Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Волан на танк

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Волан на танк

Бронебойно-запалителен патрон Б-32 имаше ли в българската армия? Пробвайте с него, и ще се изненадате, щото по мои спомени дупчи стоманен лист с дебелина 10 мм от 500 м.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
      МТЛБ-то как хубаво се дупчи с ПК-то, просто не е за вярване. Поне наши стари МТЛБ-та съм ги видях надупчени доста. Има едно място отляво, точно до топливни резервоари...
      Въобще не може да се сравнява вашето изпълнение с нашето . Това което нормално идваше от СССР тук не минава нито нашата нито на руския представител проверка . С такива заваръчни шевове в Бета направо бракуваха . Вашите представители ни вадеха душите а вашата техника с пъти по ниско качество на изпълнението се приемаше за нещо нормално . Погледни във военно историческия музей наша и ваша машина разликата се вижда от километри .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Въобще не може да се сравнява вашето изпълнение с нашето . Това което нормално идваше от СССР тук не минава нито нашата нито на руския представител проверка . С такива заваръчни шевове в Бета направо бракуваха . Вашите представители ни вадеха душите а вашата техника с пъти по ниско качество на изпълнението се приемаше за нещо нормално . Погледни във военно историческия музей наша и ваша машина разликата се вижда от километри .
        Виж за МТЛБ не знам, ама руските Т-55 бяха с пъти по-читави от чешките например (поне бронята).
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

• Re: Волан на танк

И аз се мъчих да си спомня с коя картечница, но май погрешка мерача забоде няколко 7,62 от ПКТ то отстрани на едно бмп и го надупчи.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
            Виж за МТЛБ не знам, ама руските Т-55 бяха с пъти по-читави от чешките например (поне бронята).
            За чешките не знам . Аз имах поглед само върху българските и руските .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              За чешките не знам . Аз имах поглед само върху българските и руските .
              Така де, ама в БНА имаше и чешки Т-55ци. (Т-55АМ2, Кладивото).

Коментар

Каквото успях, преместих в темата БМП 23- 1300 Прашясаха ли вече??
                Ако има още нещо за там, моля да уведомите.
                Тук нека дискусията да продължи на тема танкове.
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Колеги ,и руснаците във БМП-3 са реализирали управлението на верижна машина без фрикциони и се управлява с волан/Щурвал/.
                  Значи това е бъдещето.

Патериците лека полека си отиват със верижните трактори.

Коментар

Ами да, кой не е карал кола ??? можеш да вземеш всеки от улицата и да го научиш за 2 минути да кара верижна машина,демек механик водача е лесно заменим, лостовото също е супер лесно, но си трябва повече практика за да можеш да го използваш пълноценно, сега вече с новите технологии и умни скоростни кутии не е нужно да имаш лостове, волана е достатъчен, а за останалото се грижи автоматиката, но си става като джип с виско

Коментар

Още Уинстън Чърчил го е казал . Каменната ера ще се върне на сияйните крила на науката . Така че дайте да не захвърляме добрите стари системи за механично управление на верижни машини . Който може да кара с лостове на другото свиква за секунди .

Коментар

Спомням си преди години се возехме в Мамарчево /Т55/, и нещо мойта машина не завиваше добре, трябваха и малко настройки на ПМЗ тата, та спускам си аз едно хълмче и машинката не завива, дърпам лоста, няма никой - ооо така ли? - лоста на 2 ра /с другия лост си регулирах големината на завоя/, газта до дупка, с другия крак спирачката и се измъкнах, спуснахме се, отворих си трансмисията, едни ключ, клечка кибрит и за 10 минутки си направих регулажа - после машинката завиваше като пушка, с новите технологии, ако нещо откаже си до там, повечето неща не подлежат на ремонт, и така прехваления волан дори и да е с механично управление не върши никаква работа.

Даже и при 72 ката - пукаш маркуч на хидравликата и си под обстрел, ами нямаш никакъв шанс да се измъкнеш, ставаш неподвижна мишена.

Коментар

Следващата стъпка ще е танк без екипаж.

Коментар

Най-вероятно по този път се крачи отдавна и няма да е далеч и този момент.

Коментар

Докато не се стигне до създаване на реален ИИ (Изкуствен Интелект), само че после да не стане наистина като в Терминатор.

Коментар

Защо ви е изкуствен интелект. Може да е като на принципа на летящите дронове. Седиш си в някой контейнер на топло, гледаш си монитора и с джойстика си цъкаш като на електронна игра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X