Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Коле, съвсем ама ич не си прав. Днес за пореден път светнатите, макар и със закъснение фарове на насрещна кола ми спестиха челен удар. Не всички имат отлично зрение... А разправят, че шопите сме били твърдОглави...
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Който няма зрение-не кара. Затова са и медицинските свидетелства, в частност прегледа при офталмолог.

Адаш, ако не светеше насрещната кола нали нямаше да се ударите? Ако ситуацията се беше случила преди 5-6 години?
      Присветването с фарове за да се обозначим, че сме на пътя, или да озаптим някой джигит е съвсем друга работа. Тогава върши работа, и то добра.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Светна на 30 метра от мен. Сливаше се с асфалта. Не ми се спори. Карам от 25 години, въпреки 2та си диоптъра! Медицинското го позволява. А опозиция заради самата опозиция е нелепа.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Така и така шофьорски книжки дават на куцо, кьораво и сакато и това вече не може да се промени. Можем поне да се индикираме като движещ се обект, за да може и куцо, и кьораво и сакато да ни видят и да ни се размине някой излишен инцидент на пътя. Смешно е да пЕстиш ток в колата, а да не цениш собствения си живот...и живота на другите.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Светна на 30 метра от мен. Сливаше се с асфалта. Не ми се спори. Карам от 25 години, въпреки 2та си диоптъра! Медицинското го позволява. А опозиция заради самата опозиция е нелепа.
            И какво правим, ако насреща е човек и не може да светна в момента?
            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
              И какво правим, ако насреща е човек и не може да светна в момента?
              Ако не може да светне в момента, винаги може да светне по-късно. С няколко свещички наоколо.
              В Норвегия карат на фарове от 15 години и не изглеждат като да са обеднели твърде.
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Дебела глава си Кольо.Аз не карам на фарове заради показност.Тъй като съм сив и не съм особено голям хората се правят ,че не ме забелязват.Да де ама аз съм натоварен и спирам трудно.Поради тази причина предпочитам да се обознача , да ме виждат ,щото ако трябва да спра рязко ,това което е зад мен в каросерията ще се качи на главата ми.
                Не отговори на въпроса защо в 21:00 не се кара на фарове, в 21:30 също....
                RAV 4
                F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  А опозиция заради самата опозиция е нелепа.
                  Напълно съм съгласен. Ама моят случай не е такъв!!!

Наистина стига с тези икономии и обеднявания. Как да ви го кажа за да разберете-противниците на дневното светене не се водим от икономии или мерак за пестене. На всички е ясно, че лампите си искат енергията, но тя е пренебрежимо малка, и не е водеща в "противенето" ни.

Адаш, щом си карал 25 години-значи си карал 20 в условия в които колите не светеха през деня.
                  Как ли си оцелял?...
                  Не отговаряй, знам как. Както ще оцелеят и всички други макар и със светнати фарове. Няма разлика, само дето някои ще платят глоба за неспазване на закона за дневно светене.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Напълно съм съгласен. Ама моят случай не е такъв!!!

Наистина стига с тези икономии и обеднявания. Как да ви го кажа за да разберете-противниците на дневното светене не се водим от икономии или мерак за пестене. На всички е ясно, че лампите си искат енергията, но тя е пренебрежимо малка, и не е водеща в "противенето" ни.

Адаш, щом си карал 25 години-значи си карал 20 в условия в които колите не светеха през деня.
                    Как ли си оцелял?...
                    Не отговаряй, знам как. Както ще оцелеят и всички други макар и със светнати фарове. Няма разлика, само дето някои ще платят глоба за неспазване на закона за дневно светене.
                    Кольо, стига бе...има едно нещо наречено прогрес. Иначе метай се на едно магаре...фарове то нема...

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                      Много учен народ писа за измерванията,как пък един не се сети,че за точно измерване не са ви нужни мерителни колби и цилиндри.Трябва ви аналитична везна .Иначе ще мерите...дедовия
                      Аз по-горе точно това съм намекнал, но хайде да не е аналитична, да не се окаже, че с нея теглиш (е правилният израз) бабината Защо, сети се сам.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                        Кольо, стига бе...има едно нещо наречено прогрес. Иначе метай се на едно магаре...фарове то нема...
                        Прогреса си е прогрес, никой не го отрича, или да е против него, ама какво общо има със светенето през деня? Да не би преди 80 години колите да са нямали фарове, а техниката е била на доста по-ниско ниво от сега.

Коментар

Прогреса си е прогрес, никой не го отрича, или да е против него, ама какво общо има със светенето през деня? Да не би преди 80 години колите да са нямали фарове, а техниката е била на доста по-ниско ниво от сега.
                          Били са по-малко бе Коле и са се движели по-бавно...

