Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С Богом, СВД!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: С Богом, СВД!

И още нещо, което май не се знае - в двойката снайпер- спотер и двамата са еднкво обучени снайперисти. Т.е. няма такава специалност като " спотер". По време на мисия най често те се сменят на пушката/наблюдателната тръба. Защо - ми който му е интересно да позяпа два часа през оптика и сам ще разбере.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      А сега де! Източници за какво? Всичкото това са елементарни неща, аксиоми - така да се каже. Ако се нуждаеш от нарочни пояснения върху тях - за какъв разговор изобщо може да става дума!
      Елементарни, аксиоми, ама оръжейните умове и теоретици разсъждават ли над тях и публикуват ли някъде, а практиците прилагат ли ги?То по принцип и на практика човек и с вилица можеш да го утрепаш, и за това може да има прости аксиоми, ма е на произвеждат се елементарни вилици за хранене, с които може да бъде убит човек...вярвам, че ме разбираш.
      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
        Елементарни, аксиоми, ама оръжейните умове и теоретици разсъждават ли над тях и публикуват ли някъде, а практиците прилагат ли ги?
        Разбира се!
        То да не се повтарям де, но ако за теб това не е очевидно...
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          Това което се омотва сериозно е разликата между дедикейтед и дезигнейтед "снайперист". Двамата обслужват различни задачи и съответно се нуждаят от различно оръжие- и в американската армия е на въоръжение М110 която е полуавтоматична. И Гоблинг Ланг-О-Транг (Хикок) е имал помощник - Казва се Бърк ако не се лъжа. А относно неразбирането за различните типове снайперисти и разликите в тяхното оръжие - те на българския генералитет едва в последно време му просветнаха. Може би щото съвеЦките възпитаници за които това е несмилаемо си заминаха.
          Така де, явно ненавиждащите СВД(че темата нали е за него) изхождат от разглеждането на задачите на снайперистите Неизползващи полуавтоматични, и на база това отсичат, че свд-то е боклук.

Разбира се!
          То да не се повтарям де, но ако за теб това не е очевидно...
          Значи очевидното е, че пушката си върши работата, разсъжденията за изфирясалите газове, намаляването на заряда и т.н. ме интересува имат ли практическа стойност и дали на практика се прилагат аксиомите.Нищо по-малко от възможното, но нищо повече от необходимото.
          Последно редактирано от Goblin; 17-04-13, 19:28.
          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            ... те на българския генералитет едва в последно време му просветнаха. Може би щото съвеЦките възпитаници за които това е несмилаемо си заминаха.
            Това,че на някой се обяснява и показва,точно за случая изобщо не се отъждествява със светване.Съвецките възпитаници на много места и извън армията си отидоха,но освен,че сега трябва и преводач от руски,някой трябва и да показва какво може и не може СВД,или как работи онова с греста в сандъците.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец
              Значи очевидното е, че пушката си върши работата, разсъжденията за изфирясалите газове, намаляването на заряда и т.н. ме интересува имат ли практическа стойност и дали на практика се прилагат аксиомите.Нищо по-малко от възможното, но нищо повече от необходимото.
              Ето това е смисълът:
              ...А автоматиката има отношение (отрицателно) към прецизността и точността - откатът е съвсем друг въпрос...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Не бе, по-просто е.
                Преди време пишещия тия работи давц, смяташе че всичко руско е буклук, в това число самозарядната СВД. Сега пак смята че щом е руско - значи е буклук, но понеже американците са приели на въоръжение също такова самозарядно - то вече не е съвсем буклук. Само руското е.
                Ако ще питаш защо - ще те залее с празни приказки. Така че ти просто се съгласи, и питай отделно каквото те интересува.

Коментар

Сибирски, да те питам за тия момчета от клипа, дето си го постнал вчера.В началото докато е пукотевицата, като че ли множеството се опитват да се прикрият, да залегнат, само снайпериста стърчи.Това момче сериозно ли е?
                  Всеки трети е шести

Коментар

Не съм той, само ще рискувам да отговоря.
                    Това не е бой, те просто припикават района. Ония отсреща да знаят че това място вече не е тяхно.
                    Сигурно току що са го заели - не е много опасно. Лошите скоро са избягали от там, още не са се окопили от бягството, и въпреки че знаят координатите - още не отговарят наистина. Ако изобщо имат с какво.

Коментар

Да ти кажа честно, нещо не ми се струва истински този клип, пък и в началото откоси, които се чуват, със сигурност не са на АК-то. Аз го постнах този клип с една ясна цел, да се види какъв прахоляк се вдига при стрелба там.

Коментар

Е не разтуряй величието, де! Къде остава героизма на пиндос форс?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                          Да ти кажа честно, нещо не ми се струва истински този клип, пък и в началото откоси, които се чуват, със сигурност не са на АК-то. Аз го постнах този клип с една ясна цел, да се види какъв прахоляк се вдига при стрелба там.
                          Зная че е заради прахоляка, ама снайпериста ми се видя, че се държи несериозно.
                          Всеки трети е шести

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...75#post2153675

Коментар

СВД-е самозарядно оръжие,базирано на системата Калашников,пригодено за използването на патроните от ПК 7.52х54.Захранването е с пълнител от 10 патрона.Винтовката е самозарядна,въпреки че от техническа гледна точка,така оръжието е по-тежко,по-ненадежно,и прецизноста му е по-ниска.Но въпреки това е по-важна самозарядноста на винтовката за самоотбраната на боеца.Ако съм го превел що годе правилно това са казали комисията която го е приемала на въоръжение.

Коментар

Е, не е съвсем така, има доста различия в сравнение с АК-то в механична частта. Пък и има още едно нещо, старите серии на СВД са били много по-прецизни в стрелба. Оказало се че някъде в края на 1970-те години шаг ( или стъпка по-скоро на български) на нарези на цевтата са били променени от 320 мм на 240, след което точността на стрелба доста се пропаднала. Пък аз и видях някакви варианти на СВД с дебели цеви, те са били наистина много добри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X