Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С Богом, СВД!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: С Богом, СВД!

Ебати глупостта.
    Различаваш ли мирновременно, от военновременно производство? При среден живот на самолета - осем часа. 20 часа за лейтенант от пехотата, едно денонощие до три месеца за пехотна дивизия?
    Верно ли са важни финишните обработки за красота на ръчките в кабината? Когато бомбардират завода?
    Последно редактирано от Стефан; 17-04-13, 23:14.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
      Не е нужно някой да те разубеждава, просто пробвай. И кое е "добре" в случая?
      ,,Добре'' е да ми свърши работа,както аз искам,ама не на стрелбището,и не закичен като новогодишна,пардон-за тия е коледна украса.Разговорите бяха и с невероятни забежки,как АК бърка на 50-тина мвтра.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Аз само ще попитам, дали някой прави разлика между оръжие за приоритетен прицелен огън, конструирано хиляда деветстотин и голямата зима и имащо за основна и единствена задача, да поразява живата сила на противника от безопасна дистанция, надвишаваща дистанцията на максимална прицелна стрелба на лекото стрелково оръжие на евентуалния противник, за което още при конструирането му се е смятало за достатъчно - куршума просто да порази целта (армейския снайпер обикновено цели в корема, а не между очите или в основата на носа) и всичко останало, дето се изписа като сравнение...?!!!!!

П.П. Вижте за кой боеприпас е правен СВД и това ще ви отговори на много въпроси...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          Аз само ще попитам, дали някой прави разлика между оръжие за приоритетен прицелен огън, конструирано хиляда деветстотин и голямата зима и имащо за основна и единствена задача, да поразява живата сила на противника от безопасна дистанция, надвишаваща дистанцията на максимална прицелна стрелба на лекото стрелково оръжие на евентуалния противник, за което още при конструирането му се е смятало за достатъчно - куршума просто да порази целта (армейския снайпер обикновено цели в корема, а не между очите или в основата на носа) и всичко останало, дето се изписа като сравнение...?!!!!!

П.П. Вижте за кой боеприпас е правен СВД и това ще ви отговори на много въпроси...
          Това всичкото за снайперска пушка ли се отнася? Някой някога, прокламирал ли е това оръжие като уникално; с недостижими за близки аналози параметри (та и че няма близки аналози)?
          И други такива едни работи...
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

През оная зима е било достатъчно да закачиш силуета как да е. По ония места всяка зима това е достатъчно, а там зимата е половин година.
            И втори превързочен пакет никой не е носел, нито втори пълнител за Шпагина. Няма нужда.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Това всичкото за снайперска пушка ли се отнася? Някой някога, прокламирал ли е това оръжие като уникално; с недостижими за близки аналози параметри (та и че няма близки аналози)?
              Всеки, винаги е прокламирал това което има и го е хвалил като единствено и неповторимо, но в крайна сметка на края е гледал да докопа нещо немско (ако си говорим за снайперски пушки)... Просто това оръжие е било мислено за един конкретен начин на водене на война - от там и несъстоятелността на правените сравнения в темата! Но понеже задаваш въпрос на който не съм сигурен дали знаеш отговора, аз ще ти задам друг:
              - Можеш ли да ми посочиш западен образец на самозарядна снайперска пушка - поне приблизителен набор на СВД като поява на бял свят и масово приет на въоръжение в коя да е армия?! Отговора на този въпрос ще пасне идеално и на твоя...

Коментар

...''Основен проблем е със снайперистите.Нито в един въпрос свързан с пехотните бойни дейстеия,няма такива противоречия,както въпроса със използването на снайперистите.Някои считат,че е необходимо във всяка рота или в краен случай щатен взвод снайперисти.Други предсказват,че най-голям успех ще имат снаиперисти действащи по двойки.Ние се опитахме да намерим решение удовлетворяващо нуждите от всяка гледна точка.Преди всичко трябва да се различават ''снайпери любители'' и ''снайпери професионалисти'' .Желателно е във всяко отделение да има да има по двама нещатни снайпери-любители.Тяхното оборудване трябва да е щатни щурмови пушки с оптичен прицел със 4-кратно увеличение.Те остават,като обикновенни стрелци получили допълнителна снайперска подготовка.Ако нямат възможност да действат,като снайперисти те ще бъдат обичайни стрелци.Що се касае за ''снайперистите-професионалисти'' ,то би следвало да са двама във всеки взвод,или шестима във групата за управление на ротата.те трябва да са въоражени със специални снайперски винтовки,имащи начална скорост на куршума повече от 1000 м/сек,с оптически прицел със шетократно увеличение и увеличена светлосила (така успях да го преведа от руски).Тези снайперисти,като цяло би трябвало да ''водят свободен отстрел'' в участъка на ротата.Ако в зависимост от обстановката и месността възникне необходимост от взвод снайперисти,то ше бъде лесно осъществимо,тъй като в ротата така и така има 24 ма снайпериста (18 ''снайперисти любители'' и 6 ''снайперисти професионалисти'',които в случая могат да действат заедно.

В момента чета една книжка на Ейк Мидеделдрьоф относно тактиката и въоражението на съветската и германската армия през втората световна.Цитата го преведох от там.
                Тома Томов
                Вече с Kia Sportage.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Имам аз въпрос. Я кажи ти колко си стрелял със СВД?
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Сега ще ти каже че много.
                    Никога.