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                            Много учен народ писа за измерванията,как пък един не се сети,че за точно измерване не са ви нужни мерителни колби и цилиндри.Трябва ви аналитична везна .Иначе ще мерите...дедовия
                            Принципно се прави с колби и епруветки (не съвсем обикновени). Но отделно се знае плътност на горивото(за което везната би била от полза), температура, атмосферно налягане и такива щуротии имащи съществено отношение към такова измерване. Има и разни там номограми за привеждане на резултатите към нормални условия и такива ми ти глупости. И без друго е безпредметно да се мери точно това, но принципно Спарки си е абсолютно прав. Подробност е, че има режими на работа, при които наистина има излишна мощност, която така или иначе се губи. В тези режими генератора наистина оползотворява енергия която би се загубила. Принципа се използва както в хибридите, така и в някои умни нормални колици. Ама това са подробности.(Става въпрос за режимите на принудителен празен ход)

За другите неща, как сме вездесъщи и в състояние да виждаме и в тъмното...И от 20 години си оцелял, що да не оцелееш още 20...??! То още намека, че тези които са загинали, няма как да пишат сега тук също беше... Думи нямам. "Голям залък лапни, но голяма дума...." Утре може да стане да не го видиш... или той да не те види, резултатът ще е еднакъв(да не дава Господ!!!). А какво ти струва?! Нищо. Какъв аргумент имаш?! Че ще те заслепи някой в горещ слънчев ден в центъра на града... Айде бе!
                            Пешеходец на неосветен път ако не се пази сам, значи е самоубиец. От самоубиец не можеш да избягаш. Ако караш влак, само дърпаш ръчката, свириш с тромбите, газиш го и после сравнително лесно те оправдават. Ако караш автомобил имаш още някой и друг вариант, между които и да се самоубиеш за да спасиш. Обаче не винаги можеш да избираш, нито пък имаш много време да мислиш. И после те оправдават трудно, ако въобще....
                            При мен всичко е като едно уравнение. Още от началото вкарваш параметрите които знаеш(машината която управляваш, пътници, товар и пр.), после при всяка ситуация се явяват още известни и неизвестни. Решават се постоянно задачките с различна трудност и ако стигнеш за където си тръгнал значи не си сбъркал в решенията...
                            И понеже аз не съм чак такъв факир, предпочитам да ми се дава винаги възможно по-отрано информацията. Светнатите фарове това правят.
                            Да, пак ще има олигофрени по пътищата, да, пак може да стане случка заради несветнати фарове. Но е по-малко вероятно.

ПП: Стига ми толкова по тая тема.

Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение

Принципно се прави с колби и епруветки (не съвсем обикновени). Но отделно се знае плътност на горивото(за което везната би била от полза), температура, атмосферно налягане и такива щуротии имащи съществено отношение към такова измерване. Има и разни там номограми за привеждане на резултатите към нормални условия и такива ми ти глупости. И без друго е безпредметно да се мери точно това, но принципно Спарки си е абсолютно прав. Подробност е, че има режими на работа, при които наистина има излишна мощност, която така или иначе се губи. В тези режими генератора наистина оползотворява енергия която би се загубила. Принципа се използва както в хибридите, така и в някои умни нормални колици. Ама това са подробности.(Става въпрос за режимите на принудителен празен ход)

За другите неща, как сме вездесъщи и в състояние да виждаме и в тъмното...И от 20 години си оцелял, що да не оцелееш още 20...??! То още намека, че тези които са загинали, няма как да пишат сега тук също беше... Думи нямам. "Голям залък лапни, но голяма дума...." Утре може да стане да не го видиш... или той да не те види, резултатът ще е еднакъв(да не дава Господ!!!). А какво ти струва?! Нищо. Какъв аргумент имаш?! Че ще те заслепи някой в горещ слънчев ден в центъра на града... Айде бе!
                              Пешеходец на неосветен път ако не се пази сам, значи е самоубиец. От самоубиец не можеш да избягаш. Ако караш влак, само дърпаш ръчката, свириш с тромбите, газиш го и после сравнително лесно те оправдават. Ако караш автомобил имаш още някой и друг вариант, между които и да се самоубиеш за да спасиш. Обаче не винаги можеш да избираш, нито пък имаш много време да мислиш. И после те оправдават трудно, ако въобще....
                              При мен всичко е като едно уравнение. Още от началото вкарваш параметрите които знаеш(машината която управляваш, пътници, товар и пр.), после при всяка ситуация се явяват още известни и неизвестни. Решават се постоянно задачките с различна трудност и ако стигнеш за където си тръгнал значи не си сбъркал в решенията...
                              И понеже аз не съм чак такъв факир, предпочитам да ми се дава винаги възможно по-отрано информацията. Светнатите фарове това правят.
                              Да, пак ще има олигофрени по пътищата, да, пак може да стане случка заради несветнати фарове. Но е по-малко вероятно.

ПП: Стига ми толкова по тая тема.

Втората част до кой е?Аз не съм писал такива неща...Казах само за опита...Мерете масата,не обема.Кви епруветки,кви 5 лева...плътности...Ще мерят нищожно количество гориво.Най-точно е тегловно.А ако искат обемно,имам уред за измерване на плътността
                              Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                              Аз по-горе точно това съм намекнал, но хайде да не е аналитична, да не се окаже, че с нея теглиш (е правилният израз) бабината Защо, сети се сам.
                              Напиням се...ама не мога да се сетя...сигурно ще ми дадеш жокерче....Да не в заради обхвата?Имам везничка до 200 гр,с точност до 4 тия знак...
                              Последно редактирано от бат'Марто; 05-07-12, 02:20.
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

... При изпреварване виждате ли в насрещното движение кола която не е светнала фаровете? Виждате, защото ако не виждахте-нямаше сега да пишете тук...
                                За виждане - вижда се. Въпросът е кога. Сива кола в сянка ще я видиш по-отдалеч, ако е с пуснати фарове.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X