Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Плазма или LCD?

100-те херца имат значение не за трептенето, а за обработката на сигнала. Разликата е малка, но понякога осезаемо се вижда, при качествен сигнал и динамична картина. Но разликите между обработката на изображението, между скъпите и евтините модели, независимо дали са 100Hz или не, има много по-голямо значение за качеството на картината, отколкото 100Hz.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бързо ли сменя каналите СОНИТО?

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
        Бързо ли сменя каналите СОНИТО?
        Без абсолютно никакво осезаемо забавяне !!!
        TLC 90 1KZ-TE 2000г.
        "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          100-те херца имат значение не за трептенето, а за обработката на сигнала. Разликата е малка, но понякога осезаемо се вижда, при качествен сигнал и динамична картина. Но разликите между обработката на изображението, между скъпите и евтините модели, независимо дали са 100Hz или не, има много по-голямо значение за качеството на картината, отколкото 100Hz.
          Напълно съм съгласен и точно по тази причина казах, че "Бравия 2" процесора на SONY за момента е без аналог !!!
          TLC 90 1KZ-TE 2000г.
          "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
            Напълно съм съгласен и точно по тази причина казах, че "Бравия 2" процесора на SONY за момента е без аналог !!!
            Зависи за какъв сигнал говорим... Аналогово/Цифрово, PAL/NTFS, 720p/1080i/p... Аз лично лятото се сдобих с Sony KDL-32V4500 който не е най-високия клас на производителя (HIGH-END е) и не мога да кажа че Sony няма аналог в момента. Вярно новият Bravia Engine 2 процесор е на ниво, но нека не отписваме и другите марки... Има прекрасни модели на Toshiba които по нищо не отстъпват. Аз моят телевизор съм го сравнявал с среден клас Philips отблизо (100hz беше) и Philips-а вадеше по-добра картина на кабелна (по-жив образ), но на HD сигнал го няма никакъв. Единствения минус на сонитата е че бялото розовее и черното сивее, всичко останало бих казал че е идеално. И въпреки това си взех SONY, защото първо че е марка, второ като дизайн сложиха повечето в задния си джоб и най-накрая добрият DVB-C вграден тунер, който просто е невероятен

По въпроса Плазма или LCD... еми те плазмите ги забраниха в Европа четох на скоро Иначе за голям телевизор (50+") Плазмичка и то Pioneer

Коментар

Най добре проектор 3 ЛСД на Епсън-серията TW-поддържа всичко и е добър за кьорчовци като мен за четене на титри.Добре се справя и с осветено помещение.

Коментар

И 200 херцовата БРАВИЯ не е лоша,но ми е малка.

Коментар

LCD с LED подсветка? Някаква информация и подробности?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не съм обикалял форумите и Техномаркет, имам и LCD Philips 37"" и Samsung 40". Някакъв умник споменава за електростатично поле на 20 см. от плазмата, къде ли е чул тази глупост, никой не споменава за това, че LSD дисплея е много чувствителен на натиск (потъркайте го с пръст-когато работи), някои си мислят, че смяната на подсветката е като сменянето на крушка в банята, друг умник определя живота на плазмения, ако въобще е наясно с технологията, на 10000 часа, (от къде това число, или е умножил живота на лампите на проекторите по 10)? За цветовете - на плазмения са по-естествени, но LCD има две предимства-двойно по-голяма разделителна способност и по-ниска консумация на ток. Никой не казва и за това, че при LCD има оптимален ъгъл за гледане, извън който образа се губи, но ако ви трябва монитор > LCD, ако ви трябва телевизор > плазма!

Коментар

• До: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      LCD с LED подсветка? Някаква информация и подробности?
                      http://forum.setcom.bg/index.php?topic=35005.0
                      http://forum.setcom.bg/index.php?topic=35005.0

Тук е мястото за инфо по темите за TV и hifi
                      Impreza WRC STI

Коментар

Определено съм за LCD. По-нова технология,а плазмата примерно задължително мисля трябва да пада на 90 грдуса при LCD нямаш проблем с това,а не се знае може да решиш да го слжиш под ъгъл на стената. Като марка определено Сони ,а ако цената ти е висока виж Самсунг.

Коментар

Първоначално публикуван от chrisbgbg Преглед на мнение
                          Определено съм за LCD. По-нова технология,а плазмата примерно задължително мисля трябва да пада на 90 грдуса при LCD нямаш проблем с това,а не се знае може да решиш да го слжиш под ъгъл на стената. Като марка определено Сони ,а ако цената ти е висока виж Самсунг.
                          Точно обратното! LCD панелите имат проблеми със зрителния ъгъл.
                          Телевизор се подбира по конкретен модел, а не по марка. Можеш да попаднеш на наистина кофти модел от марка като Сони и на отличен такъв на Самсунг или LG. Лично аз избирах телевизор по това, което виждам, а не по това, което чета. Преди близо година си взех 50" full-hd плазма на Самсунг и за парите си тогава, мисля, че съм направил правилен избор, въпреки фанатиците на тема плазми, че освен Панасоник и Пиониър друго няма. Аз направих компромис заради отличната цена и не съжалявам. А за всичко останало, във форума на Сетком има тонове изписани за избор на телевизор.

Коментар

плазмите имат по точно цветопредаване обаче съм чел някъде че живота им е по малък
                            големите плазми имат по няколко големи вентилатора
                            скоро гледах на снимка един панасоник плазма и беше с 4 фана значи ще е шумен
                            ЛЦД е по добрият вариант според мен но ЗАДЪЛЖИТЕЛНОО ТРЯБВА ДА Е ЛЕД
                            баклайта или подсветката да е със СВЕТОДИОДИ
                            другите модели с флуоресцентни лампи са пръчки
                            лампите имат ограничен живот и при някои модели не подлежат на замяна
                            освен лампите изтичника на високо напрежерние който ги кара да светят също дефектира
                            нямаш много голям избор
                            САМСУНГ ЛЦД ЛЕД

Коментар

Колега говориш за стари модела плазма. И аз съм с LCD, ама иди виж някъде една хубава плазма, какъв е ъгъла на виждане, какъв е контраста рязкоста на изображението, колко по раелен и приемлив за окото е образа и тогава пак ще говорим, ще забравиш за всичко де що е LCD.
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Аз съм с 50" fullHD плазма на Самсунг, няма вентилатори и е безшумна в сравнение с Панасоник плазмите. Проблемът обаче е че загрява доста и лятото я усещаш като калорифер. Като цветове и детайли обаче, особено като и подадеш FullHD сигнал, LCD-тата ряпа да ядат, могат да и се опрат само тези на цена двойно по-голяма от нейната или друга плазма в този клас...

Условно мога да направя следното разделение - ако е за гледане на видео с HD източник, спортни предавания, определено плазма! Ако е за Булсатком, кабеларки, игри - LCD.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X