Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

Взех си Сони, голям (40 или 42 инча) хубав, последен модел с вграден плеяр, WiFi, абе всички екстри (без 3Д) не че аз разбирам, ама ми го избира приятел който е маняк на тая тема! То беха тестове за изгорели пиксели то беха некакви други тестове, та не ни харесаха наличните в местния магазин та чакахме да докарат от друг магазин, чудо големо! Нейсе взех телевизора монтирахме го у дома, настроихме го, викам си - край на гледането на филми на монитора на компютъра. Да ама се оказа се че супер дупер телевизора не чете субтитрите от флашката, хай дефинишъните въобще не ще да ги чете, то всъщност и Хвид не ги чете ако са по големи файлове! Една година се мъчих като грешен гявол - свалям филм (5 - 15 мин.), вграждам субтитрите с програмка (от 45 мин. до 1,5 часа), свалям на флашка (5 - 20мин.) слагам на телевизора и ако имам късмет тръгва и гледам, ако не - изписва че файла не може да бъде възпроизведен и всичката предходна мъка отива нахалос! Така и никой не можа да ми обясни защо на пръв поглед еднакви видео файлове, а някои ги чете някои не. Накрая бях почнал пак да си гледам на монитора за да не се нервя излишно! Преди малко над месец си реших проблема - взех си един медиен плеяр за 170лв. (има и по 100лв.), нищо и никаква кутийка колкото половин видео касета от старите, с кабели, с хубаво, удобно за работа дистанционно. Вързах я с HDMI кабел към телевизора и с LAN кабел към рутера на компа и направо се родих!!! Гадинката чете всичко от споделените папки на компа (снимки, видео включително и HD, музика). Единственната гимнастика дето трябва да направя е да сваля филма от нета и с копи пейст да уеднаквя заглавията на видео файла и този със субтитрите ама това е нищо сравнено с предишната мъка!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      ... Накрая бях почнал пак да си гледам на монитора за да не се нервя излишно! ...
      Връзваш телевизора към компа с един HDMI кабел и не ти трябва отделен плеър.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Връзваш телевизора към компа с един HDMI кабел и не ти трябва отделен плеър.
        Минах и през тая идея, обаче моя комп беше долна мъртва точка още като го взех 2007г., пък сега вече едва отваря страниците на форума, отделно че е на повече от 10м. от телевизора та бая кабел ще трябва, отделно че нямам такъв вход на компа!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
          Взех си Сони, голям (40 или 42 инча) хубав, последен модел с вграден плеяр, WiFi, абе всички екстри (без 3Д) не че аз разбирам, ама ми го избира приятел който е маняк на тая тема! То беха тестове за изгорели пиксели то беха некакви други тестове, та не ни харесаха наличните в местния магазин та чакахме да докарат от друг магазин, чудо големо! Нейсе взех телевизора монтирахме го у дома, настроихме го, викам си - край на гледането на филми на монитора на компютъра. Да ама се оказа се че супер дупер телевизора не чете субтитрите от флашката, хай дефинишъните въобще не ще да ги чете, то всъщност и Хвид не ги чете ако са по големи файлове! Една година се мъчих като грешен гявол - свалям филм (5 - 15 мин.), вграждам субтитрите с програмка (от 45 мин. до 1,5 часа), свалям на флашка (5 - 20мин.) слагам на телевизора и ако имам късмет тръгва и гледам, ако не - изписва че файла не може да бъде възпроизведен и всичката предходна мъка отива нахалос! Така и никой не можа да ми обясни защо на пръв поглед еднакви видео файлове, а някои ги чете някои не. Накрая бях почнал пак да си гледам на монитора за да не се нервя излишно! Преди малко над месец си реших проблема - взех си един медиен плеяр за 170лв. (има и по 100лв.), нищо и никаква кутийка колкото половин видео касета от старите, с кабели, с хубаво, удобно за работа дистанционно. Вързах я с HDMI кабел към телевизора и с LAN кабел към рутера на компа и направо се родих!!! Гадинката чете всичко от споделените папки на компа (снимки, видео включително и HD, музика). Единственната гимнастика дето трябва да направя е да сваля филма от нета и с копи пейст да уеднаквя заглавията на видео файла и този със субтитрите ама това е нищо сравнено с предишната мъка!
          Добре де, DLNA не поддържа ли това чудо?
          Телевизора ми е част от домашната мрежа, и с една много приятна програмка - HMS Home Media Server - в платения и вариант, който не знам с какво е по-добър от безплатния и аналог - Домашний Видео Сервер - та с тая програмка просто си избирам какво да си пусна, и на кое устройство, и от кое устройство от домашните компютри, и телефони..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            Добре де, DLNA не поддържа ли това чудо?
            Телевизора ми е част от домашната мрежа, и с една много приятна програмка - HMS Home Media Server - в платения и вариант, който не знам с какво е по-добър от безплатния и аналог - Домашний Видео Сервер - та с тая програмка просто си избирам какво да си пусна, и на кое устройство, и от кое устройство от домашните компютри, и телефони..
            Де да знам! Даже не знам какво означава това съкращение. Аз съм супер бос и прост на тема всекакви такива устройства! Обаче си имам съветници, които след известна доза мрънкане от моя страна ми решават проблемите! Тука споделям просто начина, по който на мене ми решиха проблема, това не значи че няма и други начини! Просто аз толкова си мога!

