Много ясно 4е дизел..бензиновия двигател ще влезе един път в някоя река и ще изгасне...няма ко да приказваме просто...+това офроуд-а не е за бега4ки от по "300 коня" а за мощни и бавни автомобили
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дизел, бензин или газ?
Свий
X
-
За офроуд състезателна машина май по важно е как е подготвена ,а не дали е бензин или дизел.При еднакво подготвени машини според мен бензина е по-добър,стига да се защити добре от вода ел.системата.Но за любителски офроуд (а тук повечето сме такива май) дизела определено е по напред.offroad фен
1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
TOYOTA Hilux 3.0 D-4D
Коментар
-
Не е само ел. системата ами самия режим на двигателя и т.н...ако нагазиш във водата с бензинка и изгасне 2-ри път забрави да запали, независимо колко добре е уплътнена цялата система...+това всеки знае 4е дизеловите машини са по мощни
самия факт 4е в Америка, където бензина го взимат по4ти без пари се търси нафта го доказва.
Коментар
-
Ако си влязъл във водата и двигателя изгасне, въобще и не се пробвайте да го палите. Има голяма вероятност да се е върнала/върне вода по ауспуха и опита за запалване да го убие. (Което е съвсем сигурно за дизелов и не толкова сигурно за бензинов двигател)ако нагазиш във водата с бензинка и изгасне 2-ри път забрави да запали
Не знам някой, който да твърди такова нещо. Напротив, всеки, който разбира знае, че от единица тегло, обем и т.н. най-много мощност изважда бензиновия двигател. Защото иначе всички формули 1 щяха да са дизелови...всеки знае 4е дизеловите машини са по мощни
В Америка (USA) нафтата се използва за големите камиони и от военните. Дизеловите автомобили там са съвършена екзотика. Моя позната притежава дизелов Мерцедес в Лос Анжелис, и за да зарежда ходи до другия край на града защото само там се продава дизел. А притежава дизел само защото това е едва ли не нейно хоби и е съвършено лишено от практичен смисъл по думите и. Нещо като тук да си карате автомобил на спирт например. (Което е масова практика в Бразилия)самия факт 4е в Америка, където бензина го взимат по4ти без пари се търси нафта го доказва.
Коментар
-
Ачо,
нямам коментар.
"Bull shit", както казват американците.
Ендурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com

Коментар
-
Вие сте извратени бе! Как може да горите в тия печки пиенето! Нафтата не става за пиене, от нея и ченетата се сковават кат на бясно куче, а бензина е хубав, и със стари маслени филтри за мезе е направо супер, а вие ... ((( Ей от такива държата не може да прокопса!
Коментар
-
Защо след като бензина е "по-мощен" се използва по малко....при състезанията колата работи предимно на ниски обороти а вси4ки знаят 4е въртящия момент при дизела е по-голям отклолкот при бензинката....2/3 о производството на джипове е дизел...как си го обяснявате това!?!останалата 1/2 са бензинови които са наблъскани с компиутри и са за шосето
не знам защо някои хора си купуват такива джипове след като могатъ да си купят и лека кола......
Коментар
-
Повече се произвеждат дизелови заради двойната употреба, демек за армията. А там има свирепи изисквания по пожаро- и взривобезопастност и унификацията на горивата. И вече не е важно колко по- или по-не, важното е да може квото всички, и най вече да върви, което може и да не се случи, ако някъде трябва да се закарат различни видове гориво.
Освен това дизела е по-устойчив на външни въздействия, и с него по-лесно се осигуряват минимални устойчиви скорости. Военните си имат свое чувство за хумор и рядко бързат...
) Войника си спи, а службата си върви
Коментар
-
В4ера бях в един авер на гости...баща му се занимава от около 15 години с офроуд тунинг и го питах кое е по-добро
бензиновите двигатели определено са по мощни и бързи,но при дизела въртящия момент при ниски обороти е по-голям(сиг се повтарям ама няма как)...по4ти невъзможно е да изгасне при преминаване на реки и т.н. а и да изгасне по-лесно ще запали(въпреки 4е не е йелателно да го мъ4иш) за разлика от бензиновия който ще се задави и оттам нататък няма смисъл да обяснявам ко става
като имах предвид 4е 2/3 от джиповете са дизел нямах предвид военните а тези които са предназна4ени за масово производство.има разлика нали?
Коментар
-
Tвърдо за бензина. Първо за разхода: За сравнение ще дам Тoyota Lend Cruiser 70 с 2.4 бензин и същата с 2.4 ТД. На магистралата бензиновата харчи 10/100 при скорост от около 130-140км/ч, докато дизела около 11/100. При офф роад няма да коментирам защото всяко излизане извън пътя е разлияно и няма никой който да знае колко ще му похарчи колата идната неделя. Така че ако не сипваш с туби при високопроходимите автомобили няма голяма разлика мевду дизел и бензин.
Относно простотата на дизела можем много да поспорим защото отдавна няма прости дизели поне от 85 година. Типичен пример за тожа е горецитираната тойота или един нисан ГР и двете машини са с турбини на които живота в България е не повече от 150000км, слет ремонт издържат още 10000 до 50000, върху горивото, тъй като доколкото забелязвам това е основния проблем, трябва да сложим цената на новото турбо, по скъпите масла, честите смени на филтри т.н.
А за лекотата на каране на бензина няма сравнение.
Коментар
-
Varbany май май толкоз разбираш и ти...Nissan 2.4 td няма а е 2.8td и ако тръгнем да ги сравняваме погледни кубиците има няма 400кб разлика и пак ще гори по-малко.За разхода няма смисъл да говорим безмислено е...на шосето е по бърза бензинката това е ясно само дето ако исках да го режа на пътя щях да си купя някоя бега4ка нали така
за офроуд говорим тука...
Коментар
-
еи а4о верно се нау4и да 4етеш бе 4ове4е. кои ти говори за нисан 2.4. 4ети ,4ети а ако ти е трудно незнам. и тия глупости дет сега ги ''откриваш'' се знаят отдавна. ама верно нау4их 4е имало хора дет ''пра'а'т офф роуд тунинг'' от 15години, бреи
. сигурно се занимават да вадят гадни бензинки и да поставят истински двигатели ''циганско 4удо'' . много отдавна имало офф роуд тунинг фирми в нащ'а мила родина
. за мен наи важно е задкормилното устроиство. ма земи кажи на ''твоя'' 4овек да земе да ги светне и тия на париж дакар завалиите 4е те маи карат се бензинки балъците. абе горките хора. я земете ги светнете 4е да не се мъ4ат с тоя мизерен въртящ момент
. и да не им гаснат колите 4е трудно викате палели и още мноо. еи. я звъннете и до детроит ве4е 4е и ония се мъ4ат с бензин още. абе и аз предпо4итам дизел ама т'ва е ли4но предпо4итание. а бензиновия двигател си е супер. сега имам и бензинова джипка и за каране на кал ми е определено по кеф от LC то ми което е дизел. аз сум и за двете ама определено срещу газта. мноо смърди на стари яица
.
висете отпуснато
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар