Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложение за разходка на 13 и 14 януари близо до София.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от peppy76
    О.К. нещата са ясни-проблема си е в мен просто не съм подготвен и това е.

Моля да не се коментира повече съпросната дискусия и съжалявам ако с нещо съм обидил "V93"

Няма обиди бе, човек! Аз съм последният човек, който ще седне да се прави на голям разбирач и да разпъжда "начинаещи". Аз самият съм "начинаещ", щото карам джип от 1 година, а по-активно извън пътя - от половин.

Съжалявам, ако съм те засегнал с нещо, но когато говорех за теб, наистина имах предвид това, което ти каза за "много лошите гуми". Иначе нито те познавам, нито знам какво караш, за да мога да съдя по друго, освен по казаното от тебе.
    В крайна сметка, самият ти си най-заинтересован да не се пъхаш в по-сериозна кал със шосейни гуми. Само си помисли какво би могло да стане с Нива-та, ако успееш да се заровиш по-качествено и се наложи/случи 2-тонен джип да те вади с удар ...

С риск да подразня някого, просто казвам на глас това, което много хора сс повече опит неведнъж коментират. Искам да спестя на всички проблемите, които неизбежно изникват, когато в калта влязат машини със силно неподходящи гуми (смятам чисто шосйните за такива).
    Вече съм виждал какво става, когато човек тръгне уж на лека разходчица за пикник и се окаже в калта. Така беше миналата година на пикника по случай годишнината на форума. Тогава никой не каза на Севдо (disem) какъв точно е уж "по-лекият" машрут и че не е подходящ за нисък пикап без 4х4.
    В резултат - нашата група закъсня с близо 2 часа, а на Севдо се наложи да джапа из калта и да му влачат Шеви-то напред-назад по корем в дълбоки коловози.
    На мене пък това ми беше първата среща с малко по-сериозна кал. На места вървях с вратите напред, ама успях да не се заровя. Но оттогава си ми е обица на ухото, че е хубаво хората да знаят по какъв път ще минат и да си направят сметката дали искат и могат.

А тогава Митко Фулдата, както беше тръгнал човекът добре облечен за пикник, така и прекара повечето време да вади от калта ентусиасти, които могат да се закопаят, но бяха неподготвени да се извадят сами ...

Нали всички искаме да прекараме наистина приятно?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

• Сняг ако има, то той ще е не повече - казвам най-много 5см. И искам да изясня нещо Района е по-скоро скалист - няма чак толкова много кал. Все пак като навлезнем в гората - Борова - която също има склонноста да расте по скалиста почва, може и да има малко кал но не в големи количества, като да вадим нива с удар от двутонен джип
      Mercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...

[img]http://www.danasoft.com/sig/.jpg[/img]!

Коментар

• Първоначално публикуван от disem
        Не се сърди на V93 - сигурен съм , че не е искал да обиди никои!!! Просто сега му наджипнаха джипката и придоби самочуствие Иначе е готин - като се запознаете, ще се увериш лично!
        Севдо, не е въпросът във моето самочувствие.
        Просто съм достатъчно пернат през устата за да напиша тук това, което иначе много хора си мислят или коментират в разговори.
        Пък все пак съм понатрупал някакъв опит, па макар и само от 2- 3 разходчици, и го споделям с хората.

Например миналата година гледах от първия ред как влачат твоето Шеви насам-натам и как ти шляпаш из разни дълбоки локви

Самият аз съм танцувал с Галопера поради неподходящи за терена гуми (и то АТ-та все пак) и помня колко ми беше гадно да съм "слабото звено във веригата" ...

А с колегата Пепи, ако реши да дойде, проблем нямам. Ако трябва, аз ще го влача, ако се наложи - и той мене ще дръпне. А вечерта ще пием по 1-2-3
        Ние не сме неутрални!

Коментар

• Първоначално публикуван от Lachezar_p
          Сняг ако има, то той ще е не повече - казвам най-много 5см. И искам да изясня нещо Района е по-скоро скалист - няма чак толкова много кал. Все пак като навлезнем в гората - Борова - която също има склонноста да расте по скалиста почва, може и да има малко кал но не в големи количества, като да вадим нива с удар от двутонен джип
          Ааа добре. Щото ако имаше повече сняг бях решил да слагам зимни ШОСЕЙНИ гуми. Че МТтата на сняг и лед са пълен маитап.

Коментар

• Първоначално публикуван от kinex
            Ааа добре. Щото ако имаше повече сняг бях решил да слагам зимни ШОСЕЙНИ гуми. Че МТтата на сняг и лед са пълен маитап.
            МТ-тата си много прав. Ама пусто терените са мешано, бащице!
            Тук там по сенките - сняг и позаледенко, а на припека - калчица. А дълбоките локви - с ледец отгоре, ама като се счупи - отдолу е вода и кал ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

• Никои не надъхвам за себе си говоря.

Коментар

• то се е видЕло .. секо го сърби ... д-то .. а е още едва сряда !
                още малко търпение мОмци ! .. щъ дое петък-та, после и съботата ...
                и гледайте да не окъснеете ! тръгване в 09.00 !

Коментар

• Искам да дам още едно пояснение за трасето - Тези 40 км се намират много близко до пирдоп - т.е. не са необходими час-два за връщането ни. Освен това разбрах, че прехода тази неделя е бил около 60км в едната посока. Тъй като имаме и резервация вечерта в кръчмата - трябва да бъдем там в определено време - така че среднощното джапане в студа не ми се вярва че ще се случи. Обещанието ни е за една наистина приятна оффроуд разходка.
                  Като имайте на предвид че това е в съботата. В неделята също сме предвидили разходка до х.Паскал. По пътя за нея - лятото се е качвало Тико. Сега разбира се ще е невъзможно, а и там има ама много приятни отклонения от пътя. Ще има сняг - най-много 10-15 см, но това е на места с навявания - стратегията е пускаме МВ-тата напред и след тях останалите - но това казвам е само на едно две места където има навявания - иначе най-много 10см сняг да има - все пак там е и южен склон. По кално ще е на откритите места - но нямам предвид дълбока кал.

