До: Инструменти и технологии за точене
Може ли малко по-подробно за "масата" и ползвал си ли керамичен? Идеята е че кухненски нож по принцип е трудно да се наточи с друго... много е тънък и се огъва лесно, което обезсмисля идеята за точене с камък... При това ако острието е със сложна извивка пък съвсем не става... Та "масата" и онова чудо механизираното, май са единственото решение... Гледам че и най-големите професионалисти точно на тази комбинация са се спрели...
От този модел на фискарс и аз си купих и го използвам за кухненските ножове... Между впрочем установих че след точенето с него ако веднъж се мине по острието с т.н. V-образни острилки (керамична) има още по-добър резултат... предполагам че обира "мустаците"...
Но при всички положения системата на на Т.Т. по-горе ще дава още по-добри резултати...
Въобще точене на типичен "кухненски" нож или какъвто и да е нож с по-тънко острие според мен не може да става на камъни... а само с методите описани по-горе...
Първоначално публикуван от T.T
Преглед на мнение
Първоначално публикуван от sl.daskalov
Преглед на мнение
Но при всички положения системата на на Т.Т. по-горе ще дава още по-добри резултати...
Въобще точене на типичен "кухненски" нож или какъвто и да е нож с по-тънко острие според мен не може да става на камъни... а само с методите описани по-горе...
Коментар