Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
    Сива/тъмносива/ кола на същия цвят асфалт, със запалени фарове е видима твърде далеч при право шосе. Понеже карам точно такава, внимавам винаги съм "светнал". Каруцата без светлини или маркировка през деня не е страшна, но си е проблемна от където и да я гледаш през ноща.
    Каруцата нощем е същия проблем като паднала на пътя скала.
    За това се кара със скорост такава, че да можеш да спреш до там до дето ти осветяват фаровете.

Коментар

Много от нещата, които се приемат, са непроверени и със съмнителен ефект. Обяснението е изключително просто: раздутата Европейска администрация трябва да оправдае съществуването си. И започват едни такива парадокси, че човек, който през живота си не е откъснал краставица със собствената си ръка, да ме учи как трябва да изглежда "природната" краставица; юрист, който едва ли може да сметне елементарна задачка за времето и мястото на среща на два автомобила, движещи се един срещу друг с дадени скорости между градовете А и Б, намиращи се на разстояние Х един от друг, да пише закони за безопасност и т.н. После се харчат пари, за да се върнат нещата в първоначално състояние, за да започне ново откриване на топлата вода... И понеже има директиви за безопасността на движението, голямото колело се е завъртяло и при нас. Един безкраен цикъл на хранене на екземпляри, подчинени на Закона на Питър, за сметка на всички останали... Всичко това ми прилича на един балон, надуващ се до точката на пръсване...

Коментар

Аз пък супер се радвам,че най-накрая го приеха това за фаровете. И дано приемат и ни притиснат още повече по пътищата. Защото всички много знаят и теоретизират ама си сложете ръка на сърцето и си признайте кога за последен път наистина минахте с 50 км в час през село разположено на главен път например. Кога изпреварихте на непрекъсната линия.Имате ли китайски ксенон.Кога и за секунда не помислихте,че сте най добрите водачи... За толкова ароганщина по нашите пътища трябват все повече и повече драконовски мерки. И какво е това със спиид камерите и навигациите. Чак пък се и допълва. Ами който кара с позволените скорости ( и всички знаем ,че си има и негласно позволен +) няма нужда и от това. На мен лично ми писна от невидими коли и обратното - с насветкано де каквото има и забучени китайски "ксенони за 100 лева и разни сини крушки дето им светят добре на тех па другите кучета ги яли. Поне се надявам такива да ги наловят по-бързо сега като светат и през деня. Дано да почнат да проверяват и за неодобрени тунингарски фарове и "ксенони". И да глобяват. И то солено. За в града повечето време наистина като ,че ли не е нужно да се кара на фарове, ама като минавам през подлези и тунели 80% даже не си правят труда да светнат фарове. Дори и заради това приветствам тази мярка. А тия с електромерите в колите - ами не ги карайте. И мен не ми харесва да ми е скъпо ама предпочитам да ми е по-сигурно. И дано наслагат камери като на всички тия "европейски бюрократи" ,че и от там да се намали печалната статистика. Незнам. Странно ми е как всички реват,че искат европейски живот и заплати а не искат да се съобразяват с европейски правила и опит. Не може хем агнето цяло хем вълка сит. Има държави където не е задължително да се кара на фарове. Но там водачите имат култура на шофиране и включват светлините веднага когато има нужда. А ние като сме си бай ганьовци и всеки е най и по-добър ще ни го налагат с закон. Понякога се чудя като някой толкова се пънат срещу тези решения наистина ли не сте се срещали със призраци по пътищата примерно в мрачно време, силен дъжд или привечер. Ами аз съм срещал много. А за каруците - ами забранено им е да се движат по първокласни пътища. И на комбайни и трактори и какво ли още не което може да се срещне ежедневно на места за жалост където е забранено. Ама нали ние българите сме велики и най-знаем и можем... Дано ни научат на ред насила със закони и правила. Защото се вижда,че сами няма да се научим.....
        Искаме много ама ако може пък и от нищо да не се лишаваме в замяна.... Ами не се става нормална държава така.
        Понякога ме е срам... И то не само от управниците ни...
        висете отпуснато

