Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Рекорд: При 1689 проверени МПС - 1538 нарушения! А бе това дали ще се промени, ако си включим фаровете?

" През изминалата седмица в Пловдив и в областта бяха проведени 23 специализирани операциите по линия на безопасността на движението с цел подобряване на пътния травматизъм, съобщават от пресцентъра на ОД МВР Пловдив.

При проверени 1689 моторни превозни средства бяха установени 1538 нарушения - 150 шофьори са се движили с несъобразена скорост, 41 са изпреварвали неправилно, 66 са били неправоспособни, 9 са управлявали колите си след употреба на алкохол и един - на упойващи вещества, и други.

По време на специализираните операции са образувани 9 досъдебни производства, съставени са 527 акта, а с фишове са глобени 349 души."

Plovdiv24.bg | Източник:http://news.plovdiv24.bg/365303.html#ixzz209PHIig0
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
      Затова законът се прави кратко-ясен - като за слабоумни.
      Ето тук е ключа към по-доброто човечеество. Ама надали накога ще се промени, и по света все така ще се толерира мързела и простотията.
      Вместо да научат хората да мислят когато правят нещо. Даже и когато ядат или просто вървят пеш...

Ама е тема за раздела за фолософия, а не за техническия раздел.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз отдавна съм си направил автоматично включване на светлините - с едно контролерче. Сам си измислих какво да прави: Ако светлините са включени при подаване на контакт, пищи 5 секунди, за да напомни, че не е желателно да се пали с включени светлини. След запалване чака 20 секунди, докато се съвземе малко акумулаторът и пак писва, за да напомни за себе си. Ако включа всетлините в следващите 3 секунди, минал съм на ръчен режим и мога да ги изключа, но ще трябва да търпя пищенето му при изключени светлини. Не млъква, докато не се увери, че съм го чул... Ако не ги включа ръчно, то ги активира самостоятелно и от тук нататък няма полза от опит за изключване ръчно - късите си светят през релето на устройството. Сега предвиждам да въведа бутон за програмиране на времезадържането.

Коментар

Шофирането на къси светлини през цялата година и във всяка част от денонощието вече е официално прието.
          Дела трябват, а не думи.

Коментар

А честито .
            емил златков
            паджеро 2.5тд
            ве стром 650

Коментар

Поредния идиотизъм. А дано по скоро се махат тия ,че само простотии измислят.Такова божие наказание България не е имала от второто царство.

Коментар

Геюви.

Ама като са почнали, искам си белите нощи. Както и кое да е скандинавско правителство от последните 50 години.

Коментар

На мен пък повече ми харесва да разрешат използването на светлините за мъгла като дневни светлини.
                  Ама няма да се сетят. Трябва да го видят в някоя европейска държава.
                  Светлините за мъгла ги използвам 2-3 пъти в годината, през останалото време не светят.
                  Лошото е че има едно изискване дневните да светят в петното на късите.
                  На късите от постоянното светене им нагарят рефлекторите и после си търсим рефлектори.
                  Въобще не коментирам лупите които не стават и за дневни светлини, особенно в градска обстановка.
                  Понеже допълнително от лупата им е намален ъгълът под който може да бъдат видяни.
                  Въобще голямо недоразумение е лупи на късите вместо лупи на дългите където им е мястото.

Коментар

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
                    На мен пък повече ми харесва да разрешат използването на светлините за мъгла като дневни светлини.
                    Ама няма да се сетят. Трябва да го видят в някоя европейска държава.
                    Светлините за мъгла ги използвам 2-3 пъти в годината, през останалото време не светят.
                    Лошото е че има едно изискване дневните да светят в петното на късите.
                    На късите от постоянното светене им нагарят рефлекторите и после си търсим рефлектори.
                    Въобще не коментирам лупите които не стават и за дневни светлини, особенно в градска обстановка.
                    Понеже допълнително от лупата им е намален ъгълът под който може да бъдат видяни.
                    Въобще голямо недоразумение е лупи на късите вместо лупи на дългите където им е мястото.
                    Имаш ли случайно някъде линк с това за дневните и в петното на късите? Стана ми интересно защото на доста автомобили фабрично не са в петното на фаровете въобще... Интересно ми е да прочета всички изисквания. Ама преди време някой тук из форума се беше изцепил ,че били забранени и жълтите фарове а се оказа,че няма такова нещо въобще.....
                    Мерси предварително.
                    Аз съм доволен ,че най-накрая го приеха това правило. Наскоро навъртях 5000 км из Европа и бях много доволен из страните където фаровете бяха задължителни. Даже на прибиране през Сърбия ме дразнеха някой "германци" и "австрийци" че караха без фарове и то с яко превишена скорост разбира се. Та на едната кола нямам дневни светлини и се замислих да й метна едни със този Е знак да съм си в реда на нещата ама не бях чувал за това,че трябва да са в петното на късите....
                    висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
                      Първо, болшинството фабрични автомобили с лупи си имат нарочни дневни. При тези, които нямат, лупите не светят само в петното си, а нарочно са направени и да разсейват част от светлината, защото в противен случай няма да виждаш нито пешеходците, нито знаците, които са извън петното. Поради същата причина лупи на късите са си съвсем вменяемо решение - светят там, дето трябва с доста по-голяма точност, отколкото не-лупите.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги какво ще се получи ако недаиси боже догодина катастрофите ,ранените и убитите са повече.
                        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Резонен въпрос. Ако питаш дали ще гласуват отмяна на закона, едва ли...
                          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                            Колеги какво ще се получи ако недаиси боже догодина катастрофите ,ранените и убитите са повече.
                            Най много да решат че ни трябват и халогени,и да ги монтираме на тавата.Да се гледат от далече.
                            HONDA DOMINATOR 650
                            ОРЕЛ ASTRA
                            РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                              Вероятно ще стане задължително ППС да са оцветени в сигнални цветове. Пребоядисването ще се извършва само в оторизирани и сертифицирани сервизи на наши хора. Имам и други идеи, но за сега ще си ги запазя
                              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                              No wahalla.

Коментар

За сега им стига и помоща която оказват на Лукойл . От някъде трябва да си избият разходите за "водомерите". Повишението на разхода погледнато за един автомобил е нищо но за около 2 милиона си става сериозна цифра.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X