Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизел, бензин или газ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко късно се включвам по темата ...... ама Октавия 2,0 фси ......
    НЕМА ама НИЩО общо с бензина ..... който познавате .......
    Имам в предвид горивна и запалителна системи ....
    3-4 катализатора ..... 3 сонди и един темп. датчик ....
    Помпа за високо налягане ... която повече си прилича на Комън рейл ...

Абе... вече и с тях имам ядове ....
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

• Първоначално публикуван от Венцислав Петров
      ...Мегана на Тедо сменя масла на всеки 10 000км а на нашия масла и филтри се сменят на всеки 15 000км. Приемаме че цената на консумативите и маслата и за двете коли е еднаква. Ние на всяка смяна (в Промобил) сме плащали средно 138лв. За 100 000 км ние имаме 6.6 смени което е 6.6 * 138лв = 920лв. Тедо е направил обаче точно десет смени което прави 10 * 138 = 1380 лв. ...
      сега обърнах внимание... за да сме точни, маслото влиза в сметката ми за гориво /общо 10000лв/ т.е. тия 1380лв /които всъщност са под 1000лв, защото в Промобил съм сменял масло само 2 пъти , след това си купувах само наливно масло ЕЛФ и дифтунг от тях, така икономисвах по 50-60лв от "услугата смяна на масло" /
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

• Тедо /LJ73/ написа:
        ...в Промобил съм сменял масло само 2 пъти Laughing , след това си купувах само наливно масло ЕЛФ и дифтунг от тях, така икономисвах по 50-60лв от "услугата смяна на масло"
        Много прагматичен подход! За да е напълно точна сметката, би трябвало да си сметнем и цената на труда на час и др. Аз поне никога не я правя
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

• имаш предвид загубеното време в ПроМобил ли?
          защото аз си сменям маслото в едно сервизче м/у Дървеница и Младост за 5лв и го правят за 20-30мин /имат маслен и възд. филтър и то по-евтини /, а в ПроМобил за по-малко от 3-4 часа въобще е недопустимо да се мисли
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

• Щом това ти носи щастие.
            Само щи кажа че колите мразят евтини неща.
            Ама на тебе кво ти пука. Изцеждаш и душичката и после я продаваш на някои балък да си блъска главата.
            Щом така ти харесва добре. Само недеи кара и другите да живеят без пари.

Коментар

• Първоначално публикуван от kinex
              Щом това ти носи щастие.
              Ама на тебе кво ти пука. Изцеждаш и душичката и после я продаваш на някои балък да си блъска главата.
              Щом така ти харесва добре. Само недеи кара и другите да живеят без пари.
              не се прави на луд!
              говоря за "по-евтини" консумативи от същите или по-добри марки!
              или може би като ти сменят маслото скришом за 50-60лв /само труд/, го правят по-качествено, отколкото като ти го сменят пред теб за 5лв

Коментар

• Стига с тия 5лв. По принцип ти говоря.
                И по внимателно с квалификацийте.

Коментар

• ок, купувай винаги всичко с най-високата цена /подчертавам най-високата цена, а не най-скъпо/=качествено/... и си мисли, че колата ти ще е благодарна

и икономисвай "Й" няма дума в мн.число да се пише с Й на края

Коментар

• За колата за ежедневна употреба - може и да се замисля, но за колата за забавление. не чак толкова - че то ако човек си направи сметката - просто няма да кара "джип" - все пак ОффРоад-а е Скъпо удоволствие!

Коментар

• Първоначално публикуван от kinex
                      В случая Тедо е прав, защото няма предвид толкова използваните консумативи, а цената във време и пари на официалните сервизи.
                      На колата няма да й стане по-хубаво от това, че например в Индкомерс ще ми вземат 60-на лева за реглаж на предницата, при положение, че на други места сумата е наполовина. Без това да е сметка на качеството. По-скоро обратното ... Поне моят опит досега е такъв.

Отделно, дето на повечето от нас не ни е приятно да ти вкарат колата вътре и да не виждаш кой какво прави по нея.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

• Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                        ок, купувай винаги всичко с най-високата цена /подчертавам най-високата цена, а не най-скъпо/=качествено/... и си мисли, че колата ти ще е благодарна

и икономисвай "Й" няма дума в мн.число да се пише с Й на края
                        ДА ЧУЯ ИЗВИНЯВАЙЙЙЙЙЙ ВЕДНАГА.

Коментар

• както казвахме в Детската градина, "Ти започна пръв"

Аз какво, за клевета ли да те съдя - изцеждал съм им душичката на колите

Всичките коли, които съм имал, са още в движение и нито един от собствениците не се е оплакал, че съм продал "изцедена душичка"

Коментар

• Разхода си е специфичен за всеки отделен случаи и за всяка отделна машина! За това тук сигурно всички имат право. И всеки трябва да си направи сметката за дадена кола според ситуацията и тогава да реши дали дизел или бензин да си купи. Е то го и моя случаи: Работя с пътнически бусове фолксвагени 2.5тди. Има и бензинови варянти 2.5 бензин. Значи дизела изванградско може да падне и на 6.5, градско е на 8 на сто. Бензиновия-изванградско 8.5, градско 12,5. След малко аритметика се получава че на 1000км се пести 80лв. И двата мотора се карат с едно и също масло за това 10/40 за това тези разходи ги пренебрегвам.При 30000км на година се реализира печалба от 2400лв на бус. Е за това си търсех дизелово чероки( там вече разликата е огромна ). А за новите коли от магазина сметката е друга : Които си купи кола от магазина за 50 000лв и след 3 год я продаде за 25 000лв ясно че( + - )2000ЛВ на година за гориво не са фактор

Коментар

• Първоначално публикуван от superMAX
                              При 30000км на година се реализира печалба от 24000лв на бус.
                              Мисля че икономията е 2400. Едната нула е в повече.
                              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

• Е да де печатна грешка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X