Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Изобилие от цветове има, просто не се продават в бакалията. За сериозен производител не е никаква трудност.
    Значи - осветление с UV диоди, и флуоресциращи сферички решават и тоя проблем.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Не се знае, щото и двете са дРъвета!!!
      Демек да си останеме за сега с кинескопите ??? Поне тия дървета са вече в наща гора, и сме им свикнали...
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
        Демек да си останеме за сега с кинескопите ??? Поне тия дървета са вече в наща гора, и сме им свикнали...
        Е, то и аз съм с LCD навсякъде - и вкъщи, и на компютъра.

Това обаче не му пречи да твърдя че са дървета. Телефона ми е с AMOLED, и кефи максимално. Като станат телевизорите на прилична цена, веднага ще си купя. Лошото е че няма да е скоро. Вероятно 2-5 години.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето на тази информация попаднах вчера:
          SAMSUNG LCD and plasma-panel televisions factory opened in Kaluga in September, 2008. The Russian SAMSUNG factory produces nearly all the range of TV sets and,ами незнам какво да кажа

Коментар

Първоначално публикуван от stangista007 Преглед на мнение
            Ето на тази информация попаднах вчера:
            SAMSUNG LCD and plasma-panel televisions factory opened in Kaluga in September, 2008. The Russian SAMSUNG factory produces nearly all the range of TV sets and,ами незнам какво да кажа
            И какво има да се каже - извадил някой в Самсунг калкулатора и сметнал - пазар толкова, транспорт толкова, мито толкова - общо много. Руски знаем, руснаци, дето събират платки ще намерим, конкуренцията ще се види в чудо. Действаме.

Коментар

• От: До: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
              Наскоро си купих плазма - препоръчвам ти това PANASONIC TX-P42G10E.

около нова година го даваха с 5 години гаранция сега незнам дали не е с 2 беше доста добра оферта.
              Би ли споделил мнение за този модел?
              Предстои ми купуване на телевизор и съм се спрял на този модел и PANASONIC TX-P42G20E.
              Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                Наскоро си купих плазма - препоръчвам ти това PANASONIC TX-P42G10E.

около нова година го даваха с 5 години гаранция сега незнам дали не е с 2 беше доста добра оферта.
                Така е, освен това като го купих ми дадоха подарък към него DVD плеър Панасоник.
                Първоначално публикуван от choki_ Преглед на мнение
                Би ли споделил мнение за този модел?
                Предстои ми купуване на телевизор и съм се спрял на този модел и PANASONIC TX-P42G20E.
                Благодаря предварително.
                Вече близо 10 месеца го търкалям, работи отлично макар да има какво още да се желае. За парите си е повече от супер. На бързи сцени е №1 , няма мазане, а да гледаш футбол е повече от кеф. Със слабия сигнал се справя много по-добре от LCD-то , а с добрия е направо кукла. Филмите са удоволствие за възприятията особено HD формата. Не грее както по-старите модели - вентилаторите се справят отлично и са напълно безшумни.
                С две думи отлично предложение за парите си и с 5 годишната гаранция.
                За 20-тицата предполагам , че е по-добра - все пак е по-нов модел и би трябвало да е още по-добър.

Коментар

• От: Плазма или LCD?

Преди четири години бях изправен пред същия избор. Имах бюджет и за плазма и за по-скъпите LCD, но тогава естествено гледах по-малки размери (сега или ни е отслабнало зрението, или ни порасна работата, или технологията поевтиня... или трите заедно). Гледах, гледах, съветвах се с приятели... и накрая си купих точно три пъти по-евтин 32" CRT на Samsung. Мисля, че не сбърках въобще. Поддържа си HDMI и стандарт 1080i (имаше и такъв с 1080p, но беше доста по-скъп и реших, че не си заслужава - гледам си сега на 720p и съм доволен), не става за монитор (от близо е кофти), но като телевизор е супер. Единственият недостатък е, че е доста тежък. Не знам дали още ги продават, но лично препоръчвам. Естествено не се вписва в изискванията на първия пост - ще малее...

Коментар

Да но не само Panasonic правят плазми нали?
                    Кажи ми за живота на другите плазми и не говори за високите им класове.
                    Неможе да се отрече че панасоник правят плазми и те са най добри в това (и в климатиците)
                    но до там.
                    Ако е плазма само панасоник
                    Богат е този който е мъдър. Бъдете богати.

