Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С Богом, СВД!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: С Богом, СВД!

Ми аз като съм гледал денем при ясно време, безветрено, видимост около 400-500 метра. Нощно време с прибора за нощно виждане видимостта е около 10 метра, след това не можеш да различиш човек от камила. Прахоляка бърка работата много.
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Точно така. И с открит механичен мерник не можеш да стреляш, всичко се размива от горещ въздух.

Коментар

Аз май съм споменавал тука, веднъж мисля че беше през 2011 двама идиоти на мотор (официално ги наричаме бунтовници, да не обиждаме талибаните) решават да атакуват базата ни. За целта вземат един мотор (някакъв си, примерно ИЖ), заварят една тръба под някакъв си ъгъл, която сочи назад и на страни, единия кара, другия сяда с гръб към него, карат на 200-300 метра от оградата на базата и си сипят мини. Това в продължение на около 5-10 мин, докато им свършат мините. Тя една торба бързо свършва. Авиацията при американците е малко по-бавна от "съветската", демек и от БГ. Просто процедурите по излитане и предполетната подготовка за по-дълги. И кой мислите че варди базата, естествено Бг войниците. Това става на свечеряване. Ония двамцата си сипят мини, ние вътре не знам какво става, мислим че е атака със 107мм, и влизаме в укритията, понеже при "ракетна" атака нищо не можеш да направиш, освен да се скриеш (снарядите са с таймер). Нашите по кулите са със АК, ПК и СВД. Не е проблем дистанцията за нито едно оръжие, а пък за ПК да не коментираме. Обаче няма видимост. Прахулят, слънцето залязва и то там бързо залязва, естествено с приборите за нощно виждане сме за никъде, та със СВД-то до тук. То с каквото и оръжие да си пак същата работа, ако нямаш подходящите мерни прибори.

Коментар

Ей Ненчев и Сибирски, я марш в ъгъла! Какво разбирате вие от стрелба?!? Казано е 2500м. с 338 значи е толкоз и край. Кои сте вие да разваляте легендите? Ааамаа ха!
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

То след първи изстрел вече нищо не се вижда заради дигащият се прахоляк, ама канадците са упорити копелета, стреляли докато не улучат.

Коментар

Какво разбирате вие от стрелба?!?
              В интерес на истината снайперската стрелба не ми се отдава хич, сложно нещо е. Изучавал съм я, на курс съм ходил, много неща има още дето не са ми ясни. Стрелял съм, по-точно пробвал съм, със СВД нещата до 300-400 метра биват. С М24 и другия "М" не си спомням номера на 100 метра ги вкарвам в предната дупка, ама от там нататък е голяма мъка. Та това не за мен, цяла наука си е. Ако е пък специален снайпер дето дебне по няколко дни мишената си без да мърда на голяма дистанция нещо не ми е ясно как ще стане примерно лятото в Афганистан при температури на слънце които минават 50 градуса. Снайпериста трябва да има водоноска с него.

Коментар

Не е много сложно, ако си първ спортен разряд по стрелба си го спечелил на 12 години. Допълнение - освен водоВозка в Афганистан за снайперист трябва още негър с опахало за да раскарва мухите и персонална жаба за да опазва стрелеца от всякакви недотам безобидни буболечки.

Коментар

Калибъра е 50, а точната дистанция - 2430 м, при доста сериозна денивелация (стрелеца е над целта). Инфо за изстрела дал Бог. Сек просто се е объркал за калибъра, както и аз - не улучва от 6-тия път, а от третия! Попадението е признато, независимо дали на нас тука ни се вярва или не.

Коментар

Нека си е признато. Възможно е, никой не отрича. Аз твърдя, че в реална ежедневна бойна обстановка шанса за такова попадение е нищожен.

Коментар

Типична сцена при стрелба в Афганистан:

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        Калибъра е 50, а точната дистанция - 2430 м, при доста сериозна денивелация (стрелеца е над целта). Инфо за изстрела дал Бог. Сек просто се е объркал за калибъра, както и аз - не улучва от 6-тия път, а от третия! Попадението е признато, независимо дали на нас тука ни се вярва или не.
                        Този случай е всеизвестен отпреди доста години е, но като че ли става въпрос за друго нещо.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Става, става. За киното винаги става.
                          Имаше едно време нормални такива пушки, с цеви по два метра. Даже веднъж ми даваха да стрелям, ама аз нещо не щях, като чух кво каза тоя преди мене, и като видях как се врътна барабар със шпертплата на който лежеше.
                          ПТРС, ПТРД.
                          Може даже наистина да са имали пристрелочни изстрели, преди да работят. Щом за тях има нарочни пристрелочни патрони. Преди боя стрелят с тях насам - натам, колкото да определят разстоянието до ориентирите и пристрелката, за да не занимават разузнавачите.
                          На километър спират БТР, по-наблизо и друго.
                          Сега руснаците пак имат разни Зверобои, така казват на всичките, и не ги притеснява че тежат много. Даже ги рекламират: "След десет изстрела мерача още не е инвалид - оценете сами!". Което е добре - мерачите на предишното поколение рядко са доживявали половината изстрели. Не че нещо - танковете са ги убивали по-рано.
                          А тука виждам развитие във вижданията на един специалист освен по авиацията, а и по армейските въпроси. Вече одобрява самозарядните снайперски винтовки, което до скоро отричаше за СВД.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Този случай е всеизвестен отпреди доста години е, но като че ли става въпрос за друго нещо.
                            С 338 на 2,5 километра няма как да стане, дори и в космоса, ако ще и стрелеца да е джедай...

Коментар

В космоса не става по други причини.
                              Станцията Салют-7 е била прототипа, успешно отработил. Последната от серията. След нея са били заложени направо две - Алмаз, и Мир. Мир беше това което летя много години, превърна се в символа на човешкото присъствие в космоса, погреба Елцин, и убеди руснаците в това че американците се страхуват от тях, и искат да ги изядат.
                              Аналогът Алмаз е строен изключително за военните, там освен другото е имало половин ЗУ-23. Само едната цев, БК - 150 патрона. Стояло е на кърмата в полусферична установка, освен оръжие, е било и резервен маневрен двигател. Нещото тежеше стотина тона, доколкото си спомням резултантния откат на ЗУто с две цеви е нещо към три тона и половина.
                              А, да, в космоса това ще издуха към Сатурн не само космонавта.

Коментар

Някой път нещата в стрелбата стават и по случайност .
                                Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                А тука виждам развитие във вижданията на един специалист освен по авиацията, а и по армейските въпроси. Вече одобрява самозарядните снайперски винтовки, което до скоро отричаше за СВД.
                                При тези големи калибри наличието на газова механика може да е е само плюс . Още нещо което да поглъща част от енергията на отката .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X