. Успех!
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Напоследък се изприказваха откровенни глупости. Предлагам да прочетете цялата тема и то Фнимателно, защото има отговори на всички въпроси и те се различават чувствително от последните няколко. Колкото до гъстотата на необслужваемия акумулатор, бих попитал кому е нужна. Та, така...
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    Щом е така му кажи, че нищо не става и му вземи акумулатора. Шансът не е нулев, а на цената на електролита си струва да се пробва.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Щом е така му кажи, че нищо не става и му вземи акумулатора. Шансът не е нулев, а на цената на електролита си струва да се пробва.
                      Така де, той би ми го дал и "без бой" стига да реша да правя опит за съживяване. А аз бих направил по принцип, ама сега точно нямам нужда от такъв акумулатор(даже имам един 75Ah излишен и съм го дал да се ползва за да го държа жив). Питах по принцип, за когато стане нужно да знам.
                      Прав е bojitch, че трябва да се чете внимателно. Сигурно подробностите около моя въпрос ги има из темата, та ще я разгледам по-подробно(че скоро не съм). Стига съм спамил, че и без друго има малко за чистене напоследък из темата.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Много хубава тема, та дори успях и да я прочета цялата.
                        Накрая реших да е гелов около 60Ач, тъй като освен на витарата мисля да го ползвам и на лодката, а на нея имам и електрически двигател. Предполагам, че няма да имам повече от десетина по дълбоки разряда годишно, но все пак реших да се презастраховам.
                        Цените са горе долу следните:
                        Монбат GEM 60Ач - 230лв
                        Топла Еcodry 55Ач - 260лв
                        SZNAJDER -70Ач - 270лв, Трудно ще го събера, а и тежичък ми идва. Два съм имал от тази марка, единия предаде богу дух на 8-та година, другия е на 5години и все още си го карам.
                        Нещо друго да препоръчате, а и от тези да ме разубедите, може и на лично.

Коментар

AGM и гел едно и също ли е? Нещо ми се губи тоя раздел.

Имам и друго питане: Зареждах си акумулаторите (ли/йон) на винтовертчето с някакво не контролирано зарядно. ...и ги забравих за 2 дена. Има ли поправяне?
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            1 => AGM и гел едно и също ли е? Нещо ми се губи тоя раздел.

2 => Зареждах си акумулаторите (ли/йон) на винтовертчето с някакво не контролирано зарядно. ...и ги забравих за 2 дена. Има ли поправяне?
                            1. AGM е разновидност на гела, по-скъпа и по-добра.

2. Вероятно не. Ако зарядното е било свързано направо към елементите, странно е че не са гръмнали мощно. Ако отвън - възможно е да си имат контролер и нищо да им няма. Въобще работят ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              .... Въобще работят ли?
                              Да. 3 минути.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                                Да. 3 минути.
                                Жалко.

Може да им се сменят елементите, но хубавите елементи са по 15-17лв и не знам по колко са вътре.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X