Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизел, бензин или газ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от superMAX
    Е да де печатна грешка
    Внушителна е Така се притесних, че се набутвам с тая газ, че като го прочетох изпитах непреодолимо желание да си купя дизел. Уви забудил съм се. Оставам си с газта
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

• Първоначално публикуван от Yordan Kolev
      Първоначално публикуван от superMAX
      Е да де печатна грешка
      Внушителна е Така се притесних, че се набутвам с тая газ, че като го прочетох изпитах непреодолимо желание да си купя дизел. Уви забудил съм се. Оставам си с газта
      А аз си представих как монтираме дизел на Уазката....ама
      sigpic УАЗ-452

Коментар

• От всичко прочетено до тук излиза, че да караш дизел не излиза по евтино, или по точно съвременни дизелови коли се карат защото е модерно. Карането на стари дизели си е вече болестно състояние. Да те радва да караш кола, която няма никакъв ряз, тропа, чука и смърди като пор за мен си е чист мазохизъм.
        Много съм благодарен на Венци Петров за простите сметки върху които никога не бях се замислял. Направих извода, че при сегашните цени на горивата дизел няма да си купя нито нов нито втора злоупотреба. Напълно е прав Пламен (Kinex) като казва, че горивото за печки не е за автомобили.

Коментар

... Карането на стари дизели си е вече болестно състояние. Да те радва да караш кола, която няма никакъв ряз, тропа, чука и смърди като пор за мен си е чист мазохизъм.
          ...
          Май трябва да пробваш "болната" ми тойотка

Коментар

От всичко прочетено до тук излиза, че да караш дизел не излиза по евтино, или по точно съвременни дизелови коли се карат защото е модерно.
            Даже и да излиза малко по-евтино(имам предвид последните поколения дизели като разход) поддръжката на дизелов мотор е два пъти по-скъпа
            sigpic УАЗ-452

Коментар

Напълно е прав Пламен (Kinex) като казва, че горивото за печки не е за автомобили.
              Аха, та ти затова караш с гориво за запалки. Което също така се използва и за готварски печки и котлони. Пламен поне си кара на бензин, доколкото ми е известно.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

• Първоначално публикуван от V93
                Първоначално публикуван от Yordan Kolev
                Напълно е прав Пламен (Kinex) като казва, че горивото за печки не е за автомобили.
                Аха, та ти затова караш с гориво за запалки. Което също така се използва и за готварски печки и котлони.
                Да бе, те нафтовите печки вече не са на мода, на мода са газовите!!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

• Тедо /LJ73/ написа:
                  имаш предвид загубеното време в ПроМобил ли?
                  Не, нямах това в предвид. По-скоро,че примерно от ПРОМОБИЛ ще купиш масло с по-малка вероятност да е менте. Не съм имал съмнителното удоволствие да си сменям маслото при тях, но явно и те не са изключение от другите "фирмени сервизи" За другото си прав, според мен. Аз също не виждам причина да плащам "горница" за един и същ консуматив. В малките сервизи можеш да гледаш,когато бърникат из колата ти и да ги спреш на време. Дори оставят старото масло да се изтече от картера по-дълго време, а това е много важно.
                  Имам бензинов "джип" и лека кола "печка"-приел съм ги с всичките им плюсове и минуси. Иначе спора бензин/дизел/газ ще си продължи до като не се появи масово друг вид гориво. После само ще го добавим към вече разширения спор
                  There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                  No wahalla.

Коментар

• Първоначално публикуван от Tramp
                    Иначе спора бензин/дизел/газ ще си продължи до като не се появи масово друг вид гориво. После само ще го добавим към вече разширения спор
                    Метан
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

• Преди няколко месеца един приятел си купи Ауди. Викам батка как пък я измисли тая брадва. И тои ми обяснява:

Отивам при тия спретнати отличници и им казвам че идвам да си купя кола. От тия новите. Те почват да ми говорят някви сложни неща дето полвината не ги разбрах. Нещо за еко ставаше въпрос. Хем ги познавам тия от еко нали са ми колеги и пак не загрях. Та обясняват ми кои бил наи добрия избор. Гледам гледам и се чуствам много изостанал. Ми че те новите коли не стига че не харчат ами и цената им направо без пари. Супер. Чудя се тия дето ги карат що се правят на баровци. Та качвам се аз да пробвам онва дето има някъв скъп филтър за саждите. Ужас. Баси таратайката. Ускорява като Икарус. Викам им братчеди тоз филтър ако го махнем дали ще се оправи. Не ставало. Ама имало и други модели. Та така от кола на кола че накрая като влезнах в тва шест литровото и направо си тръгнах с него.

