Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Не ми е приятно да ми го пускат като закон от горе щото някой смел май е ходил в Канада и го е усенила страхотната идея да караме на фарове и тук.Дали вече ще карам малка червена кола или голям черен джип си го преценявам аз,пуснат ли ми го като закон и тьпо ли е ще мрьнкам и още как.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Със закон или без, аз винаги съм с включени фарове и според мен така е правилно. Забелязал съм, че така доста повече те виждат и пешеходци, и колите в огледалото, преди да направят някоя малоумна маневра.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Да направят жьлтото 4 секунди мигащо преди да светне червено и след секинда да светка зелено на другите / без жьлто / и да видим на кой му пречат 3 секунди и колко катастрофи ще се избегнат по тоя начин.
        В Букурещ съм карал при такъв светофарен режим и е доста удобен за всички.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
          В Букурещ съм карал при такъв светофарен режим и е доста удобен за всички.

Знам,подобен е на края на света и за 9 години сьм видял всичко на всичко 2 катастрофи на крьстовище.Просто като почне да ти мига жьлтото и броиш колко пьти светка и знаеш,че след 5 мигания светва червено.Ония чакащите зелено си го получават без предупреждение и светне ли си е истинско - до тогава 4-5 секунди келешите имат време да спрат преди да светне червеното.
          Такива Минах на жьлто си ги нямаме,аз трьгна ли сьм трьгнал на зелено,а ти си имал 5 секунди да се сетиш да спреш,един свидетел ми трябва и сьм аз.За капак светофара има капаци или нещо като фуния,няма как да видя какво им свети на другите и кой кога и какво прави,от червено ми става зелено,а ония са спрели,в комбинация с камера която е включена кьм червеното си е утепец - а нагазиш,а са ти лепнали дебела глоба,кьорав да сьм ще видя мигаща жьлта за 5 секунди.

Едно такова ще спести мьки и на пешеходци и на карачи,сега с това жьлтото малко да си се засилил и няма спиране или поне за мен.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

колко енергия се изхаби в тея 13 страници чесане има ли кой и с какво да измери?

ясно е, че ще караме като приемат закона, та я дайте нещо по-практично: кои от многобройните предлагани дневни светлини да купим и монтираме? има ли някой да е слагал? а и сега е момента по-сръчните съфорумци да запълнят тая ниша - няма да страдат от липса на клиенти, колкото и да мрънкат някои пък и без измерване съм сигурен, че с тях харча ще е по-малък /даже ако уточните мерките и тегликите, може да сметнете с колко/ спрямо стандартните светлини

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              колко енергия се изхаби в тея 13 страници чесане има ли кой и с какво да измери?

ясно е, че ще караме като приемат закона, та я дайте нещо по-практично: кои от многобройните предлагани дневни светлини да купим и монтираме? има ли някой да е слагал? а и сега е момента по-сръчните съфорумци да запълнят тая ниша - няма да страдат от липса на клиенти, колкото и да мрънкат някои пък и без измерване съм сигурен, че с тях харча ще е по-малък /даже ако уточните мерките и тегликите, може да сметнете с колко/ спрямо стандартните светлини
              Нишата за съжаление е запълнена поне от около 2 години. Това за диодните изпълнения.

А и аз още от началото на темата твърдя че точно по отношение на разход няма какво да ги мислим. Дори и по отнопение на изгорели лампи няма какво толкова да мислим. На фона на общите разходи за гориво, винттки, застраховки, а в нашиа случай и всевъзможен тунинг, понякога на стойността на няколко автомобила, съмата, похарчена за това да караме на фарове е пренебрежимо мижава. Проблема е другаде, и принципен.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Един малко тъп въпрос, ама ше ме прощавате.

"Гирляндите" от светодиоди по ръба на предните фарове (фабрични), броят ли се за пуснати светлини през зимата ? На автоматичен режим на фаровете, през деня, само те се включват, ако забравя ръчно да прецъкам на къси - ще ме дърварят ли ?
                Последно редактирано от windwarrior; 06-07-12, 22:11.
                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Май ги броят за габарит. Така че-не.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

И аз така си мисля. Но имам колеги дето си взеха служебните кошници преди 6 месеца, и твърдят че са нямали проблеми.....

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                      Един малко тъп въпрос, ама ше ме прощавате.

"Гирляндите" от светодиоди по ръба на предните фарове (фабрични), броят ли се за пуснати светлини през зимата ? На автоматичен режим на фаровете, през деня, само те се включват, ако забравя ръчно да прецъкам на къси - ще ме дърварят ли ?
                      "Гирляндите" минават за дневни, ако на тях си има надпис че са дневни. Ако питаш за тия фабричните ба Audi например, май минават за дневни, макар да не съм се заглеждал какво пише на тях. Идеята е че са доста по-ярки от габарит, а реално това е важното при дневните - не да светят като фарове, а да те виждат от по-лесно и по-отдалеч. Реално един голф 2-ка с обикновени фарове на къси е по-малко забележим от едно Audi с пуснати гирлянди. Позагледай се някой път и сам ще видиш че е така.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не мисля така, ама нейсе.
                        Разните носения на вода от девет кладенеца, че окото било по-чувствително за еди коя си честота на вълната, пък точно в нея светели модерните гирлянди не минават.

Вече го казах найсе пъти в темата-това което спасява живот е мисленето, а не светенето.
                        Ама докато живеем в света който е устроен така като го знаем сега-все ще е така.

Права беше Милена като пееше-"Системата ще трябва да се промени", Да, ама кога...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Хич не съм споменавал спектри, честоти и прочие. Просто диодите се състояр от множрство по-ярки точки, докато обикновен голфов фар едно че свети надолу на къси, и второ че има голямо петно с по-ниска яркост. А яркостта е това, което се забелязва, а не общата мощност.

Просто се загледай през деня в обикновени фарове и Audi-та с гирлянди. Сам ще видиш за какво говоря.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            "Гирляндите" минават за дневни, ако на тях си има надпис че са дневни.
                            И къде да го диря тоз надпис ? Става дума за новия Пасат.

Че драйвър'с менюала е дебел колкото първия том на Война и мир, и май ще ми трябва отпуска за да го прочета...

Коментар

Ми на тях самите трябва да си пише.

Коментар

Ся ме вкара във филм. Утре ще разгледам подробно врътката на режимите на фаровете, да видя какво и как има обозначено. И явно ще трябва да се инвестира известно време в четене на менюъла. Явно остарявам. Отне ми само 15 минути за да пусна ръчната.... Половината бутони на таблото само ги гледам със страхопочитание и ме е страх да ги пипам.

Едно време беше лесно - питаш къде е задната (пред първа или зад четвърта, трябва ли да натискаш лоста надолу) и потегляш. Сега ти трябва двуседмичен курс само за да караш в права линия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X