Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Ахъм, аз съм с панасоник вкъщи. И оригиналното дистанционно е ОТВРАТИТЕЛНО!!! Сдаде на 6-я месец. Чистих го 5-6 пъти с временен ефект след това. Просто така е направено, че всичката гняс отива директно там, дето не трябва.

Взех китайско, обучаемо. Така всичко в хола е с едно единствено дистанционно, и от 5 години насам само сменям батерии. Отварях го да разгледам - контактите между гумата и платката - реално копчетата, е последното място, до което ще стигне боклук. Гумата обхваща херметично пистите на платката под нея, захваната е с доволно голям брой болтчета, и след 4 годишна служба като го отворих за почистване (не защото не работеше, а защото лепнеше от разлята загадъчна за мен субстанция върху него), освен външната пластмаса и външната страна на гумата с копчетата, друго нямаше какво да се чисти. Отдолу беше аптека.

ПП: Само да отбележа че под "обучаемо" разбирам да можеш да си програмираш всяко негово копче с произволна функция от произволно налично дистанционно. Един вид, може да замести абсолютно всяко налично дистанционно, а има място за 6-7 запаметени набора копчета.
    Аз също съм с панасоник, вече влезе във втората година. Дистанционното ми е като ново. Ползвам го само за вкл/изкл или за да превключа от тв на комп. За всичко друго ползвам това на Булсата. Не че то е върхът, но струва 5 лева и скоро го сменях.

Коментар

• Плазмата е поостаряла технология...LCD е добър избор,а по-добрия разбира се е LED.

LED-а за момента е най-доброто...
      Последно редактирано от Daniel; 14-07-11, 19:14.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
        И как се справи с обучението? Или да ходим на курсове заедно с него? ;-) И как се разпознава "ентелегентното", "обучаемо" де, дистанционно, което все още не е почнало да ни говори?
        А де! И аз си бях купил едно такова "суперско", ама нали требе акъл, та като реша да си пусна сутрешния блок, тичах в хола да спирам уредбата, преди да е събудила децата. И така три дни! След това го подарих на "Волф"...
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
          И как се справи с обучението? Или да ходим на курсове заедно с него? ;-) И как се разпознава "ентелегентното", "обучаемо" де, дистанционно, което все още не е почнало да ни говори?
          Еми, пуска се в режим "програмиране", слагаш ги едно срещу друго, после натискаш копчето, което ще програмираш, после натискаш копчето на оригиналното дистанционно, което искаш да отговаря, и така със всички копчета, на всички дистанционни. Веднъж програмирано, помни го гроб. Има си и дисплей и прочие. Например нагласил съм го хем да си пускам и спирам телевизора, да контролирам "волумето" от телевизора, програмите от ресивъра, и изобщо всичко, както ми е удобно. Другите оригинални дистанционни са някъде по чекмеджетата от години. Даже и климатика можеш да си управляваш. Бе, въобще всичко що е с IR дистанционно.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам 2 плазми Панасоник 600херца и 3 ще е плазма.Картината е уникална.Само плюсове за плазмата и един минус ,отделя малко повече топлина от LCD.
            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Еми, пуска се в режим "програмиране", слагаш ги едно срещу друго, после натискаш копчето, което ще програмираш, после натискаш копчето на оригиналното дистанционно, което искаш да отговаря, и така със всички копчета, на всички дистанционни. Веднъж програмирано, помни го гроб. Има си и дисплей и прочие. Например нагласил съм го хем да си пускам и спирам телевизора, да контролирам "волумето" от телевизора, програмите от ресивъра, и изобщо всичко, както ми е удобно. Другите оригинални дистанционни са някъде по чекмеджетата от години. Даже и климатика можеш да си управляваш. Бе, въобще всичко що е с IR дистанционно.
              Марка, модел, откъде го поръча?

Коментар

От eBay. CHUNGHOP RM-L968E е модела. Ей го:
                http://cgi.ebay.com/Universal-LCD-Le...ht_2520wt_1165

Има и по-евтини, има и по-скъпи, включително няколко модела на Logitech, дето се продават за около 40-50 лева в английския eBay, но аз лично съм пробвал само това.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето един линк към друг форум, където има доста подробно описано за избора за 3D телевизор. Аз поне вече съм се загледал в тази посока - всичко ново интересно и детско излиза в 3D формат. В този форум видях, че има и доста обяснения и сравнения между различни типове телевизори.

Дано само не противоречи на форумните правила.
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Имай в предвид че да гледаш 3D вкъщи не е баш като да го гледаш на огромен екран в кино. Ама то така или иначе в магазина би трябвало да може да се види преди покупката, или ако не искат - бягай далече.

Коментар

Имай в предвид че да гледаш 3D вкъщи не е баш като да го гледаш на огромен екран в кино. Ама то така или иначе в магазина би трябвало да може да се види преди покупката, или ако не искат - бягай далече.
                      Гледах снощи в един приятел с активни очила. Ами по-готино от киното беше и не ми се умориха очите, което не е за подценяване.
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Много съм чел по въпроса и съм се колебал какво да си сложа в хола. Накрая реших че едно LCD Toshiba 32" ще ми свърши перфектната работа. И ето вече година и половина без никакав проблем. Относно плазмите - кратък живот, безумна цена, нереална инвестиция за дома.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kiss9402 Преглед на мнение
                          Много съм чел по въпроса и съм се колебал какво да си сложа в хола. Накрая реших че едно LCD Toshiba 32" ще ми свърши перфектната работа. И ето вече година и половина без никакав проблем. Относно плазмите - кратък живот, безумна цена, нереална инвестиция за дома.

Поздрави
                          Много обичам такива изказвания, та искам да те попитам ти как разбра за краткия й живот? На моя Панасоник гаранцията му само е 5 години, а животът на панела е минимум 100 000 часа. Предполагам имаш калкулатор, тъй че можеш и сам да си изчислиш колко е в години.

Коментар

Относно плазмите - кратък живот, безумна цена, нереална инвестиция за дома.
                            Каза и отряза!
                            Колко е кратък живота на плазмата и какви са "безумните" цени?!!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                              Гледах снощи в един приятел с активни очила. Ами по-готино от киното беше и не ми се умориха очите, което не е за подценяване.
                              Аз от коледа съм с плазмен панасоник, но още не съм гледал 3Д, да се чудя за какъв зор си го купих?!

"Въпрос на вкус"- казала маймунката и си облизала гъза Така като чета отзивите ти, колега, трябва да призная, че яко съм се прее.ал, нали?!
                              Поздрави: Николай Георгиев
                              KTM 400 EXC

Коментар

Пласми или LCD 40 или 42 инча с Full HD под 900 лв.?! Това ли е пре..аване, kiss9402?!
                                Последно редактирано от ivied; 08-08-11, 14:20.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X