Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    За виждане - вижда се. Въпросът е кога. Сива кола в сянка ще я видиш по-отдалеч, ако е с пуснати фарове.
    Миналият ден, точно това ми се случи, Ярък слънчев ден, криво тясно пътче в гората и сива кола в плътната сянка.... е видях я и тя беше в другото платно, но ако беше със запалени фарова "изненадата" нямаше да е толкова голяма и неприятна. Защо трябва да се напрягаме и да си играем на възможности когато е толкова лесно просто да си запалиш фаровете? Още повече съвременните коли са добре направени и като завъртиш ключа - фаровете светват, като загасиш колата - гаснат, какво по-лесно от това (е трябва веднъж да ги пуснеш - при покупката

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
      Ако не може да светне в момента, винаги може да светне по-късно. С няколко свещички наоколо.
      В Норвегия карат на фарове от 15 години и не изглеждат като да са обеднели твърде.
      Да, така смятам и аз........в случая е виновно късогледство......
      Точно за този обратен ефект пиша, че един без включени фарове сред много с включени фарове е още по-невидим, неочакван. Та би било добре ако ще ни задължават да караме на светлини, да ни задължат да си монтираме устройства за автоматично включване при стартиране на двигателя, а не само да ни глобяват. На кратко опасенията ми са за повечко глоби и повече катастрофи, заради невидими. Защо ще има невидими ли? Защото, колко процента според Вас използват задължителните в момента мигачи и какви са последствията от това нарушение?
      Дневните светлини биха били полезни, но ако всичко , което е на пътя свети, защото алтернативата е страшна. Ако 'светенето' е субективно, по-добре да го няма.
      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
        .... Ако 'светенето' е субективно, по-добре да го няма.
        До някъде е вярно, Но по-добре аз да светя и да ме виждат, та да не ме уцели някой "симпатяга", пък света само може да се опитваме да Оправим

Коментар

Оставете глупостите и вижте това:
          http://www.technologyreview.com/news...rain-and-snow/

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
            ... Та би било добре ако ще ни задължават да караме на светлини, да ни задължат да си монтираме устройства за автоматично включване при стартиране на двигателя, а не само да ни глобяват. ...
            В държавите, където карането със светлини е задължително през цялата година, е точно така. Само че тук си представи какъв писък ще е, ако се задължат всички да монтират допълнително система за дневни светлини.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Няма как да накараш хората да си монтират допълнителна система в колата при положение, че фаровете могат да се пускат на ръка.
              Иначе въпросните системи са евтини и вършат чудесна работа (с дребни изключения). Аз съм си монтирал и на двете коли. За мен така е по-евтино от колкото дори и една глоба.
              Но има хора, които ще си ги включват ръчно до край. Обикновено точно такива хора пренебрегват риска да ги забравят и ако се случи да ги глобят, псуват глобяващите (и държавата).
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Точно и винаги си минаваш усмихнат край куките

Коментар

Против карането на фарове съм, не мисля че по-голямото взиране при каране без включени дневни светлини изморява очите повече от нерегулираните фарове, както и включените без да е необходимо фарове за мъгла. Колкото до повишения разход в процентно отношение е нищожен в сравнение с преразхода от по-големите гуми и карането извън пътя, но в глобален план сигурно е значителна цифра.

Коментар

Ми в глобален план, в България например има 3 милиона регистрирани автомобила. Ако половината от тях се движат по час дневно на фарове, това са близо 110 тона гориво дневно.
                    Последно редактирано от sparkybg; 05-07-12, 10:02.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Ми в глобален план, в България например има 3 милиона регистрирани автомобила. Ако половината от тях харат по час дневно на фарове, това са близо 110 тона гориво дневно.
                      Ми да си купим колела?
                      Или да си цвъкнем диодни круши за дрл
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        диодни круши за дрл
                        Това съм го свършил отдавна. И друг път съм казвал - в тераното обикновени крушки са само тия на таблото и осветяващите задия номер, защото е зор да се сменят. Всичко друго е диоди.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Предлагам да се приеме един нов закон. Всички ППС-та да са боядисани в цвета на ГЗ. Даже може боята да свети като пътен знак! А за пешеходците...специално облекло- като тия за химическа защита, ама оранжеви!

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                            Предлагам да се приеме един нов закон. Всички ППС-та да са боядисани в цвета на ГЗ. Даже може боята да свети като пътен знак! А за пешеходците...специално облекло- като тия за химическа защита, ама оранжеви!
                            Нали имаше същата простотия с камионите преди време. Светоотразителни елементи къде ли не. Към днешна дата 2/3 от камионите или въобще нямат такива, или са избеляли и категорично не вършат това, за което ги набеджават да вършат. Очевидно и никой не си прави труда да проверява състоянието им.

Коментар

Някьде бях чел статистика,че чистите коли катастрофират по-рядко от мрьсните,сьщото важало за жьлти и червено в сравнение с сиви или какьвто тьмен цвят искате.Просто сме придобили някакьв условен рефлекс кьм тия цветове и те така.

А за дрехите не се бьзикайте,сина ми има едно синьо яке щото майка му си го харесала,аз купувам червени или жьлти.

Сравнението сьс скандинавските страни не е уместно,не може да сравняваме Норвегия с България,но може да наместим Канада.Като ти е едно такова мрачно в по-голямата част от деня и припрьсква или лека мьгла се стеле си има смисьл и то голям от дневните светлини.Да ме дебнеш обаче между 2 села дали сьм на фарове в 1 на обяд Юли месец си е тьпотия,по-добре хвани свьрши нещо по-полезно вместо да отчитат дейност.
                              Зимата смисьл има,лятото не го виждам еле ако глобите са никакви.Много по-правилно е да се настрои светофара като хората от това да си светкаме.
                              Да направят жьлтото 4 секунди мигащо преди да светне червено и след секинда да светка зелено на другите / без жьлто / и да видим на кой му пречат 3 секунди и колко катастрофи ще се избегнат по тоя начин.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Никой не се шегува. Не случайно с тоя цвят са боядисани и спасително лодки и якета на планинари и т.н. Въпросът е, дали на теб ще ти е приятно да се движиш с тоя цвят и има ли нужда да ти се набива всяко нещо от огромно разстояние. Все пак хора сме, не бакшиши!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X