Стана въпрос за модите в западна Европа.
                      Не се заблуждаваите. Евтините неща никога няма да са модерни.

Офтопик:
                      Теди ти преди да ми говориш за съдилища първо поразпитайййййй къде съм учил наказателния кодекс.

Коментар

• Първоначално публикуван от alex_markov
                        Май трябва да пробваш "болната" ми тойотка
                        Алекс, аз говоря за коли а не за джипове. Джип не ми трябва, имам си. Сигурен съм че твоя джип си е супер с тоя мотор, но него дали го слагат на коли? При джиповете икономията от дизела е чувстително по голяма от колкото при колите. Ако не бях си направил моя джип, а трябваше да избирам нещо готово, аз също бих си взел дизелов джип като твоя заради въртящият момент в ниските обороти.

Коментар

• Първоначално публикуван от kinex
                          Офтопик:
                          Теди ти преди да ми говориш за съдилища първо поразпитайййййй къде съм учил наказателния кодекс.
                          ти изтрий твоя пост и аз ще изтрия моя
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

• карам от 13 години. по стечение на обстоятелствата съм карал различни чужди/служебни коли (дизел/бензин) но личната ми кола (пак по стечение на обстоятелствата) винаги е била бензин въпреки, че всеки път като почна да търся "следващата" първо почвам от дизелите и накрая купувам пак ...бензин. преди една година имах един хюндай акцент 1.3/12в, '95 на 200.000+ км. от които аз съм му навъртял около 150.000 без капка милост. единственото, което съм правил е на всеки 5-6 хил. км добро масло и филтър на около 15-20хил. свещи (принцип ми е) и никога нищо друго . когато жена ми взе да ражда във варна беше -21 градуса и хюндайчето взриви от раз и ни закара до болницата а пред блока почти никоя дизелова кола не липсваше от паркинга (вторник 9:30 сутринта) ....защо ли? в емирствата карах рент'а'кар-ска хонда сивик на над 250.000км и тойота корола на над 300.000!!! и двете автомати - ми нито масло горяха, вървяха на бургия климатиците постоянно вкл. и никви проблемации! та сега карам омега Б 2.0/16в. бордкомпа показва 11.5-12 кила бенз в града а на дълго по 8.5!!! със 160-180 магистрално. единственото нещо което би ме примамило към дизела е че се намира нафта за по 1.20 но не бих налял такава в нова кола.

п.с. един приятел със ескорт дизел зимата го оставяше да бачка пред тях цяла нощ.... и не за да му е топло сутринта хихиххих

... а един друг в зората на автоджамбазлъка щеше да умре от студ в сърбия с едно голфче дизел след като в движение (в няква снежна буря) му замръзна нафталина и оцеля благодарение на един турски тираджия който го застигнал...на другия ден.
                            "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

• Първоначално публикуван от fakir
                              а пред блока почти никоя дизелова кола не липсваше от паркинга (вторник 9:30 сутринта) ....защо ли?
                              Щото - по-евтинка нафта без добавка срещу желиране (евентуално допълнена от недобър акумулатор и не съвсем изправни подгряващи свещи).
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

• Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                                Първоначално публикуван от kinex
                                Офтопик:
                                ти изтрий твоя пост и аз ще изтрия моя
                                щот ми стана интересно за какво тече спора та се зачетох.Тедо смяна на масло за 50-60 лева във фирмен сервиз няма.В Балкан стар е доказано скъпо и дори там смяната не е 50-60 лева.ако ти се спори мога да публикувам фактурата от смяната там.няма и смяна за 5 лева.защо ли?еми да сметнем.10 коли за 10 работни часа.в общи линии със паркиране,плащане,източване пълнене мерене си отива почти един час.монтиорите ядат,и ето ти около 10 коли при пълна заетост.нощем няма много желаещи за смяна на масло,пък и сервизите не работят.и станаха 50 лева дневен оборот.трябва за наем,заплата(почват от 20 лева на ден) и кво остават по 0 лева на месец.виж на 10 лева си стискаме ръцете,ама за леки коли.за джипове 12.справка много цетнрове за гуми,масла и др.
                                В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X