Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: От: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от mercy Преглед на мнение
    Ок, и какво ще препоръчаш да си взема?
    Да не съм врачка? Отиваш в Техно.... , гледаш и което ти легне на сърцето и джоба.
    Мога да дойда да ти пазя страх. Все пак имам диплома от ВМЕИ по таз наука.
    Последно редактирано от Пенчо; 20-12-10, 16:17. Причина: доп.

Коментар

• Re: От: Re: От: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Да не съм врачка? Отиваш в Техно.... , гледаш и което ти легне на сърцето и джоба.
      Мога да дойда да ти пазя страх. Все пак имам диплома от ВМЕИ по таз наука.
      Добре, ще те извикам, като реша да взимам.
      Поздрави: Николай Георгиев
      KTM 400 EXC

Коментар

• От: Плазма или LCD?

Прочети на сайта на Панасоник тази статия и свързаните към нея, линковете отдолу и ще си отговориш на много въпроси.
        Много добре е описано какви са вариантите за 3D и кой става и кой не, какъв ТВ ти е необходим и т.н.

с 2 думи, качествено 3D се постига на плазма, на LCD доста по трудно. Друг е въпроса с намирането на 3D филми и ТВ канали.

http://fullhd3d.panasonic.eu/bg_BG/%...258F/6/1822/3d

http://fullhd3d.panasonic.eu/bg_BG/%...258F/6/1823/3d

http://fullhd3d.panasonic.eu/bg_BG/%...258F/6/1821/3d

http://fullhd3d.panasonic.eu/bg_BG/%...258F/6/1824/3d
        Последно редактирано от Краси; 20-12-10, 17:02.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Да не отварям нова тема...

Баща ми се е залетял да си купува LED телевизор, та се чудех дали има някаква съществена и най-вече осезаема разлика в картината между LCD и LED технологията ?

Коментар

Осезаема не бих казал, просто осветяването на екрана става със светодиоди при LED иначе си е пак LCD.
            Осезаема дотолкова че са нови модели и съответно може би ползват и по-нови матрици, които би трябвало да са по-добри от старите преди 1-2 години.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
              Осезаема не бих казал, просто осветяването на екрана става със светодиоди при LED иначе си е пак LCD.
              Осезаема дотолкова че са нови модели и съответно може би ползват и по-нови матрици, които би трябвало да са по-добри от старите преди 1-2 години.
              Освен новите матрици, LED подсветките имат няколко разновидности, включително и съставени от отделни пиксели (по-големи от пикселите на матрицата), чието светене може да се регулира отделно за всеки един. Това е и един от начините за постигане на огромните напоследък контрасти в спецификациите. Има и още, ама много ще задълбаем, а не е нужно.

В общия случай телевизор с LED подсветка е по-доброто решение, макар и от това "правило" да има изключения.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Очаквах, че ще е нещо подобно.

Въпреки рекламите и всякаквите ревюта и всякакви такива, които ни заливат ежедневно отвсякъде, се оказа, че не е нещо толкова особено, колкото мислех в началото когато те-първа навлизаха в домакинствата и се изприказваха куп хвалебствия по повод на тази технология.

Благодаря за разясненията!

Коментар

Ми то като 600 Херцовата развивка и 3 милионния контраст.
                  Никой не се сеща, че в киното гледа 24 кадъра.
                  Верту.

Коментар

Я да повдигна темата
                    Някой да сподели кой е НАЙ-ХУБАВИЯТи НАЙ-ЕВТИН Телевизор около 50" (мой познати се интересуват, пък аз съм Ужасно изостанал)

Коментар

Според мен, трябва да се подходи чисто "потребителски" към въпроса:
                      1. Да няма стъклен щит. Пълни екрана с всякакви отражения от лампи, прозорци и др.
                      2. Да е същата марка, като устройствата, с които ще се ползува: ДВД-та, Видиа, Камери... Това спестява няколко дистанционни по масата.
                      3. Комуникационни портове. HDMI имат всички, но ако решиш да закачиш на ТВ-то компютър с VGA изход и нямаш подходящата дупка е изнервящо. RGB- то е предимство. Добре е да има и USB.
                      ...и все в този ред на мисли. Всичко останало, като резолюции, контрасти, милисекунди и намквоси се забравят на втория ден.
                      МНОГО ВАЖНО !!! След покупката спират да гледат телевизори по магазините, да сравняват цени, характеристики и т.н. Винаги излиза, че си се набутал.
                      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

2-ра точка я забрави. Има обучаеми дистанционни. С такова съм вкъщи.
                        3-та също е до някъде вече неактуална. Практически на пазара вече няма видео карта, дето да няма pone DVI, което реално e HDMI без звук, и съответно има кабели DVI-HDMI, с каквото съм и вкъщи. Обикновено през VGA входа повечето телевизори дават скромна резолюция, която за 50 инчов ще изглежда никак, та малко се обезсмисля като опция въобще.

