Обява

Свий
Няма добавени обяви.

направи си сам ЕКУ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: направи си сам ЕКУ

Първоначално публикуван от SJ410 Преглед на мнение
    ...
    Много скъп ще е - вентилаторче от компютър Даже може и по-лесно отколкото е показано - на изхода май се появяваше напрежение когато го завъртиш - ако не - ще се ползва бубинката му. пукания в тракта не го плашат.
    М/у другото в тези моторчета има хол-датчик, с който съм правил безконтактно запалване.
    Много инертно!

Пиезо-сензор не ти върши работа - дава ток само при изменение на натиска.

Коментар

Идеята за вентилатора ми хареса ...... но ..... както е писал Ясен... много инертно!
      Защо не ползваш готов МАП от Опел (Кадет) ... примерно. В моргата ще е 10-20 лева.
      Другото което се сещам е: Хот филм от Лада .... нов е под 100 лева.
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

инертно, инертно - за какво ми е бърз МАФ? аз пръскането при настъпване на педала го смятам по това колко рязко настъпваш

но като казвате 100лв - ха, че то целия комп е <50 лв. за един датчик да дам 100 - не е в духа на този проект!

Нали целта е да се натрият носовете на мошениците!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Вакуума за MAP-a при мен минава през някакво филтърче. Не знам дали пък няма клапанче вътре. Не би трябвало да пукат толкоз лесно.

Да не пукат от някакво напрежение? На повечето е стабилизиирано, 5V.

Има MAP-ове и за коли с турбо. В смисъл, мерят и вакуум и налягане. Може би са по-пукоустойчиви?

ПП: Не виждам тоя сензор да е "automotive grade". Какви пари е? Защо не ползваш някакъв за кола? Има такива под 100лв. Ако не е предвиден за ползване в кола, е ясно защо гърми.
          И моят минава през филтърче(медицински системи), и аз това се чудя да взема ли един 2 бара и един 6 бара и да пробвам с тях(докато има, граби народе.
          тези са по 6 лв , но 1бар-овият допуска 1.35 бара макс. Може и да е пукнал. Иначе съм със стабилизирано напрежение и аз и е буфериран с опер.усилвател

Коментар

МНОГО е инертно, вентилаторчето. Времеконстанта 3-5 секунди. Освен това сметката по MAF е друга. Освен това има долен праг на задействане, на празен ход няма да дава нищо. Освен това не е ясно как реагира на големи турбулентни потоци. Линейно вентилаторчето не е.

в Мегаскръц кой MAP сензор ползват?

Мога да дам за проекта стар компютър от запалването на Самара. В него има MAP сензор, за който не е известно да е дефектирал някога. Но и не знам никакви данни за него.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              МНОГО е инертно, вентилаторчето. Времеконстанта 3-5 секунди. Освен това сметката по MAF е друга. Освен това има долен праг на задействане, на празен ход няма да дава нищо. Освен това не е ясно как реагира на големи турбулентни потоци. Линейно вентилаторчето не е.

в Мегаскръц кой MAP сензор ползват?

Мога да дам за проекта стар компютър от запалването на Самара. В него има MAP сензор, за който не е известно да е дефектирал някога. Но и не знам никакви данни за него.
              3-5 секунди много бе! сигурен ли си?!

Ами те от мегаскръца ме подмамиха с този SPD015G. Ама побългареният МС - на ДЕК. Не искам да ползувам скъпи части - иначе благодаря за предложението! Нали идеята е после да може лесно(евтино) да се повтори! На празни обороти МАП-а го от...таковах - мотора става малко нервничък, заковал съм го на 2.4мс инжектиране, ако педала е отпуснат, без да ме интересуват обороти и МАП (е, ако са над2400 - 0мс по съвет от форума - така работи най-равно от всички опити. То иначе какво - отпускаш съединителя и той си потегля сам

Коментар

Тия 2400 можеш да ги свалиш на 2000, че даже 1800, съвсем безгрижно.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Стандартен МАП с линейно изменение - от около 0 Волта до почти 5!

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

... SPD015G...
                    А какво точно му се случва (в електрически смисъл) ?

Коментар

А какво точно му се случва (в електрически смисъл) ?
                      ами на компа се държи като да нема мап(или 0). На мултицета съпротивлението му е в ред, като смуча мърда малко, но тази вечер свалям компа и меря след ОУ какво става. Имаше и лек бъг в софт-калибрирането, който може и да ме е пързалял. Просто снощи нямах време да измеря какво показва след операционния усилвател.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                        Стандартен МАП с линейно изменение - от около 0 Волта до почти 5!
                        не - ти сигурно говориш за SPD015GA - този отдавна го свърших в комет и минах на SPD015G - умножавам го по 30 с операционен усилвател и беше добре, ама ...

комет държат по много малко бройки от някои артикули - да не си помислите че ги горя на дузини - по 2-5 бройки като купиш и вземат че свършат

Коментар

не - ти сигурно говориш за SPD015GA - този отдавна го свърших в комет и минах на SPD015G - умножавам го по 30 с операционен усилвател и беше добре, ама ...

комет държат по много малко бройки от някои артикули - да не си помислите че ги горя на дузини - по 2-5 бройки като купиш и вземат че свършат
                          Не, той говореше за самаровския.

Коментар

Не, той говореше за самаровския.
                            Ъхъ .......

На почти всички автомобили е такъв ..... макар че има и обратни т.е. при спад на налягането не вдигат линейно, ами напрежението пада ... разбира се пак линейно.

Коментар

Ако не е секретно, дай схема на ЕКУ-то което си събрал до момента, та хардуеристите да имамаме възможност да поразгледаме и пооплюем направеното.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Тия 2400 можеш да ги свалиш на 2000, че даже 1800, съвсем безгрижно.
                                страх ме е още, а така като не работи останалата част бавно бавно се прибирам на собствен ход

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X