Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложение за разходка на 13 и 14 януари близо до София.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от mishko
    Това с плуването, го казвам с усмивка на уста! Точно 5 часа по-рано и аз бях в езерото под вода! Излязох по-бързо, защото буксувах и ме дърпаше на Алекс чудовището! Всъщност, като се замисля, през този ден аз бях дърпан много повече от Зарко! Това е ОФФ РОУДЪТ - ЕКШЪН И ЕМОЦИИ!!! Точно това харесвам в него! Ако джипът минаваше отвсякъде безпроблемно, сигурно щяхме да заспиваме в него от скука!
    Много вярно! Който не кара, той не закъсва, спреш ли да закъсваш значи не поемаш никакви рискове (не минаваш на по-сложни за теб места), изчезва тръпката и остава само разходката, аз все още се кефя на някой предизвикателства (не всички) и не се "срамувам" да ме теглят, стига да не съм в тежест на колектива.

Коментар

• Някои друг да има проблем с линковете за да ги ка4а отново?
      TЛК 80-4.2ТД
      ТЛК 73-2.4ТД
      ...................

Коментар

• Първоначално публикуван от veilside
        Някои друг да има проблем с линковете за да ги ка4а отново?
        Не, аз нямам проблем с линковете

Коментар

• Проблема е в мен! В момента съм на работа и се оказа, че нашия сървър, по нареждане на шефа са му направили нещо и не мога да се разхождам навсякъде в нет пространството. Сигурно някои колеги перат по сайтовете за запознанства в работно време! Довечера от нас ще си сваля!

Коментар

• Браво, много добре!
            Около Пирдоп има много "хляб" за офроуд.
            Ще го посетим пак.
            Равносметката е пет повредени джипа( без да включвам шумовете от раздатката на Кинекс ), като два от тях бяха евакуирани до София на буксир.
            И все пак: "Всичко е добре, когато заършва добре".
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

• Първоначално публикуван от Георги Василев
              Браво, много добре!
              Около Пирдоп има много "хляб" за офроуд.
              Ще го посетим пак.
              Равносметката е пет повредени джипа( без да включвам шумовете от раздатката на Кинекс ), като два от тях бяха евакуирани до София на буксир.
              И все пак: "Всичко е добре, когато заършва добре".
              Дано и собствениците на 5-те "джипа" да мислят така

Коментар

• и аз искам да изкажяа благодарноста си на организаторите
                и за проявеното внимание, още преди самото събитие,
                Лъчо лично се поинтересува за нашето настаняване и т.н.
                LR RR Classic VM2.5

Коментар

• Благодарности

Благодаря на Сашо icerunner и на всички за прекрасното изкарване, беше повече от чудесно и забавно.
                  Маршрута беше добре подбран с лек и тежък терен, интересна природа и добра група от джипове се събрахме
                  Нямам търпение за следващото подобно излизане...

Поздрави
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Групата от Пловдив също благодари на организаторите за грижите,обещаваме 4е ще ви върнем услугата с разходка из родопите комбинирана със ски.Искам да попитам Голди дали вси4ко е наред с малката му навигаторка?Имаше малък инцидент с нея.
                    TЛК 80-4.2ТД
                    ТЛК 73-2.4ТД
                    ...................

Коментар

• Публикувам статия от вестник "Регион", с любезното съгласие на нейният автор Васил Иванов - репортера който се возеше с мен