Коментар

<off-topic>
                      Първоначално публикуван от TeneresHell Преглед на мнение
                      Да но не само Panasonic правят плазми нали?
                      Кажи ми за живота на другите плазми и не говори за високите им класове.
                      Неможе да се отрече че панасоник правят плазми и те са най добри в това (и в климатиците)
                      но до там.
                      Ако е плазма само панасоник
                      Баджо стига си се занимавал с глупости, ами кажи кога ще се събираме с тайфата... Една-две ергенски вечери ще ми дойдат добре!
                      </off-topic>
                      Он топик - тия дни мислех да огледам пазара на монитори заради майка си и попаднах на LCD под 200 лева. Вярно нямаше никакви екстри, но пък 22 инчов монитор който е LCD и е под двеста лева... Иначе LG не впечатляват с нищо. Все пак екрана е ясен и светъл, което мисля е напълно достатъчно за да ми хареса монитора. Няма DVI и HDMA, но мисля, че майка ще мине и без тях.

Коментар

Ето класацията за годината на EISA Awards:
                        http://www.eisa.eu/awards/4/video.htmlEuropean Best Value LCD-TV 2010-2011 - LG 42LE5300
                        European 3D-Plasma TV 2010-2011
                        - Panasonic TX-P50VT20
                        European LCD-TV 2010-2011
                        - Philips 46PFL9705
                        Еuropean TV Innovation
                        - Sharp Quattron RGBY Technology

Това последното е интресно какво е:
                        "Every small advance in technology enables engineers to find new solutions and deliver better picture quality in the rapidly growing LCD TV market. Unlike standard LCD screens, Sharp introduces an additional yellow pixel to the three primary colours; Red, Blue and Green. Sharp calls this technological advance Quattron and under testing, picture brightness is visibly enhanced with even objects like brass, gold and other tricky colours and subjects are reproduced more vividly due to the extended colour space. Quattron technology also helps to reduce power consumption allowing good levels of brightness to be achieved with less power."

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение

Това последното е интресно какво е:
                          "Every small advance in technology enables engineers to find new solutions and deliver better picture quality in the rapidly growing LCD TV market. Unlike standard LCD screens, Sharp introduces an additional yellow pixel to the three primary colours; Red, Blue and Green. Sharp calls this technological advance Quattron and under testing, picture brightness is visibly enhanced with even objects like brass, gold and other tricky colours and subjects are reproduced more vividly due to the extended colour space. Quattron technology also helps to reduce power consumption allowing good levels of brightness to be achieved with less power."
                          Ами грубо - Шарп са се изхитрили и са добавили и жълт пиксел към триадата RGB. Това не може да е търговски трик само, а означава сериозни технологични усилия за да се направи. Нещо като при цветните принтери - обикновените печатят с три мастила, а фотопринтерите - с четири и повече.

Коментар

Междинните цветове винаги са проблемни. На печатарска машина при стандартна цветоотделка CMYK няма напечатано кадърно зелено или червено. Най доброто като цвят което съм виждал е 6 цветна цветоотделка CMY + RGB + K, ама излиза скъпо и никой не го прави.
                            Няма да се изненадам ако в телевизорите започнат да слагат повече цветове. При сегашните електроники не е сложно да се генерира жълто от нормален телевизионен сигнал.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Браво на Sharp за "жълтия цвят" (RGB, R=255, G=255, B=0). Наистина е интересно да се узнае какточно го "добиват" или е пореден рекламен трик...
                              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                                Браво на Sharp за "жълтия цвят" (RGB, R=255, G=255, B=0). Наистина е интересно да се узнае какточно го "добиват" или е пореден рекламен трик...
                                Колега по-горе го написаха - добавили са физически жълт пиксел. За мен е по-интересно, как са преподредили пикселите в матрицата, защото това е доста сериозен проблем. Често се получава момента с пластмасовите плоскости, които показват по две различни картинки - например скоро гледах рекламна чаша, която показва череша или портокал в зависимост от посоката в която я гледаш. Същия ефект се получава при преразпределение на пикселите, та ми е доста интересно как са го решили това, като проблем.

EDIT: Това е чиста проба спекулация... най-вероятно са премахнали от цветовата схема смесването на зелено (G) и червено (R), като вместо това са добавили момента с модулиране на силата на излъчване (25%/50%/75%/100%) на жълтият пиксел. Нещо не ми изглежда да е толкова просто, като решение, но... друго просто не ми идва на ум. Като написах просто... че е просто, просто е... но е доста скъпо.
                                Последно редактирано от господин никой; 11-12-10, 10:02. Причина: EDIT... корекция на цветове...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X