Коментар

Обяснението на проблема е много просто - пакетът с кодеци на вградения плеър е стар и затова не ще да ти чете някои работи (особено HD както казваш). Лекува се лесно - вързваш пак телевизора в нета, отиваш на страницата на SONY, намираш си модела и му ъпдейтваш софтуера (фирмуера). Предполагам, че ще има и качен отделен ъпдейт за кодеците на плеъра... Виж и пиши дали си се оправил.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                Обяснението на проблема е много просто - пакетът с кодеци на вградения плеър е стар и затова не ще да ти чете някои работи (особено HD както казваш). Лекува се лесно - вързваш пак телевизора в нета, отиваш на страницата на SONY, намираш си модела и му ъпдейтваш софтуера (фирмуера). Предполагам, че ще има и качен отделен ъпдейт за кодеците на плеъра... Виж и пиши дали си се оправил.

Поздрави
                Той си е постоянно свързан с интернет чрез WiFi и за една година досега 3-4 пъти при включване ми изписва че е намерен ъпдейт на софтуеъра, искам ли да се ъпдейтне, аз давам ОК и си се ъпдейтва! Телевизора беше най-нов модел за 2012 г. като го взех, е не е най-високия клас но 1400лв. ми излезна (той и име си има сигурно ама не ми се рови сега из шкафовете да му търся книгите)! Тия знайковците дето са ми съветници по тия въпроси ми обясниха (след като ме накараха да го купя естественно), че това си били кривини на сонитата - даже снимки качени на флашка не ще да отвори ако не са снимани с фотоапарат Сони (всъщност пробвахме само с канонски снимки). Пък Самсунга не бил толкова придирчив и всичко четял, ама пък сонито било сони.... абе с кеф да им тегли по една човек на такива съветници! Ама станалото станало, плеярчето сега разреши всичките тия проблеми, лежа си на диванчето и си цъкам само с дистанционното!
                А това дето не четеше HD и по големи Xvid може пък да е било и от флашката нещо! Както и да е, вече нямам нужда от флашки, нямам нужда да вграждам субтитри, чете през плеяра всичко - снимки, клипчета, хай дефинишъни, абе всичко, а от компа ползва само хард диска!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  просто си избирам какво да си пусна, и на кое устройство, и от кое устройство от домашните компютри, и телефони..
                  Оказа се (преди малко докато ровех в менютата), че телевизора има възможност чрез някаква функция "WiFi директ" да се свързва с други устройства в домашна мрежа. Според обяснението служело за преглеждане на снимки и други от мобилни телефони и др. на телевизора. Телефона ми гледам че също има функция за споделяне чрез домашна мрежа за разлика от този на жената (уж по-нов модел). С много псуване, четене и щракане по дистанционното и телефона успях да ги свържа (на телефона ми изписа че е свързан с телевизора и на телевизора ми изписа телефона като присъединено устройство. Обаче до тук! Като пробвам да споделя снимка от телефона, не става, а на телевизора срещу името на телефона ми пише "неподдържано присъединено устройство"! Т.е. ако правилно съм разбрал шибаното Сони не ще да си има работа с HTC, същата работа като със снимките дето не ще да ги чете от флашка ако не са снимани с фото Сони!