RGB-то е през евробуксата. Повечето имат поне една. Другото е YPrPb, моя го има и съм го опитвал, но е много по-зле от HDMI-то, а и почти няма с какво да се ползва, освен ако не си ентусиаст да си пуснеш компютъра през него, ако към картата са ти дали кабели за това. (ATI среден и висок клас обикновено имат).
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

1-та точка пък е последното, което трябва да те притеснява. Плазмата ми е със стъклен екран и отражения в нея виждам само когато е спряна и екранът е черен. Още повече, зад гърба ми има стенна лампа, която свети вечер. Никакъв проблем. Да не казвам пък колко по-добре и по-лесно се чисти.

Коментар

Нямам причина да се съмнявам в твърденията ви. Аз спазвам стриктно последното правило и от три години не съм се интересувал от телевизори. Подивях докато вържа един стар компютър с VGA към моя телевизор, но не ми се даваха пари за TV-Out. Ей тъй, от инат. Гледал съм у приятели телевизори с "налепени" по екрана отражения на лампи и си е дразнещо. Дистанционните са ми достатъчно, та да си правя и още едно, общо. Panasonic, чийто върл фен бях, имаха някаква Q-Link връзка, която улесняваше доста комуникацията и настройките между отделните устройства, ако са от същата марка, така че въпросът не е само в броя дистанционни. Предполагам, че и другите марки имат подобни решения. Съветът ми е, по- скоро в принципния подход към въпроса. В магазина сравняваш 100 телевизора, но вкъщи, вече нямаш базата за сравнение и си оставаш насаме с избора. Тогава е много по- важно чинчовете да са ти отстрани, примерно, а не да се дупиш и да се бориш с кабелите на задния панел. И това се оказва по- важно от разликата от няколко милисекунди в опресняването на картината. Мога да се сетя и за още дреболии, на които не обръщаме внимание, унесени от приказките на продавача за цифрова обработка на сигнала (при положение, че си плащаш за цифрова телевизия) и долби съраунди (при положение, че си опасал хола с тонколони). О, да, намира се решение на всичко, но защо да търся решения, ако някой друг, вече го е направил вместо мен ?
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Ахъм, аз съм с панасоник вкъщи. И оригиналното дистанционно е ОТВРАТИТЕЛНО!!! Сдаде на 6-я месец. Чистих го 5-6 пъти с временен ефект след това. Просто така е направено, че всичката гняс отива директно там, дето не трябва.

Взех китайско, обучаемо. Така всичко в хола е с едно единствено дистанционно, и от 5 години насам само сменям батерии. Отварях го да разгледам - контактите между гумата и платката - реално копчетата, е последното място, до което ще стигне боклук. Гумата обхваща херметично пистите на платката под нея, захваната е с доволно голям брой болтчета, и след 4 годишна служба като го отворих за почистване (не защото не работеше, а защото лепнеше от разлята загадъчна за мен субстанция върху него), освен външната пластмаса и външната страна на гумата с копчетата, друго нямаше какво да се чисти. Отдолу беше аптека.

ПП: Само да отбележа че под "обучаемо" разбирам да можеш да си програмираш всяко негово копче с произволна функция от произволно налично дистанционно. Един вид, може да замести абсолютно всяко налично дистанционно, а има място за 6-7 запаметени набора копчета.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Ахъм, аз съм с панасоник вкъщи. И оригиналното дистанционно е ОТВРАТИТЕЛНО!!! Сдаде на 6-я месец. Чистих го 5-6 пъти с временен ефект след това. Просто така е направено, че всичката гняс отива директно там, дето не трябва.

Взех китайско, обучаемо. Така всичко в хола е с едно единствено дистанционно, и от 5 години насам само сменям батерии. Отварях го да разгледам - контактите между гумата и платката - реално копчетата, е последното място, до което ще стигне боклук. Гумата обхваща херметично пистите на платката под нея, захваната е с доволно голям брой болтчета, и след 4 годишна служба като го отворих за почистване (не защото не работеше, а защото лепнеше от разлята загадъчна за мен субстанция върху него), освен външната пластмаса и външната страна на гумата с копчетата, друго нямаше какво да се чисти. Отдолу беше аптека.

ПП: Само да отбележа че под "обучаемо" разбирам да можеш да си програмираш всяко негово копче с произволна функция от произволно налично дистанционно. Един вид, може да замести абсолютно всяко налично дистанционно, а има място за 6-7 запаметени набора копчета.
                                И как се справи с обучението? Или да ходим на курсове заедно с него? ;-) И как се разпознава "ентелегентното", "обучаемо" де, дистанционно, което все още не е почнало да ни говори?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X