Коментар

Тони, прав си, ама само по принцип. При нас поговорката за вълка и агнето е обърната на обратно: И вълкът гладен и агнето изядено.
          Ето ти малко отговори с ръка на сърцето:
          През селата на главен път минавам с 50 или 60 км/ч - намалявам и карам с позволената скорост, а през това време псувам държавата как не е намерила начин тоя път да мине до селото вместо през него и да тероризира живеещите там.
          Всеки път или почти всеки път, когато карам извънградско ми се налага поне веднъж да пресека/настъпя непрекъсната линия при изпреварване. Може би по-скоро трябва да кажа "прескачане" на почти спряло влечуго пълзящо с 15-25км/ч. Изчаквам до място с достатъчно видимост и го прескачам.
          Нямам китайски ксенони и нямам намерение да слагам. За сметка на това псувам ЗДП и тези, които са го писали, всеки път когато ми се налага да си пусна халогените - те светят ниско долу на 5 метра пред и настрани от колата - не могат да заслепят никого, идеални са за каране по път с остри завои и избягване на крайпътни дупки - уви забранено ми е да ги ползвам когато няма мъгла или не вали дъжд.
          Не съм най-добрият водач. Старая се да съм добър, но не ми е цел да съм номер едно на пътя.
          Нямам против спийд камерите. Имам против малоумните ограничения по пътищата със или без спийд камери. Псувам тези, които са отговорни за планирането и поставянето на въпросните малоумни ограничения.
          Често ми се налага да ползвам навигация. Търся алтернативни маршрути, а навигацията компенсира липсващите указателни табели по републиканската пътна мрежа и междуселските пътища. Преди, когато нямах навигация, спирах, разгръщах картата и търсех след колко километра да завия и кое село като видя, значи съм на прав път. Случвало ми се е и да нямам карта и да се обаждам на приятел да провери карта, за да ми каже на къде да карам. Споменах ли: Псувам тези които са си спестили указателните табели.

И какво излезе? Лош шофьор: Системно нарушава правилника и много псува.
          Иначе си карам на фарове - сложил съм реле, което ги включва. Нямам намерение да ме глобяват заради недомислените закони.
          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Вече продават едни диодни кръгове които се лепят зад крушката на рефлектора на фара и са нещо като дневни светлини .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
              Аз пък супер се радвам,че най-накрая го приеха това за фаровете. И дано приемат и ни притиснат още повече по пътищата. Защото всички много знаят и теоретизират ама си сложете ръка на сърцето и си признайте кога за последен път наистина минахте с 50 км в час през село разположено на главен път например. Кога изпреварихте на непрекъсната линия.Имате ли китайски ксенон.Кога и за секунда не помислихте,че сте най добрите водачи... За толкова ароганщина по нашите пътища трябват все повече и повече драконовски мерки. И какво е това със спиид камерите и навигациите. Чак пък се и допълва. Ами който кара с позволените скорости ( и всички знаем ,че си има и негласно позволен +) няма нужда и от това. На мен лично ми писна от невидими коли и обратното - с насветкано де каквото има и забучени китайски "ксенони за 100 лева и разни сини крушки дето им светят добре на тех па другите кучета ги яли. Поне се надявам такива да ги наловят по-бързо сега като светат и през деня. Дано да почнат да проверяват и за неодобрени тунингарски фарове и "ксенони". И да глобяват. И то солено. За в града повечето време наистина като ,че ли не е нужно да се кара на фарове, ама като минавам през подлези и тунели 80% даже не си правят труда да светнат фарове. Дори и заради това приветствам тази мярка. А тия с електромерите в колите - ами не ги карайте. И мен не ми харесва да ми е скъпо ама предпочитам да ми е по-сигурно. И дано наслагат камери като на всички тия "европейски бюрократи" ,че и от там да се намали печалната статистика. Незнам. Странно ми е как всички реват,че искат европейски живот и заплати а не искат да се съобразяват с европейски правила и опит. Не може хем агнето цяло хем вълка сит. Има държави където не е задължително да се кара на фарове. Но там водачите имат култура на шофиране и включват светлините веднага когато има нужда. А ние като сме си бай ганьовци и всеки е най и по-добър ще ни го налагат с закон. Понякога се чудя като някой толкова се пънат срещу тези решения наистина ли не сте се срещали със призраци по пътищата примерно в мрачно време, силен дъжд или привечер. Ами аз съм срещал много. А за каруците - ами забранено им е да се движат по първокласни пътища. И на комбайни и трактори и какво ли още не което може да се срещне ежедневно на места за жалост където е забранено. Ама нали ние българите сме велики и най-знаем и можем... Дано ни научат на ред насила със закони и правила. Защото се вижда,че сами няма да се научим.....
              Искаме много ама ако може пък и от нищо да не се лишаваме в замяна.... Ами не се става нормална държава така.
              Понякога ме е срам... И то не само от управниците ни...
              Нима вярваш, че тези проблеми ще се решат с включването на фаровете?
              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                и си признайте кога за последен път наистина минахте с 50 км в час през село разположено на главен път например.
                Вчера. Не, че не съм карал и с по-голяма скорост в населено място, не съм светец, но си гледам да спазвам ограниченията и да съм достатъчно предвидим за останалите участници в движението.

