Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Плазма или LCD?

И аз ама не на тия цени.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      На мене ми предстои избор. Признавам, че не съм чел цялата тема.....ама тя почва 2008ма.
      Та, ако някой е разглеждал наличните големи плазми на пазара, ще съм благодарен да сподели наученото, да не откривам пак топлата вода. Интересува ме плазма над 40", ако може фул ХД. Цената не е определяща, консумацията също.
      Благодаря предварително.
      Вальо,
      От какво разстояние ще го гледаш телевизора и какво ще гледаш на него? И аз имай като твоя казус преди известно време. Напиши отговорите на двата въпроса и ще го мислим.
      Георги Гатев

Коментар

Аз съм твърдо за LCD Първият ми беше Sony преди 3 години .Сега си купих Samsung от тези последните модели LSD LED 46 инча Наблюдението ми в Дания понеже работя на такова място където пристигат контейнирите със Електроника е че Samsung много се копуват а и да ви кажа честно вече всичко идва от Китай Независимо от марката Това ми хареса че има доста нови неща във Samsung като например WFi интернет и USB и можеш да гледаш филми да слушаш музика и разглеждаш снимки използваш външна памет флашка или пък външен хард- аз предпочетох второто А и сега ценитена на TV много са паднали в БГ

Коментар

Първоначално публикуван от milen76 Преглед на мнение
          Аз съм твърдо за AMOLED !
          Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
          И аз ама не на тия цени.
          То такива има само на телефоните засега. Иначе най-много да направят някоя подсветка, но отпред си е LCD. Разбитай - барабар с недостатъците му.

ПП: Това е бъдещето, разбира се. Но още е далеч от пазара, макар да има някои намеци че ще изкарват такива продукти. Може би ще е достъпно след 2-3 години, и аз ще съм първия на опашката. И LCD-то и плазмата са си дръвчета, сравнени с това.
          Последно редактирано от sparkybg; 12-03-10, 10:45.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сони имат един малък AMOLED, и много скъп.Това е бъдещето може би.Или e-ink като се развие достатъчно.
            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
              Или e-ink като се развие достатъчно.
              Точно за домашни телевизори - надали. Само на запалени лампи ли да го гледаме?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Толкова много се е изписало тук и в крайна сметка .... още не се знае плазма или ЛСД ?
                0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от stanlypld Преглед на мнение
                  Толкова много се е изписало тук и в крайна сметка .... още не се знае плазма или ЛСД ?
                  Не се знае, щото и двете са дРъвета!!!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Точно за домашни телевизори - надали. Само на запалени лампи ли да го гледаме?
                    За това не се замислих.Но може би има начин да се добави светлина.За мен е интересно това как ще изглеждат хубави, цветни, бързо сманящи се образи, който иначе ще изглеждат много реалистично, като рисувана картина.

Коментар

Но може би има начин да се добави светлина.
                      То точно от това се бяга - нуждата от осветление, подсветка и прочие.

Ще има приложение при телефони, GPS-и и прочие, където често от особено значение е свойството им да се виждат на силна светлина, а и там качеството на изобрежението не е чак такъв дерт. Приоритет е видимостта. Точно AMOLED-а при такива условия не би се справил добре.

Абе. LCD-то си е междинна технология, от нямане на друго в момента. Преди нея плазмата - пак от същото. AMOLED-а хем сам излъчва, хем е толкова бърз, колкото си искаш, хем харчи малко, хем малък по габарити, хем не иска подсветка, хем с широк ъгъл на виждане, хем с висок контраст, хем не иска високи напрежения, за да работи, хем LED е от най-ефективните източници на светлина. Практически идеалните характеристики за домашен телевизор.

Все пак ще наследи един от недостатъците на плазмата и CRT-то - "износването" на по-често използваните части от екрана. Това обаче практиката ще го докаже или опровергае, а за сега тя клони към нула.

Коментар

То точно от това се бяга - нуждата от осветление, подсветка и прочие.
                        При е-инк може да речем сферичките да фосфоресцират и от там да дойде светлината.Това разбира се са само пожелания от моя страна.За сега......

Коментар

При е-инк може да речем сферичките да фосфоресцират и от там да дойде светлината.Това разбира се са само пожелания от моя страна.За сега......
                          А как ще ги накараш да фосфоресцират в точно определен цвят? Восфоресциращите бои нямат твърде голямо разнообразие като цветове.

Но е вариант де. Например за табло на автомобил се е утепАло. Хем и "скинове" ще можеш да си слагаш.

Коментар

Не се знае, щото и двете са дРъвета!!!
                            Не бих нарекъл плазмите н Pioneer с 9-то поколение панели "Дървета".
                            Аз Лично с това си вадя хляба от бая време и мога да смело да твърдя, че от плазма до плазма има един балкан разлика, както и от LCD до LCD Макар, че за мен Плазмата е по добрия вариант за телевизор в дома, но читава плазма ... която си е бая цифра. Факт обаче че масово производителите на ТВ спряха да произвеждат плазми заради невъзможността да се преборят с лидерите в тази технология "Pioneer", както и с голямата консумация на ток, спрямо LCD-то!
                            0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

А как ще ги накараш да фосфоресцират в точно определен цвят? Восфоресциращите бои нямат твърде голямо разнообразие като цветове.

Но е вариант де. Например за табло на автомобил се е утепАло. Хем и "скинове" ще можеш да си слагаш.

Готино а?Или да кажем тапети.Всеки ден с нова шарка.Хайде стига че има едни хора дето само гледат, гледат и давай в спама.
                              Имам кофти опит в политическят раздел.

Коментар

Изобилие от цветове има, просто не се продават в бакалията. За сериозен производител не е никаква трудност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X