От: Инструменти и технологии за точене
Шлайфпасти НЕ СЕ слагат на каиш, те се ползват върху кечета и пр. при машинно заточване и полиране. На каиша, всъщност, не се точи - само се заглажда по време на работа, аналогично на заглаждането на косата с брус по време на косене, при положение, че "същинското" точене се явява клепането. Каиша също може да се ползва за обиране на "мустаците" като заключителен етап след заточване.
					Шлайфпасти НЕ СЕ слагат на каиш, те се ползват върху кечета и пр. при машинно заточване и полиране. На каиша, всъщност, не се точи - само се заглажда по време на работа, аналогично на заглаждането на косата с брус по време на косене, при положение, че "същинското" точене се явява клепането. Каиша също може да се ползва за обиране на "мустаците" като заключителен етап след заточване.
 ). След това ги прекарвам през каиша по острието, без шлайф пасти - на сухо. Като цяло се заточват добре. Зачудих се дали да не използвам и шлайф паста, но като се замисля едвали ще стане кой знае какво с нея. За мен тези три процедури са достатъчни. За остренето може да не знам много, но разбрах, че пет минути правилно водене на острието и съответно правилно запазване на ъгъла на заточване и резултатът е по - добър, отколкото половин час, не правилно мандахерцане на ножа по камъка.
							
						
							
						
Коментар