Коментар

Първоначално публикуван от tomisagledva4a Преглед на мнение
                      ...''Основен проблем е със снайперистите.Нито в един въпрос свързан с пехотните бойни дейстеия,няма такива противоречия,както въпроса със използването на снайперистите.Някои считат,че е необходимо във всяка рота или в краен случай щатен взвод снайперисти.Други предсказват,че най-голям успех ще имат снаиперисти действащи по двойки.Ние се опитахме да намерим решение удовлетворяващо нуждите от всяка гледна точка.Преди всичко трябва да се различават ''снайпери любители'' и ''снайпери професионалисти'' .Желателно е във всяко отделение да има да има по двама нещатни снайпери-любители.Тяхното оборудване трябва да е щатни щурмови пушки с оптичен прицел със 4-кратно увеличение.Те остават,като обикновенни стрелци получили допълнителна снайперска подготовка.Ако нямат възможност да действат,като снайперисти те ще бъдат обичайни стрелци.Що се касае за ''снайперистите-професионалисти'' ,то би следвало да са двама във всеки взвод,или шестима във групата за управление на ротата.те трябва да са въоражени със специални снайперски винтовки,имащи начална скорост на куршума повече от 1000 м/сек,с оптически прицел със шетократно увеличение и увеличена светлосила (така успях да го преведа от руски).Тези снайперисти,като цяло би трябвало да ''водят свободен отстрел'' в участъка на ротата.Ако в зависимост от обстановката и месността възникне необходимост от взвод снайперисти,то ше бъде лесно осъществимо,тъй като в ротата така и така има 24 ма снайпериста (18 ''снайперисти любители'' и 6 ''снайперисти професионалисти'',които в случая могат да действат заедно.

В момента чета една книжка на Ейк Мидеделдрьоф относно тактиката и въоражението на съветската и германската армия през втората световна.Цитата го преведох от там.
                      Бинго! Имаме участник познал верния отговор...

Коментар

Бинго! Имаме участник познал верния отговор...
                        Преводач,даже не съм и участник,де да знам от къде ще ми пръснат гръдната мишена.
                        Тома Томов
                        Вече с Kia Sportage.

Коментар

Първоначално публикуван от tomisagledva4a Преглед на мнение
                          Преводач,даже не съм и участник,де да знам от къде ще ми пръснат гръдната мишена.
                          Поне четеш каквото трябва!
                          Подозирам, че сега сървърите на Гугъл прегряват от търсене за друго подобно оръжие 63-ти набор или някъде там...

Коментар

По-скоро ми е интересно,защо това е модела на снайпристите-горе долу в армиите на НАТО, а във нашта БНА навремето никой,когото съм разпитвал не се е и докосвал до СВД?Единствените,които са го ''докосвали'' са били към ВВ и ГВ.И според думите на Вожда служил гордо във Вътрешни Войски навремето,като снайперист,
                            видял го е ,докоснъл го е и му е бил зачислен.Толкоз.
                            Тома Томов
                            Вече с Kia Sportage.

Коментар

...
                              Последно редактирано от tomisagledva4a; 18-04-13, 00:29.
                              Тома Томов
                              Вече с Kia Sportage.

Коментар

Всеки, винаги е прокламирал това което има и го е хвалил като единствено и неповторимо, но в крайна сметка на края е гледал да докопа нещо немско (ако си говорим за снайперски пушки)... Просто това оръжие е било мислено за един конкретен начин на водене на война - от там и несъстоятелността на правените сравнения в темата! Но понеже задаваш въпрос на който не съм сигурен дали знаеш отговора, аз ще ти задам друг:
                                - Можеш ли да ми посочиш западен образец на самозарядна снайперска пушка - поне приблизителен набор на СВД като поява на бял свят и масово приет на въоръжение в коя да е армия?! Отговора на този въпрос ще пасне идеално и на твоя...
                                Аз така и не разбрах със сигурност - това за снайперска пушка ли се отнасяше.

Та затова ще изброя набързо разни работи, които са аналози по същество - със сходни, а някои и по-добри характеристики - пък на озаглавяването като снайперски, или не - няма да се втилявам:
                                Същите руснаци, през `30-те и `40-те имат поне десетина разработки, основно на Симонов и Токарев (най популярна е СВТ-40, тя е бивала и сравнително масово на въоръжение), та чак до последният "Симонов" (не този `43-та, с междинен патрон като на нашите гвардейци), който е пряк конкурент на СВД в същия конкурс. Всъщност, по-добра пушка, но загубила по причини унификация, в условията на наборна армия.
                                Американците също имат ред подобни оръжия. Гаранд (М 1) - с какво се различава принципно от СВД.
                                И германците имат.
                                Най-сетне, дори ФН ФАЛ е същото оръжие по същество (7,62х51 е замислен като междинен патрон, но напрактика си е пушечен)

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                                Имам аз въпрос. Я кажи ти колко си стрелял със СВД?
                                Малко повече от средностатистически наборен войник от БНА (такъв, който все-пак, изобщо е имал досег с това оръжие).
                                Последно редактирано от davc; 18-04-13, 00:27.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X