През отминалата събота Средногорието се превърна в сборен пункт за любители на офроуд приключенията от цялата страна. Този емоционален и сравнително скъп спорт най-общо се състои в това да притежаваш стабилен и мощен джип, с които да тръгнеш по стръмни и трудно проходими терени, като с това поемеш риска да счупиш нещо по себе си или по возилото. Нещо като рали Дакар, но в нашенски вариант. Оказва се, че в България има доста запалени по темата хора, както и специален форум, на който те се “срещат” и организират подобни “разходки”.
                      Поредната от тях се проведе в нашия регион благодарение на Лъчезар Прокопиев и Спас Спасов, които също от години обичат шофирането извън пътищата. Около 20 джипа от цялата страна пристигнаха в необичайно слънчевия за януари съботен ден и поеха по предварително избрания маршрут из Средна гора. Сборния пункт бе на центъра в Пирдоп и паркираните мощни возила привлякоха погледите на всички минувачи. Имаше както истински “зверове”, така и по-лекотоварни модели като ГАЗ, УАЗ или пък “Лада Нива”. Те обаче впоследствие показаха, че също имат достойнства що се отнася до шофирането в пресечен терен.
                      За мен обаче се намери място в “Тойота Ленд Крузър”, управлявана от 40-годишния столичанин Александър Марков. С негова помощ само за няколко часа се превръщам от абсолютен лаик в човек, който поназнайва това-онова за офроуд карането. По думите му сме твърде много – оптималният брой коли е 4-5, но никога само една – “Просто ако закъсаш някъде трябва да има кой да те издърпа”. Минаваме през Боровата гора и продължаваме към язовир “Жеков вир”. По-запалените избират максимално трудните отсечки, останалите предпочитат да не рискуват. За мое щастие съм попаднал при шофьор от първата група. Той разбира се забелязва, че на моменти адреналинът ми идва в повече. Споделя, че в началото винаги е така, но с времето минаваш през все по-екстремни места. И докато се бори с особеностите на неравния терен, Сашо ми разказва дузина истории за свои офроуд преживявания, на които откровено се радвам, че не съм присъствал.
                      Всъщност денят предложи почти пълна програма – няколко повреди, както и две-три затъвания и нужда от изтегляне. Никой не “успя” да се преобърне, макар на два пъти да имаше реална опасност за подобен инцидент. Нашата “Тойота” обаче стоеше доста стабилно и премина през всички трудни участъци без проблеми – само веднъж се налага да ни издърпат. Според Сашо това си има и своите недостатъци – “Малко се губи чувството за офроуд – с такова возило се чувстваш почти толкова стабилен, колкото и на пътя”. Добрият джип обаче е нищо ако не го управлява добър шофьор, който да мисли бързо и да реагира адекватно.
                      Към залез слънце бойната група се спусна отново към града – някои заминаха по родните си домове, но повечето останах и за неделния ден. След подобаваща вечерна сбирка, на другия ден трасето бе по Стара планина и сигурно е било не по-малко емоционално. Аз обаче реших, че това е идеален ден за пътуване по българските пътища. Които междувпрочем на места са почти толкова непроходими, колкото и офроуд участъците

Васил Иванов

Коментар

• Първоначално публикуван от veilside
                        Групата от Пловдив също благодари на организаторите за грижите,обещаваме 4е ще ви върнем услугата с разходка из родопите комбинирана със ски.Искам да попитам Голди дали вси4ко е наред с малката му навигаторка?Имаше малък инцидент с нея.
                        Счупено зъбче.
                        LZ1VMH

Коментар

• Първоначално публикуван от alex_markov
                          Публикувам статия от вестник "Регион", с любезното съгласие на нейният автор Васил Иванов - репортера който се возеше с мен

Имаше както истински “зверове”, така и по-лекотоварни модели като ГАЗ, УАЗ или пък “Лада Нива”.
                          Е не може да са всички със зверове като моя
                          LZ1HKW
                          Реглаж на преден и заден мост
                          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

• здравейте, аз съм Васил Иванов, авторът на горната статия. Искам да благодаря на всички за чудесното изживяване този уикенд - за първи път участвам в подобно нещо и отсега съм сигурен, че няма да ми е за последно успех и до нови срещи "извън пътя"

Коментар

• благодарности и от вен към организаторите Лъчезар, Мишо, Краси (имам чувството че този човек беше не поне две места едновременно)
                              както и на водача със зеленото Диско, който търпеливо ни чакаше на всеки завой и кротко си ни пасеше нас заблудените овчици. (някои от нас де)
                              супер приятна разходка а и времето беше с нас.

Коментар

• ГОЛЯМО благодаря и от мен! Организацията беше перфектна!!! Лъчо не спря да тича до последно подире ни. Освен благодарности има и каса бира от мен

Ето малко качествени снимки и клипове и от мен:
                                https://htftp.offroad-bulgaria.com/disem/101MSDCF/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X