До: Инструменти и технологии за точене
					Тъй де, така е... само дето не са микро "зъбчета," а направо макро "зъбове" бих ги нарекъл...

. Ножа за писма бих го заточил по един начин, бойния по друг. Работният... ми зависи от това каква е работата - по подобна на отварянето на писма или коленето 
. Напрактика и по-горе се спомена, че това е тема само за маняци. Колкото до мен. Аз си точа ножовете с каквото ми попадне под ръка и както мога. Ъгълът го определям изцяло на око, взимайки предвид за какво мисля да ползвам конкретния нож(случвало ми се е да ги затъпявам умишлено)... До сега не съм се оказвал в практическа ситуация острието да не ми е вършело достатъчно добра работа(все пак не си изкарвам хляба ползвайки по цял ден ножове) 
.

.

Вчера обиколих Варна  и единственият  поносим камък с който успях да се сдобия (оръжеен магазин Магнум) е  един воден японски но и той е 1500 
Иначе хората работеха с  Lansky но и те не знаеха колко всъшност са финни камъните им .Като попитам за 3000 - 4000 и се хващат за главите.В друг магазин един умник  дори взе да ми обяснява  че воден  японски означавало само по себе си най-финният камък 
 Отплеснах се нящо.Въпросът ми е колко грида е най-финният диамантен камък на Lansky
 8 3/4 in. x 2  in -  приблизително 20 х 6 см
Чудесно камИче 

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар