Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С Богом, СВД!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: С Богом, СВД!

Мегаснайперистите които рекламират пушки по за 30 000 в тоя форум, казват че било закономерност. Тия които не са обличали униформа гръмогласно ги подкрепят.
    Аз съм дребен човек, отде да знам защо разни тъпаци произвеждат оръдия, бомби, параходи с големи топове, други някви железа, щом турбо специалистите казват че събарят цели армии с по един пълнител.

Коментар

Стефане не съм отричал СВД-то, казах къде е силната му страна и къде слабата. Използването на самозарядни и не самозарядни снайпери си има своето точно предназначение. СВД-то е добро за бърза огнева поддръжка, макар че, при по-новите образци същите резултати се постигат с по-къса цев.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Ти па къде се буташ у А-група? Имаш си съюзник, специалист и по стратегията, и по авиацията, и по всичко, който никога не е обличал униформа, но преди много години още е обяснил на света че самозарядните пушки не стават за точна стрелба. А специално съветските са крадени, изобщо не могат да стрелят, и с две думи - такова няма.
        Чети архивите - просвети се.
        Аз понеже не съм толкова светнат - така и не знам какво е това. Още от 80-та не го знам.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          С 338 на 2,5 километра няма как да стане, дори и в космоса, ако ще и стрелеца да е джедай...
          Именно де, известният от години на 2,4км е със 1/2 цол. Аз лично съм леко скептичен и за него, въпреки че притежава всички атрибути на документиран (извън филмче в "Тубе" и регистрация в Гинес).
          А автоматиката има отношение (отрицателно) към прецизността и точността - откатът е съвсем друг въпрос. Такива пушки като правило са по "петнайсет кила" и в конструкцията им са предприети сума мерки по въпроса. Ако ще се залага на неефективното "изфирясване" на част от газовете, то не е ли по-рационално просто да се намали заряда - ма такава тенденция не се наблюдава .
          Последно редактирано от davc; 17-04-13, 11:58.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ебати кретенията.
            Да питам ли нещо?
            Разкажи нещо за болтовия затвор форевър, и къв буклук е СВД-то, подкрепи себе си!
            Или да ровя в архивите?

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Именно де, известният от години на 2,4км е със 1/2 цол. Аз лично съм леко скептичен и за него, въпреки че притежава всички атрибути на документиран (извън филмче в "Тубе" и регистрация в Гинес).
              А автоматиката има отношение (отрицателно) към прецизността и точността - откатът е съвсем друг въпрос. Такива пушки като правило са по "петнайсет кила" и в конструкцията им са предприети сума мерки по въпроса. Ако ще се залага на неефективното "изфирясване" на част от газовете, то не е ли по-рационално просто да се намали заряда - ма такава тенденция не се наблюдава .
              Ъъъ?Кое имаш предвид неефективно изфирясване?
              Всеки трети е шести

Коментар

Е как какво - каквото не е.
                Виж, ти като не разбираш как точно става работата - трай си. Тука има хора които са измислили авиацията, когато са били още деца са вдигали за бой армии, после са научили разни тъпаци как именно се взема за почест пред огледалото, и други умни неща. Скрий се някъде в ъгъла, всички се крием, тука напоследък върлуват яки мъжаги. Ние сме слаба ракия.

Коментар

Да ни е слаба, да ни е слаба, колко да ни е слаба ... мойта е 50 градуса, ама не остана.Пак казвам СВД-то си е добро за целите за които е създадено, има и западни образци, как да кажа, високоточно самозарядно леко стрелково оръжие.Или поне така се води.На мен човека, който никога не е стрелял със СВД по форумите, а само работния инструмент му е бил СВД, ми каза че точна стрелба е водил на 600 до 700 метра без проблеми.Да се разбира, че е "отработвал" мишените, естествено без да ги вкарва дупка в дупка и каква група е правил не сме коментирали, поради причината, че групата е показателна за качествата, но се използва като ориентир дали оръжието е годно.Това, че някои правят по-големи или по-малки групи, не е чак такъв критерий за обсъждания вид пушка.Важното е да са в целта и да я поразяват, за да е ефективно оръжието при бойни действия.И не, не само по мишена настъпваща група пехота.Разглеждайки нещата теоритично разбира се можем да разглеждаме безброй варианти за попаденията, да ли е в главата, гръдния кош или някой крак, след това дали е в правилната артерия в крака и т.н. ....
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                    Ъъъ?Кое имаш предвид неефективно изфирясване?
                    Отклоняване на част от газовете извън цевта, без те да извършват някаква работа. Малка част от енергията на отклонените газове се употребява за задействане на автоматиката. Тази част от въпросната енергия, в крайна сметка пак се реализира в откат. Останалата част, буквално "изфирясва". Тя и не участва като компонента в отката. Тоест, доколкото отката при автоматичните оръжия, с газоотводна автоматика, се намалява на това основание (че са автоматични), то това е за сметка на изобщо неупотребен потенциал на боеприпаса. Което е еквивалентно на намаляване мощността му за същата цел.
                    Това всичкото в контекста на тръгналата приказка за това, че автоматиката поглъщала част от енергията на отката.

Коментар

• От: С Богом, СВД!

Зарежи тия дивотии.
                      Там пушката е на въоръжение във всяко мотострелково отделение, значи по три във взвод, и значи задачата не е пишкомерство на не знам си колко километра. Задачата е чуждия командир на взвод, картечар, телефонист, радист, какво да е друго важно. Тутакси, не когато дойде специалиста от Вашингтон. От нашингтон е ясно че няма да дойде.
                      Освен това тя нормално стреля на откоси, нормално яде патроните на картечницата, и нормално носи щик. Което значи че тоя боец е самодостатъчен, и не му трябват петнайсе души свита като за прима-балерина, която сега ще лежи тука, и след три дена ще утрепе една катерица право в окото. Което често заменя и картечницата, тогава тя остава скрита. Което пък дава още на командира на отделението рязко тактическо преимущество, може срещу много по-силен противник. На командира на взвода много повече, а на комбата - може и решително превъзходство. Там както дойде, но може и да даде.
                      Срещу такова снайперистите от плинкинга няма какво да направят. Или няма да са там, или ще заспят, и такова. Отзад.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Отклоняване на част от газовете извън цевта, без те да извършват някаква работа. Малка част от енергията на отклонените газове се употребява за задействане на автоматиката. Тази част от въпросната енергия, в крайна сметка пак се реализира в откат. Останалата част, буквално "изфирясва". Тя и не участва като компонента в отката. Тоест, доколкото отката при автоматичните оръжия, с газоотводна автоматика, се намалява на това основание (че са автоматични), то това е за сметка на изобщо неупотребен потенциал на боеприпаса. Което е еквивалентно на намаляване мощността му за същата цел.
                        Това всичкото в контекста на тръгналата приказка за това, че автоматиката поглъщала част от енергията на отката.
                        Източници?Или са твои разсъждения, интересни са.Поражда се и въпроса - защо не се намалява заряда?Което по-нагоре си споменал.Най-важното е има ли практическа стойност.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          ...
                          Срещу такова снайперистите от плинкинга няма какво да направят. Или няма да са там, или ще заспят, и такова. Отзад.

Въпрос, понеже не разбирам: снайперистите от "плинкинга" нямат ли и те такива самодостатъчни бойци, ако и да не ги дават по филмчета и по новини ? Или имат само от "Турбо" тертипа ? Нещо пречи ли им да имат от двата вида ?

Върти ми се едно име, Карлос Хачког, с 93 потвърдени попадения, за чиято глава северно виетнамците са били обявили награда от 30000$ (при нормална награда за убит "обикновен" американски снайперист варираща от 8$ до 2000$).

Та идеята ми е - тоя човечец си ги е трепал сам, без мерач, без спътници и без жакузи, пикал си е в крачола като колегите от другата страна и в общи линии си е бил "стандартен" снайперист.

Този вид снайперисти изцяло ли е изчезнал в оная армия ?
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не. Спецназа работи където му кажат, и по каквото. С каквото трябва. А в простата кашимерия снайперските винтовки и снайперистите са един от осем ли, колко там ще дойде. Такова имат даже в огневите взводове на артилерийските батареи, за не дай боже. Като им счупят оръдията да не останат с голи ръце, ако още има живи. Щото стигне ли се до автоматите - вече е мазало, и Постави ножа! А те са си нормални хора, ако трябва ще завържат ръкопашен бой, но верно е много страшно.
                            За който ще има умни въпроси: не знам, не видях, ВОС 1 отдавна, отдясно, сигурно по главата, после не помня.
                            А верно любимата ми снайперска пушка е ЗУ-то. Може да му преброиш копчетата на три километра.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                              Източници?...
                              А сега де! Източници за какво? Всичкото това са елементарни неща, аксиоми - така да се каже. Ако се нуждаеш от нарочни пояснения върху тях - за какъв разговор изобщо може да става дума!

Коментар

Това което се омотва сериозно е разликата между дедикейтед и дезигнейтед "снайперист". Двамата обслужват различни задачи и съответно се нуждаят от различно оръжие- и в американската армия е на въоръжение М110 която е полуавтоматична. И Гоблинг Ланг-О-Транг (Хикок) е имал помощник - Казва се Бърк ако не се лъжа. А относно неразбирането за различните типове снайперисти и разликите в тяхното оръжие - те на българския генералитет едва в последно време му просветнаха. Може би щото съвеЦките възпитаници за които това е несмилаемо си заминаха.
                                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                                No man left's behind !!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X