Коментар

По принцип Сони са си малко шовинисти, но има и друг вариант. Да си присъединил телевизора като външно аудиоустройство, примерно. Сиреч, да ползуваш телевизора като хендсфри и да си говориш през него, вместо с телефона на ухото. Някъде в настройките, трябва да присъединиш телефона като "дисково устройство", за да преглеждаш и изпращаш файлове на него. Иначе не се сещам как устройството ще ти е присъединено, а няма да можеш да четеш от него.
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Успях, успях! Не спах много снощи ама успях! Сега и от двата телефона чете (и моя и на жената)! Значи в менюто на Сонито (то това меню като море без дъно ми изглежда), както писах има функция "WiFi директ", като се влезе в тая функция трябва да се отиде на ръчни настройки и там на едно място изписват името на телевизора (като WiFi устройство) и отдолу код за достъп (комбинация от букви и цифри)! Когато се включи WiFi на телефона, в списъка като достъпни мрежи излиза и името на телевизора, но като заключена мрежа. Отключва се с кода за достъп дето съм го споменал по-горе. И така изписва телефона като присъединено устройство на телевизора (странно защо пише "неподдържано присъединено устройство"). След това грешката ми беше че се опитвах да разглеждам снимки от телефона на телевизора с функцията на телефона "Споделяне чрез - изпрати чрез ЛАН" (на жена ми телефона дори няма функция "Изпрати чрез ЛАН"). А всичко е било по-просто - отваря се някоя снимка или клип на телефона и се активира функцията "Избери плеяр" където излиза като опция за плеяр и този на телевизора. Е, пак някои снимки и клипове отказва да ги чете без видими причини (не намирам никакви разлики с другите дето ги чете), ама пълно щастие явно при Сони няма!

Коментар

Една година по-късно да направим ъп.
                        Как стоят нещата сега, има ли промяна при големите екрани 50-60"? Плазма или LCD сега?
                        Има плазми на LG на добри цени?

Коментар

Плазмата все още дава по-добър контраст, черно и дълбочина на образа, по-добра картина за екшън филми, по-добър зрителен ъгъл като дойдат гости у вас и насядат по периферията, по-малко отблясък като грейне слънце, ако си късметлия съседния блок да не е много близо да ви засенчва прозорците. ЛСД-то все още е по-ярко и повече уморява очите при продължително гледане, а моделите му с качествена картина все още са в най-високия ценови клас.

Коментар

LCD-то е толкова ярко, колкото си го направиш, все пак. И все още е MVA срещу IPS - хубаво черно срещу хубав ъгъл. А ъгъла на IPS-а, който имам (Panasonic TX-L42E60 май беше, или нещо от сорта) е перфектен - практически няма разлика дали го гледаш под ъгъл, или не - значима промяна в цветовете няма. С изключение на черното, на тъмно. Но лично мен не ме дразни. Плазмите ми трептят, а мен това ме дразни и уморява в пъти повече. Пък и на светло са по-зле. То това + прогарянето (което си го има, каквото и да ви говорят) са им трите кусура. Иначе цветове и контраст са перфектни. Прогарянето вече не е чак такъв проблем - повечето програми са 16:9. Беше проблем преди години - появяваха се ивици отстрани, където е черно при програми 4:3. Но LCD-то отпреди 5-6 години няма нищо общо с LCD-то сега във всякакво отношение. Истинската крачка напред ще е масово OLED. Досадния проблем с прогарянето обаче предполагам и за там ще важи. Тепърва ще видим до каква степен. Но LCD-то и плазмата са пътници така или иначе - онова решава всичките им проблеми на куп - контраст, цветове, ниска консумация, никакво трептене, никакви артефакти, практически 180 градуса ъгъл.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Значии, плазмите още трептят, въпреки 600-те херца, които им обявяват?
                              Сегашните модели са с гланцови екрани, това сигурно още влошава "пърформанса" на светло?
                              Разглеждам и плазми, защото все още ги предлагат, значи има пазар и се опитвам да разбера какво ги крепи.

Коментар

Не съм виждал плазма да трепти (имам 2), но може да е до зрение
                                По въпроса, плазмата беше изоставена от (почти) всички производители (наскоро четох поредният анонс за отказ, не помня фирмата) иначе и на мен ми харесваше.
                                Правилният въпрос е не каква технология, а какъв краен резултат! Отиваш в магазина (големите вериги, с големи шоурумове ) и ГЛЕДАШ, който най ти хване погледа (и можеш да си го позволиш) - Взимаш! Съвета ми е ако взимаш сега, гледай за 4К телевизор, че скоро ще станат по-масови, ще се появи повечко съдържание (А разлика ИМА) и ще те е яд. Но важното е да Гледаш Внимателно и тогава да взимаш! Че наскоро гледах едни евтини 4К Филипси, изглеждаха ужасно с едни неравномерни петна по ъглите (може да е било и от изображението, вършех си работа на телевизора, не го гледах за купуване ).
                                Успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X