Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти и технологии за точене

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Инструменти и технологии за точене

    Качествените ножове се заточват в пъти по-лесно от калпавите .
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

    Коментар


    • От: Инструменти и технологии за точене

      Категорично не е верно.

      Коментар


      • От: Инструменти и технологии за точене

        Качество и лесно: нямат нищо общо.

        Коментар


        • От: Инструменти и технологии за точене

          Какво значи качествен нож ? Може да бъде качествен от 440 C ,Сандвик ,AUS 8 ,Карбон и ...... заточват се много лесно и пак си държат ряз . Може да бъде качествен и от инструментална стомана : D2 , A2 или прахова .Тогава заточването не е толкова лесно . Качеството на един нож по никакъв начин не го определя като лесен или труден за заточване .
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

          Коментар


          • От: Инструменти и технологии за точене

            Днес гледах клип в youtube.В този клип човека точеше нож на водна шкурка.Възможно ли е да се наточи?
            По малко, ама с хляб!

            Коментар


            • От: Инструменти и технологии за точене

              Всичко е възможно колега,зависи от кой № ще започнеш и с кой ще свършиш.Също така зависи и какво в крайна сметка искаш да постигнеш, .........и дали имаш "кунки"!Така че пробвай.

              Коментар


              • От: Инструменти и технологии за точене

                Да . Така се точи конвекс или казано по нашенски с бузи .


                1 - Hollow grind

                2 - Flat grind

                3 - Sabre grind

                4 - Chisel grind

                5 - Double bevel

                6 - Convex grind

                Последно редактирано от droba; 02-06-10, 21:22.
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

                Коментар


                • От: Инструменти и технологии за точене

                  Почваш с водна шкурка 600,800,1500,2000...и накрая правиш стропинг на каиш с шлайф паста.Номера шкурка с който почваш зависи колко е захабено острието разбира се и до каква острота искаш да го докараш.

                  Коментар


                  • От: Инструменти и технологии за точене

                    Да се уточним "конвекс" "бузи" нещо не схванах мисълта ти.Най-обикновено ножче ще мога ли да наточа това ми е въпроса.Благодаря предварително.
                    По малко, ама с хляб!

                    Коментар


                    • От: Инструменти и технологии за точене

                      Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнение
                      Да се уточним "конвекс" "бузи" нещо не схванах мисълта ти.Най-обикновено ножче ще мога ли да наточа това ми е въпроса.Благодаря предварително.
                      Конвекса се точи по спицифичен начин-различен от останалите видове скос.Най-често се използва водна шкурка поставена върху подложка за компютърна мишка.Конвекса държи по-дълго ряз, за цепене и сечене също е по-подходящ.
                      Поне така пишат по-форумите

                      Коментар


                      • От: Инструменти и технологии за точене

                        Ще може ли да ми разясните скосовете - какви на кой нож има за пример и горе долу опътване за точене.
                        По малко, ама с хляб!

                        Коментар


                        • От: Инструменти и технологии за точене

                          Заеби я тая водна шкурка .Вземи си един камък ,разгледай в Тубата клиповете за заточване и тренирай. Всеки нож си идва с някакъв готов скос ,дали е най-удачния е друг въпрос но явно си начинаещ та ти е рано да сменяш ъгъла на заточка. Просто се опитай да спазваш оригиналния ъгъл .Ще се научиш само с практика . С приказки тия работи не стават .
                          Последно редактирано от droba; 03-06-10, 15:26.
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

                          Коментар


                          • От: Инструменти и технологии за точене

                            Благодаря за информацията.
                            По малко, ама с хляб!

                            Коментар


                            • От: Инструменти и технологии за точене

                              Тук има няколко филмчета за конвекс заточването .
                              http://www.knivesshipfree.com/pages/Sharpening-Videos
                              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

                              Коментар


                              • От: Инструменти и технологии за точене

                                Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                                Заеби я тая водна шкурка .Вземи си един камък ,разгледай в Тубата клиповете за заточване и тренирай. Всеки нож си идва с някакъв готов скос ,дали е най-удачния е друг въпрос но явно си начинаещ та ти е рано да сменяш ъгъла на заточка. Просто се опитай да спазваш оригиналния ъгъл .Ще се научиш само с практика . С приказки тия работи не стават .
                                Тук има няколко филмчета за конвекс заточването .
                                http://www.knivesshipfree.com/pages/Sharpening-Videos

                                Нещо си противоречиш Дроба

                                Аз след много опити стигнах до извода, че най добри за заточване са точила с кръгла форма ИМХО.Подобни на масати или точилото но Лански и негови подобни.Много по лесно се движи ножа отколкото по плоско точило.
                                При плоското равнината на острието трябва да съвпадне с равнината на точилото, а това изисква умения.При кръгло точило ножът контактува само в една точка с точилото и проблем остава само ъгълът.Тези които точат ножове ще ме разберът.
                                Естествено аз не се стремя да дялкам косми, а само ножовете ми да бръснат, и съм намерил начина това да става без десет вида камъни.V-образното точило на Лански и каиш с паста вършат работа
                                Поздрави!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X