Първоначално публикуван от peppy76
Няма обиди бе, човек!

Съжалявам, ако съм те засегнал с нещо, но когато говорех за теб, наистина имах предвид това, което ти каза за "много лошите гуми". Иначе нито те познавам, нито знам какво караш, за да мога да съдя по друго, освен по казаното от тебе.
В крайна сметка, самият ти си най-заинтересован да не се пъхаш в по-сериозна кал със шосейни гуми. Само си помисли какво би могло да стане с Нива-та, ако успееш да се заровиш по-качествено и се наложи/случи 2-тонен джип да те вади с удар ...
С риск да подразня някого, просто казвам на глас това, което много хора сс повече опит неведнъж коментират. Искам да спестя на всички проблемите, които неизбежно изникват, когато в калта влязат машини със силно неподходящи гуми (смятам чисто шосйните за такива).
Вече съм виждал какво става, когато човек тръгне уж на лека разходчица за пикник и се окаже в калта. Така беше миналата година на пикника по случай годишнината на форума. Тогава никой не каза на Севдо (disem) какъв точно е уж "по-лекият" машрут и че не е подходящ за нисък пикап без 4х4.
В резултат - нашата група закъсня с близо 2 часа, а на Севдо се наложи да джапа из калта и да му влачат Шеви-то напред-назад по корем в дълбоки коловози.
На мене пък това ми беше първата среща с малко по-сериозна кал. На места вървях с вратите напред, ама успях да не се заровя. Но оттогава си ми е обица на ухото, че е хубаво хората да знаят по какъв път ще минат и да си направят сметката дали искат и могат.
А тогава Митко Фулдата, както беше тръгнал човекът добре облечен за пикник, така и прекара повечето време да вади от калта ентусиасти, които могат да се закопаят, но бяха неподготвени да се извадят сами ...
Нали всички искаме да прекараме наистина приятно?
Коментар