Коментар

• Миналата година на пикника трябваше да има маршрут по които да минават и ЛЕКИ коли. Такава беше уговорката, защото освен мен и Кинекса беше само на задно /а май и други?/. Голди щеше да води едната група, а Куадра другата. Впоследствие не знам какво се случи, но "лекия" терен не се оказа никак лек. А аз тръгнах само защото знам, че с лека кола се стига. Виждал съм леки коли на мястото. И наитина като се върнах и ми обясниха къде е истинския ЛЕК път и Митко доиде да ме посрещне и води, минах без проблеми! Така, че можеше да минем без експерименти още в началото! В интерес на истината Голди освен, че ме тегли до там докъдето беше нужно, ми се и извини, че ме е подвел без да иска. Просто беше валяло много предишния ден и той не очакваше такова тресавище.

Коментар

• Първоначално публикуван от disem
                      Просто беше валяло много предишния ден и той не очакваше такова тресавище.

Friday, Jan 12
                      More Details

Intervals of clouds and sun with a passing shower. Winds from the WNW at 9 km/h.
                      Realfeel®: 5 °C
                      High: 7 °C
                      Friday Night, Jan 12
                      More Details

Partly cloudy. Winds from the WNW at 9 km/h.
                      Realfeel®: -1 °C
                      Low: 0 °C
                      Saturday, Jan 13
                      More Details

Partly sunny with the temperature breaking the record of 50 last set in 1993. Winds from the NW at 12 km/h.
                      Realfeel®: 9 °C
                      High: 11 °C
                      Saturday Night, Jan 13
                      More Details

Partly cloudy. Winds from the NW at 6 km/h.
                      Realfeel®: 0 °C
                      Low: -1 °C
                      Sunday, Jan 14
                      More Details

Partly sunny with the temperature tying the record from 1976. Winds will be calm
                      Realfeel®: 12 °C
                      High: 10 °C
                      Sunday Night, Jan 14

Надявам се да не е много . Пак ви казвам почвата не позволява да стават такива тресавища там

Коментар

• Съжалявам че толкова често променям информацията - но след като се говорих с повечето хора - минавали по това трасе и след като го обсъдихме решихме следното - Деиствително маршрутите са два - тези които описах по-горе. Но ние решихме с цел да не се разкъсва групата да направим следното. Всички вървим по по-хард маршрута - маршрута представлява следното - черен път и на места има екстрийм препядствия. Всеки вижда даденото препядствие и сам си преценява иска да се пробва или не. Ако не иска се събира група с два местни джипа и заобикаля това препядствие, докато другите се кефят - тези които заобиколят минават от другата страна изчаква малко групата и продължава. Няма да има проблем някой ако не успее да го издърпаме - една дълга Г върши перфектна работа. Хубавото е че разходката няма да е в гъста горостиа местност - има широки поляни и участъци, където спокойно могат да се съберат голям брой джипки.
                        Най-хубавото е че като ни омръзне или вече става време да си ходим потегляме и до 30 минути сме в града. Така мислим че е най-удачно. Хем всички ще бъдем в повечето време заедно, хем всеки индивидуално ще си преценява дали иска да мине през определено място или не. Заобиколните пътища са достатъчно достъпни и за коли с шосейни гуми. Моля кажете си мнението за това наше решение. Винаги можем да се върнем на по-лекия път!!

Коментар

• Абе какво сте се ошашкали всичките толкова.
                          Каквото е това е!
                          Ако някой от голфаджийските форуми влезе тук ще каже, че това е форум за благородни девици.

"Който го е страх от мечки да не ходи в гората".

Знам че сега някои ще скочат срещу мен и ще напишат пространни постове, ама като толкова искат всичко да им е планирано и гладко да отидат през уикенда в някой спа-хотел.
                          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

• Ама и такъв има в Пирдоп. Идвайте!!!!!!!

Коментар

• Първоначално публикуван от Георги Василев
                              Знам че сега някои ще скочат срещу мен
                              Аз скачам с въпроса оправи ли газта и ако не искаш ли помощ. Имам доста части изпарители, бутилки и др. Не ми се ще да пропускаш купона.
                              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

• Първоначално публикуван от Георги Василев
                                Абе какво сте се ошашкали всичките толкова.
                                Каквото е това е!
                                Ако някой от голфаджийските форуми влезе тук ще каже, че това е форум за благородни девици.

"Който го е страх от мечки да не ходи в гората".

Знам че сега някои ще скочат срещу мен и ще напишат пространни постове, ама като толкова искат всичко да им е планирано и гладко да отидат през уикенда в някой спа-хотел.
                                Ми разбира се че ще скочим! Нали идеята е да се съберем всички. Вие нали се ходите всяка неделя на кални бани. Е, веднъж, два пъти в годината ще се съобразите и с другите си колеги. Както аз ще се съобразя с вашето влачене с по 50-60 км/ч до там! Въпрос на елементарна колегиалност! Ебаси хората!!! И на вас ще ви се смеят от Голф клуба ако разберат за колко взимате разстоянието от София до Пирдоп, ама никой не го коментира, нали? Ако пък толкова не щете да се съобразявате с никой - кажете. ще ви освободим от присъствието си и ще отидем на Спа хотел.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X