Тук определено не става въпрос за лоши гуми! По скоро за нормални такива - АТ.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Предложение за разходка на 13 и 14 януари близо до София.
Свий
X
-
Не, аз наистина имам предвид "много лоши" гуми. Защото колегата, който сега се писа обиден, преди някое време даде точно такова определение за собствените си гуми. Ако той самият смята така, аз какво да мисля?!?Първоначално публикуван от disemТук определено не става въпрос за лоши гуми! По скоро за нормални такива - АТ.
АТ-та са си нормални за не особено тежък терен. Обаче въпросът наистина трябва да бъде изяснен добре, за да няма после сръдни и проблеми.
Нека Лъчо и Мишо да кажат дали по-лекият вариант за маршрут е наистина лек и подходящ за неподготвени коли. Или просто е "по-лек" в сравнение с "хард" версията ...
Няма смисъл да правим повторение на пикника от 01 юли м.г. ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Добре де, аз почвам да се чудя дали четем едни и същи неща?!?!Първоначално публикуван от disemАми с право е обиден. Първо говорим едно, а после - "абе то само с хеликоптер ще може да се мине, май"
Щото никъде не вижда да става дума за лека разходчица.
В предложението пише дословно "Прехода ще бъде съобразен както с много проходими машини, така и не чак толкова ..."
На мене "много проходими" ми звучи като редукторни УАЗ-ки, Г-класи и др. тунинговани машини като монстъра на Йори напр., а "не чак толкова проходими" - като останалите джипки, в т.ч. и моята. В никакъв случай обаче като "кола със шосейни гуми" ...
Все пак става въпрос за офроуд каране в планината, през м. януари. Въпреки пролетните температури ...
Ако има път като оная "магистрала" към Мургаш - хубаво! Няма да има особени проблеми.
Ама аз чета и виждам друго "два джипа са го взели за 5 - 6 часа" (това за 40 км) ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от peppy76Здравейте приемате ли още една машина?
Змам че има проблем със спането, затова съм си подсигурил.
Кажете ми Нива със зимни гуми ще издържи ли на прехода???
Ако не да не се точа излишно

май V93 не ме разбра, в тази тема аз написах,че искам да дойда но не с моя джип които е с "мнооого кофти гуми"( този мой въпрос беше за разходката на 7.01 и беше в друга тема дали мога да дойда с мнооого кофти гуми ) вчера написах: " Кажете ми Нива със зимни гуми ще издържи ли на прехода???"
Ако нови зимни гуми не стават е съвсем друг въпрос?LZ1PER
Коментар
-
Първо тези 40км са взети от два джипа за 5-6 - но това е бил първия път когато са прекарвали маршрута - били са отстранявани дървета от пътя, било е копано с кирки за да се направи по-проходимо трасето и т.н. трасето няма да е по лошо и по-трудно от това което е било на 7 януари - тази неделя. Единия от джиповете които са прокарвали трасето - за трудното говоря и то при наличието на сняг е било suzuki vitara а другия джип - VW TARO - това е като пикапите на тойота - дълга база - така че не виждам място за притеснение - калта също няма да е толкова много, а и мислу че се повтарям - винаги ще има и обходен маршрут за тези които не искат да се пробват на някое баирче. Според мен едни нормални АТ гуми ще са дъстатъчни - както и допълнителните аксесоари за един джип излезнал извън пътя - всичко става знаете. Само да кажа че сузукито когато са прекарвали пътя е било със зимни гуми за асфалт.
Ние не сме някакви идиоти които ще ви поканим на "лека разходка" и да се наложи да си потрошите джипките. Ако наистина искахме това нямаше да е такъв предварителния анонс. Идеята е за разходка - а тези които искат да пробват джипките си ще има къде и то на много места - но само по желание.Mercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...
[img]http://www.danasoft.com/sig/.jpg[/img]!
Коментар
-
Чавдаре, аз ке съм с една Нива с нови "Кобри" ... ако това е шосейна гума .. и паркетПървоначално публикуван от V93А бе, радиото да е проблема. Аз като гледам, може да има машини със шосейни гуми, които е много вероятно да станат прикачен инвентар ...Първоначално публикуван от Slick... така като гледам ще има и други машини без радио
Коментар
-
Четем едно и също, но май разбираме "не чак толкова проходими" по различен начин. Високопроходими се водят всички 4х4! От там нататък "не чак ......" е доста разтегливо понятие. И за да спрем тази излишна дискусия, ще попитам директно - има ли дълбока кал, дълбоки коловози, които не могат да се избегнат отстрани без да се налага да пребоядисваш колата после, има ли дълбоки над 50 см. водни препятствия, има ли резки промени в релефа на пътя, където по-дълги коли да се "окантарят"? Ако да, и ако няма алтернативен маршрут, то наистина по-добре да организираме нещо друго за "не чак толкова проходимите" 4х4!
Коментар
-
Пепи - и аз ще съм с Нива със кални гуми ... идвай - ако отпаднеме от групата поне ще сме двама и ще си каляме гумите некъде там по ливадите - не се засягай на V93Първоначално публикуван от peppy76О.К. нещата са ясни-проблема си е в мен просто не съм подготвен и това е.
Моля да не се коментира повече съпросната дискусия и съжалявам ако с нещо съм обидил "V93"
ама наистина има случаи в които идват коли без никаква подготовка на кофти трасе и е досадно за другите - аз заради това си оставям Диското и ще съм с Нива.
Коментар
-
Има два пътя. Те вървят успоредно един с друг. Единия - по-лекия си е съвсем нормален черен път - в софия улиците са по-лоши на места. Другия е прокаран от нас - Както казах - джип дълга база - пикап е прокарвал пътя. Има баирчета, кал на места, но не толкова дълбока колкото гледам на снимките от 07.01 - там желаещите ще се накефят максимално - като трасето няма да е ограничено само за къси, добре подготвени джипове. Достатъчно е добри АТ гуми и много мерак - ВИЖТЕ КАКВИ ДЖИПОВЕ СА ПРОКАРВАЛИ ТРАСЕТО - и то без лебедки. Ако пък някой не е доволен от трудността на трасето - нека включи въображението си - ако не може, да попита нас, ние ще му кажем къде да се изпробва. Също така - много важно - на места някой който не е доволен от по-лекото трасе ще може да се премести на по-трудното и обратното - но пак ви казвам - за по-тежкото трасе е нужно 4Х4, добри гуми и мерак, за лекото трасе - хора които за първи път излизат извън пътя или пък джипове със шосейни(зимни обаче) гумиMercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...
[img]http://www.danasoft.com/sig/.jpg[/img]!
Коментар
-
Така нещата звучат съвсем разумно! Така ги разбрах и аз в началото. Остава само да благодаря на организаторите за положения труд и за усилията да угодят на всички /което никак не е лесно/ и да кажа на всички собственици на "не чак толкова проходими" 4х4 - идвайте всички, явно не е толкова страшно!
Пепи сега е момента за сефтето! Не се сърди на V93 - сигурен съм , че не е искал да обиди никои!!! Просто сега му наджипнаха джипката и придоби самочуствие
Иначе е готин - като се запознаете, ще се увериш лично!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар