Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Ти пак хвана физиката и математиката,а тук се тьрси логиката-едно нещо нищо никакьв бензин не харчи,но почва с увеличаване на нещото.........140 вата не харчат,но пьк 1400 харчат.Вьпроса да го задавам ли пак или сьвсем няма логика?
    Ми аз друг начин не знам.

Иначе, алтернатора си е чист генератор. Трифазен, с регулация и изправител след него.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като онова в линка горе който пуснах нали?

Няма логика.

Н1 или Н4 крушки ЛЕД кой и кьде продава в БГто,че да си спретна едни дневни светлини и аз,да не хабя на бабата Ксеноните?
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Като онова в линка горе който пуснах нали?

Няма логика.

Н1 или Н4 крушки ЛЕД кой и кьде продава в БГто,че да си спретна едни дневни светлини и аз,да не хабя на бабата Ксеноните?
        С Cree диоди май никой в България.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Енергията не се губи и създава, тя просто прминава от един вид в друг!
          Не съм против дневните свтлини от две години съм ги направил да се включват автоматично, когато двигатела работи.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ми... пак не. ..
            Хубуу де, давайте дата за цацата и да почваме веселбата

Двамата с Ясен знаете много повече от мен за тоци и физика, ама пък предусещам, че ще има по-весел събор

няма проблем, ако сте прави за тез 70мл да ги умножа по 1000, както поиска. Ок?

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
            . въпросните 2-3 кончета (все едно колко са точно) на празен ход са заети...
            Въпросче, щом са заети, отде идат кончетата за 1,5/2т. даже и по леко нагорнище без газ, да тръгнат, че и да ускорят до 30/40км/ч.?
            Айде сметнете ml-te нужни, 2тона да ги отлепиш от място и ускориш до 30/40км./ч дори и ако не ти бачкат корекциите за празния ход
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Патрула устройва ли ви не разбрах за тестовете?
              Че и на мен ми се яде сафрид
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                Въпросче, щом са заети, отде идат кончетата за 1,5/2т. даже и по леко нагорнище без газ, да тръгнат, че и да ускорят до 30/40км/ч.?
                Айде сметнете ml-te нужни, 2тона да ги отлепиш от място и ускориш до 30/40км./ч дори и ако не ти бачкат корекциите за празния ход
                На празен ход двигателя произвежда толкова енергия, колкото е необходима: Да върти себе си, да върти разни други агрегати: водна помпа, хидравлика, алтернатор и т.н. През това време той се опитва да поддържа оборотите, които са му зададени за празен ход: 750 об/мин за бензинови и 500 об/мин за дизели (не претендирам за точност на оборотите - примерни са).
                Когато се появи товар - алтернатор, който иска да произвежда повече ток заради запалени крушки или шофьор включил 1-ва и се опитва да тръгне без газ - се получава следното:
                Оборотите на двигателя падат заради повишения товар и системата за празен ход (все едно каква е тя) се опитва да нормализира оборотите като подава повече гориво.

Казано с прости думи: Колата на място на празен ход гори по-малко от кола на 1-ва скорост, която се движи без подаване на газ. Аналогично е и с фаровете, но в по-малки размери.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                  .. системата за празен ход (все едно каква е тя) се опитва да нормализира оборотите като подава повече гориво.
                  Ако не работи тази система, според теб ще изгасне ли колата?
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

Коментар

Зависи от натоварването. От фаровете-не, щото са толкова маломощен консуматор, че в някой случаи двигателя не ги усеща. Ама нали все това се разправяме вече колко страници-че не консумират чак толкова ток(а твоята теория е, че даже изобщо не повлияват на разхода) за да си заслужава разправията.

Темата май е за ключ, започнахме да пише всеки ден едно и също. На едно мнение сме, ама спорим...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Понеже яко нагазихте извън пътя, да кажа, че до сега не съм карал кола, която да тръгне без газ на първа. Или ако тръгне, то секунда по-късно ми праща главата в предното стъкло и ми напомня какво ме е учил инструктура.

Аз още си чакам статистика на спасени животи в следствие на включени светлини през деня. Ако може - такава, дето не е писана след дълго гризане на молива за да се намери основание за поредната задължителна несъстоятелност и поредното заобикаляне на основни проблеми(примерно - състояние на пътя, на тротоарите, на маркировката и "несъстоятелност" на контролиращите органи).

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                        .... бившия "гений на аналитичната химия" на випуска. ..-
                        Това по-добре да не го беше писал. По времето на "генияТ" мерителни колби не е ли имало? То кръчмарското юзче е по-точно от тоя мерителен цилиндър
                        btw 21 години с аналитична методи си изкарвам хляба и повече от 15, обемни измервания за неопределености под 5% не ползвам.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                          Понеже яко нагазихте извън пътя, да кажа, че до сега не съм карал кола, която да тръгне без газ на първа. Или ако тръгне, то секунда по-късно ми праща главата в предното стъкло и ми напомня какво ме е учил инструктура.
                          Ако дойдеш на събора ще ти демонстрирам. Ама е много игра със съединителя.

Коментар

Много учен народ писа за измерванията,как пък един не се сети,че за точно измерване не са ви нужни мерителни колби и цилиндри.Трябва ви аналитична везна .Иначе ще мерите...дедовия
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Коле ,камиончето тръгва на 1-ва без газ , дори и да е натоварен с два тона и не се нуждае от игра със съединителя , твоето също е като моето.
                              По-нагоре беше писал ,че фаровете се включват според преценка на водача дали е тъмно или не. Да де обаче тази преценка ми се струва много калпава.Тази вечер се прибирах с велосипеда и в 21:00 имаше много преценили ,че е пладне.В момента (21:30) съм убеден ,че има също голям брой такива.
                              Моето мнение е за фарове , спорили сме с теб и мисля ,че се беше съгласил с мен.
                              RAV 4
                              F650GS

Коментар

Не може да съм се съгласил. Няма начин. Мразя показните действия, а светенето през деня е именно такова-да се правим на европейци щото е модно.

Как ли се чувстват горките шофьори в държавите в които не се изисква каране на фарове през деня?..

Ама какво ли питам-нали сега и тук не караме на фарове, баси колко катастрофи има навън, колите се джаскат една в друга, никой не вижда, че от пресечката идва друга кола, и все такива апокалиптични картини. Ти не ги ли видя?

Стига с глупостите, кога света пак ще стане нормален? И фаровете да се ползват по предназначение-да осветяват пътя в тъмното, а не да ни(по скоро ви) заблуждават, че имало полза, и подобрявали безопасността като са светнати през деня. Подобряват комфорта на управниците, че народа си мисли, че се прави нещо...
                                Ама го пиша за n-ти път, започва да ми омръзва вече.

П.П. Камиончето има мотор с приятен въртящ момент, и не е никакъв проблем. С кола с 60 коня(сега вече доста по-малко) е по-трудно, ама пак става.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X