Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

На моя му дават живот 100 000 часа. При 10 часа работа на ден това са 10 000 дни или близо 30 години. Аз самият едва ли ще ги доживея. Толкова по въпроса за живота на плазмата.

Коментар

Аз не разбирам много от тези неща, и именно заради това, миналата година преди да дам едни 2,5 хилки за телевизор, изчетох сума ти мнения по форуми и разни там капацитети, общото мнение беше, че ако не те притеснява консумацията на енергия и тегловата маса, плазмата е в пъти по добро от всичко друго на пазара или поне така беше до миналата година.
      Поздрави на всички именници и на мен
      Поздрави: Николай Георгиев
      KTM 400 EXC

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
        На моя му дават живот 100 000 часа. При 10 часа работа на ден това са 10 000 дни или близо 30 години. Аз самият едва ли ще ги доживея. Толкова по въпроса за живота на плазмата.
        100 000 часа живот, значи че на тая възраст все още ще работи, някак. Това не отменя отбелязалия се на екрана часовник на булсатком примерно. То това, заедно с консумацията са им единствените минуси, при това в прогарянето все пак има напредък пт преди години.

Други недостатъци практически няма. По всички останали параметри са още по дефиниция по-доби от LCD, но най-важното е широкия ъгъл на виждане с малка промяна в качеството на виждане. Вярно че LCD-тата доста напреднаха и в това, но всичко си има граници.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          100 000 часа живот, значи че на тая възраст все още ще работи, някак. Това не отменя отбелязалия се на екрана часовник на булсатком примерно. То това, заедно с консумацията са им единствените минуси, при това в прогарянето все пак има напредък пт преди години.

Други недостатъци практически няма. По всички останали параметри са още по дефиниция по-доби от LCD, но най-важното е широкия ъгъл на виждане с малка промяна в качеството на виждане. Вярно че LCD-тата доста напреднаха и в това, но всичко си има граници.
          Спарки, за какъв часовник говориш? Тоя на Булсат може да се изключва и показва при поискване. Що се отнася до т.н. "прогаряне" на плазмите, от няколко години не е проблем - дори и да се отпечата нещо при смяна на канала или при рекламите още след няколко секунди изчезва. Е, топлички са ама не чак толкова колкото ви плашат, горят и повечко ток ама пак не чак толкова колкото ви говорят, всъщност плазмата си е един нормален телевизор със своите плюсове и минуси.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
            ...със своите плюсове и минуси.
            Така де. Това коментираме. Нищо повече.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз преди 3 години когато на дневен ред ми беше покупката на TV изчетох всичко що намерих, и се спрях на плазма 55" Panasonic. От тогава часовника все си свети долу в дясно, снощи го махнах за да видя дали вече има отпечатък, и за мое учудване нямаше. В спалнята съм с LSD телевизор, често се случва до доглеждам филм там който допреди малко съм гледал на Плазмата, разликата е доста осезаема и никой не в състояние да ме убеди че LSD телевизор се доближава до параметрите на Плазмата. И двата телевизора купих едновременно и докато бяха нови си поиграх да местя PS от единия на другия, сетете се сами пак кой телевизор изкарва по качествена картина.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                Той човека въобще хал-хабер си няма за какво говори...
                Идеята ми беше защо да си купувам 3де телевизор и разните др.екстри като след това трябва да ползваш и да си купиш и др.джаджи за да му употребиш капацитета.
                Опираме пак до Българищината трябва да си разбирач и майстор по всичко.
                Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                  Идеята ми беше защо да си купувам 3де телевизор и разните др.екстри като след това трябва да ползваш и да си купиш и др.джаджи за да му употребиш капацитета.
                  Това звучи като "защо да си купувам джип, ако в гората няма да му употребя пълния капацитет?".

А и какво толкова има да употребяваш в един телевизор - ако искаш да гледаш 3d - намираш си филми 3d. Ако искаш HD - намираш си филми HD. Не виждам къде е драмата?

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                    Не искам да ми се сърдиш! Аз моя го използвам на 100% Имам си PS3..., че и рисийвър YAMAHA, подържащ всички измислени до момента формати за обемен (съраунд) звук. Нямам скрупули да тегля филми от нета и в къщи си ми е като кино (май само на IMAX 3D е по-добре)... Ако ще гледаш само БНТ и БТВ наистина няма смисъл от набиването на едни пари.. Ама то е същото и с джипките, жените и живота въобще...

П.П. Със Спарки сме писали заедно...

Коментар

Това е като при всички екстри. Може цял живот да не я използваш, но веднъж, ще ти потрябва и си казваш...защо не го взех с тази екстра... И аз така, сега си викам, що го взех това 3д, като още не съм гледал нещо с 3д съдържание, но утре ще реша да се поглезя и като го нямам като екстра, какво правя купувам нов така ли?
                      Поздрави: Николай Георгиев
                      KTM 400 EXC

Коментар

Ето на къде са се запътили технологиите:

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                          ...В спалнята съм с LSD телевизор...
                          LCD телевизор. Мани го това LSD, да не почнат телефоните на всички писали в темата за издават странни звуци...

А по темата за "прогарянето" при плазмите... Не е като да не съществува като проблем. Твърдят че последните години бил пооправен, каквото и да имат предвид.
                          Странното е, че макар и много рядко се наблюдава и при LCD. Знам за случай с гаранционно сменени доста на брой компютърни монитори изгорели на "ексел"...

Спорът LCD или плазма е практически нерешим. Изборът се пречупва през личните вкусове и пристрастия. Всеки да си купува каквото му е на сърце и "джоб"...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                            Ето на къде са се запътили технологиите:
                            Това изкам да го видя на живо в реалния свят. Иначе не вЕрвам.

Че ние сме изпреварили времето на Междузвездрни войни бре! Аз там го гледах за сефте това.

Коментар

Световните лидери дълбаят в направление LCD. Съображенията са от рода на енерготаковащи и еконезнамквиси. По плазмената технология развитието е спряло. Съществуващите на пазара екземпляри са върхът на развойната дейност и по- добри едва ли ще има. Добавянето на нови портове, уеб браузъри и прочее, си е просто козметика. Преди да изчезне от пазара, плазмената технология би следвало да поевтинее значително. Рискувам да си навлека гнева на двама заклети "плазмодии", но ако някой е решил да си купува плазма и ако се окаже, че Маите пак са сбъркали, нека изчака още година- година и половина.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                LCD телевизор. Мани го това LSD, да не почнат телефоните на всички писали в темата за издават странни звуци...
                                Това телевизори, диференциали, хапчета, всичко омотах

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X