Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

А аз на моята 3Д плазма на панасоник, така и не успях да подкарам външен хард. Тъп ли съм, харда ли е смотан, така и не разбрах? Някой да подскаже нещо?
    Поздрави: Николай Георгиев
    KTM 400 EXC

Коментар

Първоначално публикуван от mercy Преглед на мнение
      А аз на моята 3Д плазма на панасоник, така и не успях да подкарам външен хард. Тъп ли съм, харда ли е смотан, така и не разбрах? Някой да подскаже нещо?
      Прочети си в книжката на модела дали поддържа таквоа външно устройство. Защото и брат ми на LG има USB ама не разпознава харда.
      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
        Прочети си в книжката на модела дали поддържа таквоа външно устройство. Защото и брат ми на LG има USB ама не разпознава харда.
        Колега, ако не пишеше, че поддържа, бих ли написал пост? Дори трябва да записва на него, ама като го сложа, давам му на телевизора да си го форматира и след това нищо. Отделно си има плеър четейки от флашка, но задължително, трябва да sа divx файловете.
        Поздрави: Николай Георгиев
        KTM 400 EXC

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          А има и такова нещо като DLNA - пускаш си сървър на настолния компютър в съседната стая, и той си вгражда и субтитри и квото се сетиш, ако така му кажеш. На моето гледах 2-3 филма от флашка и субтитрите си тръгнаха без никакви драми. Но чух че и панасониците имали някакви драми с някои субтитри. Сега каквото плейвам е през DLNA предимно, също без драми. Wifi рутера ми е на една бетонна стена разстояние от телевизора и сигнала е силен, та няма грижи никакви.

Та ето - на мен и DLNA-то ми е важно. Сега ако пак купувам телевизор - задължително с DLNA и Wifi - едното пести жици, другото - копиране на флашка.
          Е сега ако трябва да изкарам още едно висше за да мога да гледам филми ...... Компютъра също ми е много стар и не го бива за такива акробатики според тоя дето го поддържа. Най-евтиния и достъпен за мене вариант си остава един външен плеър за около 200лв., казват че подкарват всичко само имената на файловете на филма и субтитрите да са еднакви. Има и некакви китайски джаджи за по 100-на лв., които превръщат телевизора в компютър с андроид ама там трябва да купувам допълнително и харддиск и безжични мишка и клавиатура!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Никакво висше - инсталираш едно програмче, посочваш му кои директории да шерне и толкоз. Телевизора си го намира, избираш си филма, плейваш и толкоз.

А вместо да даваш 200 кинта за външен плеър, за 500 можеш да имаш адекватен компютър. Отвсякъде по-читаво решение според мен.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сподели името на програмчето
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Много са.

Аз лично ползвам "serviio" и "домашний мериа сервер", като второто само ако трябва да се прекодира някой филм ако не иска да го плейва телевизора директно.

Ама в тоя случай иска сериозна компютърна мощ - дори и i7 на 3 гигахерца се задъхва на моменти.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Плазма Панасоник вземи и няма да съжаляваш.
                  На LCD черното не е "черно".
                  Недостатък на панасониците са субтитрите на кирилица ,но това се преодолява с малко софтуерни упражнения.
                  Ако се насочиш към LED, ВНИМАВАЙ да не ти пробутат телевизор с LED подсветка вместо с LED панел.
                  Когато избираш телевизор из между няколко модела ,нека да са включени на една и съща програма за да направиш коректно сравнение.Никога не избирай телевизор по картина когато му е подаден сигнал от фирмен видеоматериал!
                  Последно редактирано от Пламен Златарев; 26-06-13, 18:01.
                  Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                  Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Първоначално публикуван от optisprint teteven/Пламен/ Преглед на мнение
                    Ако се насочиш към LED, ВНИМАВАЙ да не ти пробутат телевизор с LED подсветка вместо с LED панел.
                    Я ни светни за разликата между LED подсветка и LED панел, че аз не знам за такава?