А откакто започна тази дискусия нарочно се заглеждам надалеч по пътя за да видя дали сива кола без фарове се забелязва отдалеч. Еми-забелязва се, и то от достатъчно голяма дистанция, напълно достатъчна за да си направиш сметка дали да изпревариш или не. Вярно, че с фарове ще се забележи може би от двойно повече разстояние, но това е без значение-не се съобразяваш с колите които са на 2-3 км от теб... Тези които са важни за безопасното каране си се виждат достатъчно добре и без фарове.

През нощта без светлини е друга работа, там изобщо няма какво да се коментира.

И да-само по-строгия контрол ще ни накара да се дисциплинираме, ама нали е много по-лесно и евтино да приемат едно законче и да ни показват колко били загрижени за сигурността по пътищата...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

аз явно съм калпав шофьор и страхлив........ на път с шарена сянка хич не виждам насрещните ако не са на фарове. а и да ги виждам, не тръгвам да изпреварвам дори да са далеч........ няколко пъти ми се случва да не мога да преценя с каква скорост се движат срещу мен /независимо дали светят или не/ и стават напрегнати ситуации........ когато някой кара с 120-130 по обикновен път /и аз го правя понякога/ правите недълги отсечки стават крайно недостатъчни за изпреварване и знаците "разрешено изпреварването" стават заблуждаващи

Коментар

• От: Има ли алтернатива на Бойко?

Първоначално публикуван от Stas
                    ... Или пък като караме на фарове внимаваме повече и не се блъскаме...
                    Аз лично по всяко време на годината и на денонощието извън града карам на фарове, още повече МПС-то ми е сиво на цвят. Има и изследвания по въпроса, но това не съвпада с тезата ти, така че сигурно ще ги подминеш или отречеш.

Чудно ми е как привидно зрели и мислещи хора (по собствените им думи) могат така едностранчиво да подхождат, да се обиждат един друг и да омаловажават мнението на останалите.

Коментар

Аз нямам против който иска да кара на фарове. Аз също понякога го правя, особено извън града. В София няма никакъв смисъл, обаче. На мнение съм, че това не е необходимо да бъде задължително, а препоръчително. Моят автомобил има летен и зимен режим на фаровете, за да не ги забравям. Лесно ще мина целогодишно на зимен режим, но за Бай Атанс от село Горно нанадолнище това ще е нещо, което ще го държи постоянно в стрес, да не му приберат 50 лв. глоба.

Така че считам, че задължителния режим не е решение на проблема с ПТП, а е средство за рекет и подпомагане на бизнеса на свои хора.
                      ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                      СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Специално за проблема с фаровете- някой сложи ли в цената и лампите като разход? Всеки автомобил заради режима да сменя още 2 лампи на година и готово -пренасочихме още няколко десетки милиона български пари към Китай и някоя друга фабрика в Европа.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Офтопик: В града ДЕЦАТА забелязват по-добре автомобилите, когато са с включени фарове. За разхода на гориво е ясно, че е несъществен - видя се от другата тема. За разхода на крушки - за 6 години съм сменил 1 (един) преден габарит.
                          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                            Офтопик: В града ДЕЦАТА забелазват по-добре автомобилите, когато са с включени фарове.
                            Ти дете ли си, та го установи?

И сигурен ли си че повечето инциденти с деца се случват заради невключени фарове, или защото въобще не са се огледали, или защото някой си гламур е карал със 100 при ограничение 40 покрай училище, нищо че има легнали полицаи през 20 метра? Щото това го гледам всеки ден.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                              Офтопик: В града ДЕЦАТА забелязват по-добре автомобилите, когато са с включени фарове. За разхода на гориво е ясно, че е несъществен - видя се от другата тема. За разхода на крушки - за 6 години съм сменил 1 (един) преден габарит.
                              И старците! Тъста /87г/ от години се моли за такъв закон.

Коментар

До модераторите-това е темата за простотиите на правителството ,че това е простотия да,но си има отделна тема за безсмислието на целогодишното каране на фарове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X