Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
    Колеги какво ще се получи ако недаиси боже догодина катастрофите ,ранените и убитите са повече.
    Статистиката допуска известни отклонения. За една година нищо не значи.
    Вероятността това да се случи е по-малка отколкото да се случи обратното–катастрофите да намалеят, и жертвите също. И не само заради фаровете, а заради много фактори, включително и цените на горивата които се споменаха...

ПП: А каква е вероятността в два поредни тиража на Тото 2 да се паднат едни и същи числа в едно от тегленията?! Ами, граничи с безкрайно малка... Обаче и след случката хората участват. Ама тотото на пътя не може лесно да бъде така добре нагласено и там си важат законите на статистиката за вероятностите.
    По-скъпо гориво= по-малко движение, с по-ниска скорост. Подобрена инфраструктура, по-безопасно движение... От друга страна, увеличена скорост по магистралите на 140-150км/ч... Ако доживеем, ще видим резултата...
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
      Колеги какво ще се получи ако недаиси боже догодина катастрофите ,ранените и убитите са повече.
      Че кой се интересува как този закон ще се отрази на статистиката, нали приходите в бюджета ще се увеличат.

И ще перифразирам един народен 'постулат': В чувала с 'П' все ще има един 'Х', който ще ти 'Е' Мамата.........

Моето мнение е че този закон ще има обратен ефект, но това няма да го разберем от статистиката.
      Аз лично карам с толкова, спрямо това което виждам (развира се и в рамките на закона). След въвеждането на новия закон би трябвало да виждам малко повече, но светещото! и ще са ми нужни повече усилия за да не притъпя от този факт вниманието си. Подобно е и очакването пешеходците да пресичат само на пешеходните пътеки, да ама не.....
      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Премълчава се, че карането на фарове е отречено от изследвания. Ще трябва да ги потърсим. Справка - страните с дневни светлини от години. Неслучайно дневните светлини са фарове, захранени през схема за намаляване на мощността им, или специални други светлини основно на новите коли.
        Надявам се след няколко дена ББ или друго чучело да получат доклада от съдържанието на форума и това най-после да се разпространи публично. Така ще узреем за разликата и поне ще знаем как е правилно.
        Разходът на гориво го прекопираха за около седмица от другата тема.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
          ...Моето мнение е че този закон ще има обратен ефект, но това няма да го разберем от статистиката.
          Аз лично карам с толкова, спрямо това което виждам (развира се и в рамките на закона). След въвеждането на новия закон би трябвало да виждам малко повече, но светещото! и ще са ми нужни повече усилия за да не притъпя от този факт вниманието си. Подобно е и очакването пешеходците да пресичат само на пешеходните пътеки, да ама не.....
          Вече го разбираме, но трябват очи за да го видиш. Ще има повече жертви от недовиждане, и по-малко от тъпанарски сблъсъци с коли. Тъпото блъскане (челно, поради поднасяне и други груби) е любим страх на европейските чиновници и все се борят с него, на моменти йезуитски. Имат си причините - в Европа се кара по един начин, по по-малките (наши) пътища по друг, но те казват, а нашите папагалстват.

Коментар

и от кога влиза в сила това чудо
            088455338две
            "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
            Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
              и от кога влиза в сила това чудо
              След като се обнародва в Държавен вестник, т.е. практически в рамките на август месец трябва да е вече в сила (освен ако не стане някой протест и не го отменят).
              Дела трябват, а не думи.

Коментар

Признавам, че ми е по-лесно, когато насрещно движещите се коли са със запалени светлини през деня. Виждам ги по-отдалеч и по-лесно преценявам разстоянието до тях. Затова съм доволен от вече императивното решение.
                LZ1AIV

Коментар

Дано поне, да позволяват и с допълнително монтирани дневни светлини да се кара.

Коментар

• Re: Караме на фарове през цялата година!

Според мен за градски условия не е добре да се кара на фарове. При натоварения трафик вниманието на шофьора ще е насочено към фарове а не към пешаходци.
                    Извънградско винаги си карам на фарове. За разхода на гориво си има решение ЛЕД дневни светлини - само да бяха малко по достъпни като цени.

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                      Признавам, че ми е по-лесно, когато насрещно движещите се коли са със запалени светлини през деня. Виждам ги по-отдалеч и по-лесно преценявам разстоянието до тях. Затова съм доволен от вече императивното решение.
                      Има много възразяващи срещу фаровете, но така сигурно си по-спокоен.
                      Но мислил ли си ако срещу теб на пътя има каруца без фарове както вече си свикнал на "по-лекото" кормуване?
                      Защо може да се поставя въпроса да ти е по-лесно или по-трудно? Може би караш твърде бързо за твоите възможности въобще без да си се замислял.

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                        Изглежда, че при мен е обратното. Понеже карам в Сърбия(изглежда, че от тях са взели тази простотия нашите законодатели), забелязал съм , че окомерът ми се бърка при светлини отсреща, особено, ако е на силно слънце. Последния път се разминах за 3 секунди с камион, а бях сигурен, че изпреварвам безопасно. Такова време на разминаване ме навежда на друга мисъл, обаче. Очаквам и друг отрицателен ефект - "несветещите" участници ще стават мишени много по-често, защото нагласата на шофьорите ще бъде автоматично, че несветещото не е опасно и ще го забелязват по-късно.

Коментар

Как бихте възприели автомобил движещ се срещу вас, с висока скорост но слаби фарове и автомобил със силни фарове но ниска скорост? Мнозина биха се подвели в преценката на ситуацията.

Коментар

Това е поредната евроГейска недомислица. Надявам се скоро да отпадне.

Коментар

• От: Re: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                              Според мен за градски условия не е добре да се кара на фарове. При натоварения трафик вниманието на шофьора ще е насочено към фарове а не към пешаходци.
                              Извънградско винаги си карам на фарове. За разхода на гориво си има решение ЛЕД дневни светлини - само да бяха малко по достъпни като цени.
                              Аз съм на същото мнение. Фарове извън града - да! Подкрепям с две ръце. Но в града си е пълна идиотия.
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                                Има много възразяващи срещу фаровете, но така сигурно си по-спокоен.
                                Но мислил ли си ако срещу теб на пътя има каруца без фарове както вече си свикнал на "по-лекото" кормуване?
                                Защо може да се поставя въпроса да ти е по-лесно или по-трудно? Може би караш твърде бързо за твоите възможности въобще без да си се замислял.
                                Сива/тъмносива/ кола на същия цвят асфалт, със запалени фарове е видима твърде далеч при право шосе. Понеже карам точно такава, внимавам винаги да съм "светнал". Каруцата без светлини или маркировка през деня не е страшна, но си е проблемна от където и да я гледаш през ноща.
                                Последно редактирано от asenv; 23-07-12, 17:04.
                                LZ1AIV

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X