Коментар

Имах впредвид това
                      Познати са два типа LED осветление - LED Backlight и Edge LED:

• LED Backlight се поставя зад екрана и всяка група светлини може по този начин да се затъмни локално. По този начин LCD генерира по-дълбоки цветове, по-висок контраст и по-широк обхват на сенките в пълния спектър на основните тъмни тонове.
                      • При Edge LED се поставят бели LED лампи по ръбовете на екрана, с помощта на което се изчиства канала за екрани с дебелина под 1 см.

Edge LED

• На какъв принцип работи?

LED лампите се поставят по ръбовете на телевизора, а светлината се разпространява равномерно по екрана с помощта на платки за насочване на светлината.
                      • Ключови ползи

Избягва се необходимостта от наличие на лампи зад екрана.
                      • Резултат

Невероятно тънък телевизор. BRAVIA ZX1 е с дебелина от едва 9,9 мм.

Вътрешно LED осветяване

• Как работи?

LED лампите се поставят зад екрана. С помощта на локален способ на затъмняване те се подреждат в групи, като яркостта на тези групи светодиоди (LED) се контролира самостоятелно.
                      • Ключови ползи

Създава по-богати и по-ясни черни нюанси и генерира по-реалистични цветове на LCD екрана.
                      • Резултат

LCD може да осигури цветове с невероятна прецизност и подобрена контрастност, особено при по-тъмните цветове.

Телевизори BRAVIA с LED осветление

BRAVIA ZX1

• Edge LED технология - ZX1 е с дебелина от едва 9,9 мм (в най-тънката си част).
                      • BRAVIA 1080 Wireless означава никакви кабели повече, защото можете да окачите ZX1 на стената, точно както закачате картина.
                      • Motionflow 100Hz и технологията за намаляване на размазването осигуряват плавно и прецизно движение.

Вижте модела BRAVIA ZX1
                      BRAVIA™ X4500

• RGB динамичната LED подсветка с технология за локално затъмняване на най-тъмните черни и най-естествените нюанси.
                      • По-голяма дълбочина на картината, яснота и дефиниция с BRAVIA ENGINE 2 PRO.
                      • Достъп до мрежовото съдържание с DLNA домашна мрежова технология.

Вижте модела BRAVIA X4500
                      Жаргонно LED Backlight е с подсветка , а Edge LED е панел.
                      Надявам се съм ясен!
                      Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                      Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Имах впредвид това...
                        Надявам се съм ясен!
                        Ето това е отговор, кратко, точно и ясно. Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                          А и аз се чудя - какъв монитор да си взема за да си гледам снимките/редакция и прочее. В офиа имаме един Asus ve228D, дава изключително НЕ реални цветове. Как ли не се опитвах да го настройвам и нищо не се пшолучава. Вкъщи имам едно SRT(с кинескопна тръба) LG и вади супер качество. Ама попринцип ползвам една Тошиба 32", телевизор, което дава страхотни цветове, ма с мониторите за PC-та незнам как са. Та нещо да предложите

Поздрави !
                          Eizo се казва монитора
                          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Задледайте и консумираните мощности. На площ на екрана.
                            Ще се ориентирате по-бързо.
                            Плазмата дърпа доста.

Коментар

Жаргонно LED Backlight е с подсветка , а Edge LED е панел.
                              Надявам се съм ясен!
                              А не-жаргонно и двете са подсветки. И нито едното от двете не е пълното щастие. Ефектите (и положителни и отрицателни) и от едното и от другото много лесно се виждат като ги сложиш един до друг.

За да е коректно сравнението просто трябва да се сравняват телевизори от един ценови клас, а не такъв за 800 с такъв за 1600 кинта например.

Чинел - иди в магазина и гледай със собствените си очи, а не вярвай на гръмки приказки на тоя или оня, бил той търговец или производител. После им кажи да сложат прехваления до недохваления и да ти дадат да си поиграеш с дистанционното. LCD телевизорите са си лайноягодка всичките още по дефиниция. Някои просто да докарали аромата на ягодка по-силен.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                                Eizo се казва монитора
                                Мда, на цена между x2 и х5 спрямо останалите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X