Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Плазма или LCD?

Малко повдигане на темата - има някакво развитие при плазмената технология, която отвръща на удара от страна на LCD! Като разделителна способност вече всички имат FullHD. По-новите плазми са без вентилатори. Като картина - продължават да държат по-добър контраст и (субективно) малко по-хубави цветове от аналогичните LCD. Животът и на двете технологии е близък, ако не ме лъже паметта май е малко по-добър в полза на плазмите (те бяха около 100 000 часа, а другите към 60 000)

LED LCD - при тях доколкото знам контраста е значително подобрен, но все още имали някой много дребни забележки по предаването на цветовете. Другото при тях е че са доста тънки, леки и икономични. Допълнително че сега са и модни...
    Георги Гатев

Коментар

В момента едни от най-добрите предложения са тазгодишните плазми на Панасоник - с G10 и G15 панели. Освен значително подобрените качество и живот в момента се предлагат с единствената и уникална по рода си удължена гаранция от 5 години. Освен това могат да се похвалят и с до 600 херца технология, наличието на вградени плеъри/при Панасоник засега само за разглеждане на снимки/ и много по-малка консумация и греене. Плазмите на Самсунг като В650/651/652 също са на високо ниво. От тази година Пайъниър спират производството на легендарното Kuro и почват да работят с панели на Панасоник. Внимание заслужават още някои модели на Тошиба Regza, LG LH 5000 и нагоре и някои модели на Филипс предимно от високите серии. LED LCD телвизорите както се каза по-горе все още не са доизкусурени и дават определени детски дефекти. Пазарът е затрупан с тв техника, но цените все още са прекалено високи в сравнение с международния пазар. Това сигурно щото сме по-богати от западняците.

Коментар

Набелязал съм една плазма на панасоник 42" с G12 панел - трябва ли да ме притеснява това което се говори за "прогарянето" на панела или проблемът е решен при новите модели ?
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
          Набелязал съм една плазма на панасоник 42" с G12 панел - трябва ли да ме притеснява това което се говори за "прогарянето" на панела или проблемът е решен при новите модели ?
          Определено е работено сериозно върху проблема. Това прогаряне става все по-трудно. Дори да работи цял ден на един канал и да се отпечата логото на канала върху екрана, след няколко смени на каналите се оправя и изчезва. Сега, ако го ползваш като дисплей за работа в интернет е възможно да се получи някакво прогаряне в случай , че го забравиш на статична картина и излезеш за по-дълго време. Затова специалистите съветват ако ще ползвате телевизора и като компютърен дисплей да си вземете LCD. Ако ще го ползвате предимно за гледане на филми и телевизия изберете плазмата.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
            Имам Плазма от 4-5 години и я взех втора ръка на 2 години - Детето гледа филмчета на нея ПОСТОЯННО (то и да не гледа тя си работи) До сега не забеляазвам КАКВАТО и да е Промяна, камо ли "прогаряне" може би късмет или пък си е нормално

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              Имам Плазма от 4-5 години и я взех втора ръка на 2 години - Детето гледа филмчета на нея ПОСТОЯННО (то и да не гледа тя си работи) До сега не забеляазвам КАКВАТО и да е Промяна, камо ли "прогаряне" може би късмет или пък си е нормално
              Абсолютно нормално си е. За да прогори някой пиксел трябва бая време да стои на статична картина.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                ........ Пазарът е затрупан с тв техника, но цените все още са прекалено високи в сравнение с международния пазар. Това сигурно щото сме по-богати от западняците.
                Дай ми пример за по-евтин самсунг точно от тези модели - 530, 551, 610, 630 на запад (напр. в Англия) моля те. Като гледам онлайн магазините там цените са с 50-ина лв. по-ниски (на 2100 лв. телевизор). Тук като бяха пуснали прИмоция да върнеш стар телевизор и да си купиш нов с 10% надолу беше доста оферта.
                Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
                  Дай ми пример за по-евтин самсунг точно от тези модели - 530, 551, 610, 630 на запад (напр. в Англия) моля те. Като гледам онлайн магазините там цените са с 50-ина лв. по-ниски (на 2100 лв. телевизор). Тук като бяха пуснали прИмоция да върнеш стар телевизор и да си купиш нов с 10% надолу беше доста оферта.
                  Така е, по-евтини са , но не мисля че им важи гаранцията. Тоест не е общоевропейска, така че преди да се насочиш да купуваш оттам провери тоя въпрос. Отделно на това стои винаги въпросът с транспорта, и плащането на ДДС тук. Що се отнася до промоциите и в момента има промоция в Техномаркет и някои добри телевизори са с подобни проценти надолу. На 6 декември тази промоция изтича и ще влезе в сила друга. Общо взето в Техномаркет редуват промоциите си , като се въртят приблизително около 10 % надолу. Според мен купуването на телевизор от чужбина е малко приключение и ако тук е малко по-скъпо не бих купил отвън. Дори и само заради гаранцията.

Цени в Англия.
                  http://www.richersounds.com/productlistmanu/LCD2/SAMS/1
                  Последно редактирано от Тихомир; 03-12-09, 21:19.

Коментар

Аз работя в магазин за техника и съм повече за LCD или LED не на плазмата има по малък живот и по голяма консумация и много топли ако някой иска радиатор в дома си да си земе плазма супер е топли а и гледаш тв
                    Богат е този който е мъдър. Бъдете богати.

Коментар

Първоначално публикуван от TeneresHell Преглед на мнение
                      Аз работя в магазин за техника и съм повече за LCD или LED не на плазмата има по малък живот и по голяма консумация и много топли ако някой иска радиатор в дома си да си земе плазма супер е топли а и гледаш тв
                      Единственото вярно е, че има по-голяма консумация, но в тазгодишните модели и тя е сериозно редуцирана.
                      Животът на дисплея на моята плазма(Panasonic 42G10E) е 100 000 ч.
                      Не грее. А това за радиатора няма да го коментирам изобщо.

Коментар

Не греят толкова плазмите,колкото се говори.Имам два Филипса-42 инчови,единият плазма,а другият ЛСД.Разликата в температурите на двата е минимална,но за сметка на това плазмата дава по-добър образ.

Коментар

Не ги ли забраниха плазмите в ЕЮ?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Не ги ли забраниха плазмите в ЕЮ?
                            отказаха се.

Коментар

А защо са иска ли да ги забранят,пак нещо свързано с екологията ли?

Коментар

Първоначално публикуван от stangista007 Преглед на мнение
                                А защо са иска ли да ги забранят,пак нещо свързано с екологията ли?
                                Заради жаждата им за електричество. Не са енергийно ефективни, демек.

Да се замислят да побутнат производството на AMOLED. Хем най-ефективни - повече и от LCD, хем теоретично може да се постигне перфектно качество на картината, под всякакъв ъгъл.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X